Of je nu een nieuwe badkamer hebt met een nieuwe vloer of een bestaande... Je hebt een prachtige badkamer en die wil je graag zo mooi mogelijk houden. Het schoonmaken van jouw badkamer helpt hieraan mee. In deze blog leggen we je alles uit over het schoonmaken van jouw badkamer vloer.


Soorten vloeren

In de badkamer kunnen verschillende soorten vloeren voorkomen. De meeste badkamers hebben keramische tegels, die erg onderhoudsvriendelijk zijn. Maar iets anders is ook mogelijk. Jouw badkamer is bijvoorbeeld voorzien van een gietvloer of misschien wel van een houten vloer. Ook PVC vloeren zie je terug in de badkamer. Deze zijn heel goed te combineren met vloerverwarming, waarbij je de warmte goed voelt dankzij het relatief dunne materiaal.

 

badkamer vloeren

Schone vloeren krijg je zo

Het schoonmaken van jouw badkamer vloer is een klus die regelmatig herhaald zou moeten worden om de vloer mooi te houden. We raden dan ook aan om de badkamervloer maandelijks schoon te maken. Haal incidentele vlekken (bijvoorbeeld na morsen) wel zo snel mogelijk weg. Zo verminder je de kans op uitglijden en verspreiding of aanhechting van het vuil.

De eerste stap voor het schoonmaken van jouw badkamer vloer is alles van de grond af te halen en daarna de vloer stofvrij te maken. Haal dus eerst een stofzuiger door de badkamer om het losse vuil en stof te verwijderen.

Na het stofzuigen is het tijd om te dweilen. Maak hiervoor een sopje van lauw warm water met een paar druppels schoonmaakazijn of allesreiniger. Begin zo ver mogelijk achterin en werk naar de deur toe. Geef de ruimtes rondom het toilet extra aandacht en zorg dat de dweil vochtig blijft. Pak een schone doek wanneer de dweil erg vervuild raakt.

Tip: Met een hangend badkamermeubel en hangend toilet wordt het schoonmaken van de badkamer vloer nog makkelijker.


Voegen schoonmaken

 

Voegen schoonmaken

Heb jij een gietvloer in de badkamer? Dan heb je geluk en heb je het minst mogelijke aantal voegen. Is dat niet het geval, dan kan het zo zijn dat jij ooit van die prachtige witte voegen in jouw badkamer had, die nu niet meer zo heel wit zijn. Vieze voegen worden vaak ook al een stuk schoner met het schoonmaken van de hele vloer. Mochten ze daarna nog steeds vies zijn, dan kun je bijvoorbeeld met een tandenborstel of schuursponsje en bleekmiddel of een krachtig schoonmaakmiddel aan de slag gaan. Hiermee krijg je de voegen vaak weer mooi schoon. Wrijf na het boenen van de voegen de tegels even na met een droge doek.


Kalkaanslag verwijderen

Heb je last van witte vlekken op jouw badkamertegels? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk last van kalkaanslag. Vooral op donkere tegels valt deze witte waas extra op. Om kalkaanslag te verwijderen haal je eerst met groene zeep en een schuursponsje zo veel mogelijk kalkresten weg. Nadat je dit weg hebt gespoeld, ga je aan de slag met schoonmaakazijn, een waar wondermiddel tegen kalkaanslag.

Maak een sopje van warm water en azijn en wrijf of spuit dit op de aangedane tegels. Laat dit zo’n 15 tot 30 minuten intrekken. Let wel op dat het schoonmaakazijn niet op een kitrand komt. Hierdoor kan deze namelijk losraken. Wrijf de tegels na met een droge doek en spoel goed na met warm water. Mocht dit nog niet voldoende hebben geholpen, dan kun je de tegels nog schuren met een papje van 8 eetlepels baking soda en 2 eetlepels groene zeep.

 

Kalkaanslag verwijderen

Tegel reinigingsproducten

Heb je geen reinigingsproducten voor de badkamervloer meer in huis? Haal dan wat bij de drogist of supermarkt of kijk eens bij onze speciale tegel reinigingsproducten. Hier vind je onder andere intensieve tegelreinigers, voegenreinigers en milde reinigers op basis van natuurzeep van bekende merken zoals Moeller.