Wat betekent antislip?

De antislip-laag is een veiligheid laag die is aangebracht op de douche of ligbad. Deze laag zorgt ervoor dat je niet uitglijdt bij het in- of uitstappen van de douche of bad. Bijna een kwart van alle ongelukken in huis gebeurd door het uitglijden in de badkamer. Niet gek ook, want de combinatie van tegels en water is geen goede. Gelukkig is het niet moeilijk om de badkamer veiliger te maken.


Hoge antislipwaarde

Bij het renoveren van de badkamer kun je al een belangrijke stap in het veiliger maken van de badkamer nemen. Wanneer je kiest voor anti-slip tegels, dan wordt de kans op uitglijden een stuk kleiner. ‘Stroeve’ tegels zijn te herkennen aan de hoge R-waarde.

R-waarde Gebruik
R9 Normaal gebruik/droge ruimtes
R10 Badkamers/keukens
R11 Natte ruimtes/douche
R12 Zwembaden
R13 Zeer natte of vette ruimtes
Wat betekent antislip?

Douchebak of bad voorzien van antislip

Het is ook heel eenvoudig om jouw huidige badkamer te voorzien van anti-slipmaatregelen. Waar je in de droge delen van de badkamer waarschijnlijk voor een douchematje -lekker zacht en warm- zult kiezen, zijn die voor de doucheruimte of bad minder geschikt. Daar zou je eerder kiezen voor anti-slipstickers of een anti-slip douchemat. Deze zijn in allerlei vormen en kleuren verkrijgbaar en zijn eenvoudig op de tegels, douchebak of in het bad aan te brengen.


J

Geen begrippen

XYZ

Geen begrippen