In diverse landen weten ze niet beter: reinigen tijdens een toiletbezoek gebeurt met water. In België is het wassen van handen met water heel normaal maar verder lopen we ver achter. Als u er langer over nadenkt dan is het toch eigenlijk gek dat we onszelf na een toiletbeurt reinigen met slechts een stukje papier?


 

Wat is een douchewc?

Een douchewc is een combinatie van een toilet en een bidet. Simpelweg gezegd spoelt u uzelf schoon na een toiletbeurt in plaats van dat u uzelf schoon veegt met toiletpapier. Hoe dit werkt: aan de achterzijde zit een douche-arm die, na de boodschap, naar buiten schuift en sproeit. Tijdens het naar buiten- en naar binnen schuiven wordt de arm met water gespoeld zodat die fris klaar is voor een volgende toiletbeurt. De eenvoudigste douchewc’s combineren een toilet en bidet, de luxere hebben meer functies zoals een ladydouche, een verwarmde bril en een deksel die automatisch open en dicht gaat.

 


 

10 redenen om te kiezen voor een douchewc

Een douchewc lijkt weggelegd voor de happy few maar eigenlijk zijn er heel veel redenen die de investering echt de moeite waard maken. Lees maar eens mee:

  1. Betere lichamelijke hygiëne
  2. Geen schurend, oncomfortabel papier
  3. Verklein de kans op verstopping van het toilet
  4. Bespaar op toiletpapier in euro’s én voor het milieu
  5. Bespaar op aanvullende vochtige doekjes
  6. Goede invloed op gezondheidsproblemen zoals aambeien of de ziekte van Crohn
  7. Een uitkomst voor fysiek beperkte mensen en ouderen
  8. Verwarmde zitting voor comfort in koude periodes
  9. Spoelrandloze techniek voor extra hygiëne
  10. Automatische wc-bril deksel voorkomt onnodig contact

 

Waarom is een douchewc milieuvriendelijker dan een normaal toilet?

In België gebruiken we per persoon gemiddeld 56 velletjes toiletpapier per dag. Ruim 39 procent gebruikt ook nog een aantal natte doekjes per beurt. Dit kost veel bomen, zelfs als het toiletpapier is gerecycled. Daarnaast is er voor het fabriceren en recyclen van toiletpapier water en stroom nodig. En het moet nog met plastic verpakt worden en vervoerd. In toiletpapier en natte doekjes zitten bovendien verontreinigende stoffen die niet goed zijn voor het milieu omdat ze lastig afbreekbaar zijn. Het gebruik van toiletpapier en natte doekjes zorgt ook voor extra kosten bij het zuiveren van ons leidingwater.


Uiteraard verbruikt een douchewc ook water, maar een reinigingsbeurt kost slechts ongeveer 30 seconden. Bovendien wordt er water en lucht gecombineerd. Ook het elektraverbruik is kortstondig en in ruststand is het verbruik van een douchewc erg laag.


 

Hoe kies ik de juiste douchewc?

Een douchewc is een grotere investering dan een normaal wandcloset. Er zit verschil in de prijzen van de douchewc’s vanwege de verschillende functies. Wilt u snel profiteren van een douchewc zonder een grote verbouwing en investering? Kies dan voor een losse bril. Dit is een goede optie wanneer het toilet om gezondheidsredenen of vanwege ouderdom tijdelijk of onverwachts moet worden aangepast.

Wilt u een oplossing die lang meegaat dan kunt u kiezen voor een complete douchewc. Wilt u echt het ultieme comfort ervaren kies dan voor extra functies zoals een ingebouwde föhn, een ladydouche en een deksel dat automatisch open en dicht gaat. Zo is er helemaal geen onnodig contact meer! En zitten op een verwarmde bril maakt het comfort dan helemaal compleet.


 

Heb ik stroom nodig voor mijn douchewc?

De reinigingsfunctie van de douchewc wordt aangestuurd door een elektromotor waardoor u inderdaad een stroompunt nodig heeft. Het stroompunt wordt weggewerkt in de ruimte van het inbouwreservoir en daar aangesloten op de douchewc.


 

Een douchewc uitproberen? Dat kan!

In onze winkel in Wateringen is het klantentoilet uitgerust met een luxe douchewc. De eerste keer zal even onwennig zijn maar veel mensen zijn na het uitproberen enthousiast en na aanschaf willen bezitters nooit meer anders! Een afspraak maken is niet nodig, we zien je graag in onze winkel in Wateringen!