Ga naar hoofdinhoud
0

Hulp of advies nodig?

Bel ons direct: 085-0661661

3d badkamer ontwerpen

3D Badkamer ontwerpen

Een nieuwe badkamer gaat als het goed is weer heel wat jaren mee. Daarom is het super belangrijk dat de indeling optimaal is, én blijft! Eenmaal klaar kun je de indeling tenslotte nooit meer aanpassen. Omdat wij snappen dat je even lekker wil schuiven en verschillende opties wil zien voor de indeling van je nieuwe badkamer, hebben we een tekenprogramma ontwikkeld dat je eenvoudig zélf kan gebruiken. Zo kun je eindeloos spelen met de indeling totdat je uitkomt op het allerslimste ontwerp.

Natuurlijk kun je daarna altijd met je ontwerp een van onze vakmensen in de winkel vragen om slimme tips. Je zult merken dat de keuze van producten veel makkelijker gaat als je eerst met een indeling hebt bepaald welke producten je nodig hebt. Het allerbelangrijkste is de maatvoering van je badkamer. Aan de hand van de ruimte vallen er vaak al enkele opties af. Meet de lengte van de muren, maar ook de hoogte. Onder een schuin dak kun je namelijk geen douche plaatsen maar wel een bad. Kijk daarnaast waar de deur zit en of die naar binnen of naar buiten draait. Ook de positie en afmeting van een raam is belangrijk.


Zelf een 3D badkamer ontwerp maken: hoe begin ik?

In 4 stappen een goede indeling voor je badkamer

Met onze speciale 3D tekentool kun je eenvoudig jouw badkamer indeling tekenen. Gewoon op je computer of je tablet. Zo werkt het:

Stap 1: Ruimte selecteren
Kies allereerst de vorm van de ruimte die overeenkomt met je eigen badkamer en vul de afmetingen van je badkamer in.


Stap 2: Ruimte inrichten
Klik door naar 'Ruimte inrichten' en begin als eerste met vaste items zoals de deur en een raam. Deze zitten tenslotte meestal op een vaste plek. Aan de linkerzijde staan ‘ramen en deuren’ en alle soorten en maten sanitair. Klik op een categorie en daarna op een item en sleep de gewenste elementen in de badkamer plattegrond. Door op het 'i' element te klikken, kun je afmetingen van het artikel aanpassen. Op deze manier kun je de badkamer helemaal naar wens indelen.
Tip: als je tussendoor even doorklikt naar ‘betegelen’ dan kun je vast zien wat jouw indeling wordt in 3D. Je kunt hier heen-en-weer klikken zonder dat je ontwerp vast is.

Stap 3: Ruimte betegelen
Bij stap 3 krijg je een 3D weergave en krijg je een indicatie van je toekomstige badkamer als je ook tegels kiest. Natuurlijk staan niet alle stijlen er in maar deze stap is bedoeld voor een indruk van de toekomstige badkamer. Tik op een tegelbord of sleep het tegelbord in de ruimte om de badkamer te betegelen. Nu kun je de badkamer met de muis heen en weer bewegen voor het 3D effect. Ook kun je met het oog element het bovenaanzicht of de nachtmodus zien.


Stap 4: Opslaan of bewaren
Als je helemaal tevreden bent over je badkamer ontwerp, kun je de afbeelding opslaan door op rechtermuisknop te klikken en op 'afbeelding opslaan' te klikken. Ook kun je de pagina afdrukken door buiten het kader op de rechtermuisknop te klikken en op 'afdrukken' te klikken. Ben je nog niet helemaal tevreden maar heb je wel vast een goede richting? Sla dan ook je ontwerp op en neem een printje mee naar de winkel. Onze vakmensen helpen je dan met enkele tips naar een definitief, slim ontwerp.


En dan… inspiratie opdoen voor jouw droombadkamer!

Heb je de indeling bepaald, dan is het nu tijd voor het leuke deel: lekker inspiratie opdoen! Kijk bijvoorbeeld eens op onze social media kanalen en/of blog over het maken van een moodboard. Of lees alvast over dé badkamertrends van nu! Wil je liever in het echt heel veel mooie badkamers zien? Kom dan lekker kijken in een van onze winkels. Met je ontwerp in de hand kies je daar samen met onze medewerkers in een mum van tijd jouw droombadkamer uit!

Maak je eigen ontwerp >