Wat is Hansgrohe CoolStart?

De CoolStart van Hansgrohe is een energiebesparende technologie, waarbij er alleen koud water stroomt als de hendel op de middenpositie staat en wordt geopend. Het is een energiebesparende technologie omdat zo de boiler niet aan hoeft te staan, omdat er geen onnodig warm water wordt gebruikt. Het draaien van de hendel naar rechts is geblokkeerd en hoe meer je de hendel naar links draait, hoe warmer het water wordt. Je kunt dus zelf de temperatuur kiezen.


Bespaar op energiekosten

Kranen met de Hansgrohe CoolStart-technologie leveren bij het openen van de kraan in de middenpositie alleen koud water. Warm (of gemengd) water wordt pas geleverd als de greep naar links beweegt wordt. Daardoor is het mogelijk om aanzienlijk op de energiekosten te besparen. Er zal pas energie verbruikt worden als er verwarmd water gevraagd wordt. Gemiddeld kan een vierpersoonshuishouden meer dan € 100,- per jaar besparen.


Milieubewust

Met CoolStart wordt minder energie verbruikt, waardoor de CO2-uitstoot ook verminderd. Zo ontziet de jongste Hansgrohe-technologie automatisch het milieu. In combinatie met de EcoSmart-technologie kan er tot maar liefst 60 procent aan kostbaar water bespaard worden!

Series met CoolStart-technologie

De CoolStart-technologie is toegepast op kranen uit de Hansgrohe-series:


J

Geen begrippen

XYZ

Geen begrippen