De douchegoot schoonmaken is een vervelend klusje dat je het liefst zo lang mogelijk uitstelt. Toch is het erg belangrijk dat de douchegoot regelmatig wordt schoongemaakt. Gelukkig hoeft het schoonmaken van de douchegoot niet zo moeilijk te zijn. Zeker niet met onze handige tips!

Om te voorkomen dat er onhygiënische schimmels in de douchegoot gaan groeien, is het van belang dat de douchegoot tijdig wordt gereinigd. Schimmels kunnen veel schade aanrichten aan je interieur en hebben een bijzonder negatieve invloed op je gezondheid. Ze zorgen voor ademhalingsproblemen, infecties, enzovoort. Gelukkig kun je de hygiëne eenvoudig verbeteren door de goot tijdig schoon te maken!Douchegoot schoonmaken: kies voor regelmaat

Schoonmaken is over het algemeen niet de meest favoriete klus. Uitstel ligt dan voor de hand. Dat is begrijpelijk, maar geen goed idee. Hoe langer je wacht met het schoonmaken van je douchegoot, hoe moeilijker het zal worden en hoe meer tijd je aan het schoonmaken kwijt zult zijn. Regelmatig schoonmaken maakt de klus een stuk eenvoudiger!

Als je te lang wacht kan de goot bovendien verstopt raken. Je kunt de douchegoot dus het beste een keer per week reinigen en tussendoor elke dag een kleine schoonmaak uitvoeren (haartjes en zeepresten verwijderen). Als je dit doet, zul je zien dat het schoonmaken van de douchegoot een snelle en eenvoudige klus is!


Volg een vaste routine

Reinig de douchegoot altijd volgens een vaste routine. Op die manier wordt het een gewoonte en zal het klusje minder vervelend aanvoelen. Maar hoe kun je het beste de douchegoot reinigen?

  • Het eerste wat je doet is de benodigde producten klaarzetten. Bijvoorbeeld: een emmer, een vuilniszakje, (wegwerp)schoonmaakdoekjes, handschoenen, reinigingsmiddel, een spons en soda. Als je al deze dingen hebt, kun je beginnen met het schoonmaken.
  • Begin altijd eerst met het grootste vuil te verwijderen uit de douchegoot. Als de haren eruit verdwenen zijn, pak je een schoonmaakdoekje om het kleinere vuil weg te poetsen.
  • Als dit gedaan is, pak je de spons met wat water en reinigingsmiddel en begin je goed te schrobben. Maak de spons schoon en gebruik nog wat allesreiniger om alles daarna goed schoon te poetsen. Als laatste gooi je wat soda in je douchegoot en spoel je dit met azijn en daarna met heet water weg. Deze laatste stap zorgt ervoor dat nare geurtjes verdwijnen!

Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken? Kies dan voor de Easy Drain reinigingsset voor douchegoten. Hier zitten de basisbenodigdheden voor het schoonmaken en onderhouden van je RVS-douchegoot in.


Verschil in douchegoten

Een douchegoot schoonmaken is geen lastige klus, maar het maakt wel degelijk verschil welk type douchegoot je hebt. Tegenwoordig zijn er douchegoten die speciaal ontworpen zijn om makkelijk schoon te maken. Op die manier kan je veel tijd besparen. Als je dus niet zo’n schoonmaker bent, is het misschien beter om voor een douchegoot te kiezen die makkelijk schoon te maken is.


Speciale schoonmaaktools

In ons uitgebreide assortiment hebben we een aantal speciaal geselecteerde schoonmaaktools. Wij adviseren vooral om een goede spons te kopen. Als je het echt goed wilt aanpakken, is het slim om de Easy Drain reinigingsset te gebruiken. Deze schoonmaakset van Easy Drain bestaat uit 300 ml Easy Cleaner, 300 ml Easy Remover, een spons en een microvezeldoek en is speciaal ontwikkeld voor RVS douchegoten en doucheputten. Deze set helpt jou om vuil, aanslag en andere lastig te verwijderen verontreinigingen te verwijderen en brengt de RVS glans terug.