Wat is vorstbeveiliging?

Tegenwoordig zijn veel radiatorkranen voorzien van vorstbeveiliging. Dit zorgt ervoor dat de leidingen niet bevriezen wanneer de temperatuur is gezakt tot een paar graden boven nul.


Hoe werkt vorstbeveiliging?

Als de temperatuur zakt naar onder de 5°C, dan treedt de vorstbeveiliging in werking. De radiator wordt dan binnen no-time weer verwarmd. Op die manier kunnen de leidingen niet zomaar bevriezen.


Voordelen van vorstbeveiliging

Tijdens een vakantie of een lange periode van huis kan vorstbeveiliging, zeker in de winter, goed van pas komen. Niets is vervelender dan thuiskomen na een lange periode van huis en er achter komen dat de radiator het niet meer doet omdat de leidingen bevroren zijn. Extra vervelend als de verwarming eigenlijk nét aan had gemoeten.

Ook als er ruimtes in huis zijn waar niet veel mensen komen, is vorstbeveiliging geen overbodige luxe. Ondanks dat de ruimte eigenlijk niet per se verwarmd moet worden, is het erg onaangenaam wanneer iemand toch in die ruimte komt, de radiator aan wil zetten, maar de leidingen bevroren blijken te zijn.

Is er enige twijfel om radiatoren aan te laten als er lang niemand thuis is of als er niet vaak mensen in een bepaalde ruimte komen? Geen zorgen, veel vorstbeveiligers gaan automatisch uit bij kortsluiting of oververhitting. Zo kan het apparaat met een gerust hart aan gelaten worden, ook als er voor langere tijd niemand thuis is.


J

Geen begrippen

XYZ

Geen begrippen