Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming wordt ingebouwd onder de tegels. Dit zorgt voor comfort en bespaart ruimte, omdat er geen radiatoren meer nodig zijn. De warmte wordt gelijkmatig verspreid, waardoor de ruimte gemakkelijk te verwarmen is en goed op temperatuur blijft. De verwarming kan vaak zelfs een paar graden omlaag zonder dat de gevoelstemperatuur zakt.

Er zijn twee verschillende systemen: elektrische vloerverwarming en warm water vloerverwarming.

Elektrische vloerverwarming

Bij de elektrische variant zorgen folie, kabels of matten ervoor dat de vloer wordt verwarmd. Deze hebben weinig opbouwhoogte en zijn gemakkelijk te leggen in (bestaande) ruimtes. De temperatuur kan bovendien los van de centrale verwarming helemaal naar wens aangepast worden. Creëer zo binnen no-time een heerlijk warme badkamer.

Warm water vloerverwarming

Warm water vloerverwarming

Het vloerverwarmingssysteem met warm water dankt de warmte aan buizen die onder de tegels zijn gelegd. Het warme water dat door de buizen stroomt, geeft warmte af aan het vloeroppervlakte waardoor vloer en uiteindelijk de ruimte opwarmen. Dit systeem is aangesloten op de cv-ketel of warmtepomp en is erg geschikt voor het opwarmen van grote ruimtes.

Warm water vloerverwarming


J

Geen begrippen

XYZ

Geen begrippen