Je bent druk bezig met de voorbereidingen voor het vernieuwen van de badkamer of de toiletruimte. Daarbij hoort natuurlijk ook een nieuw toilet en waarschijnlijk ook een nieuw bedieningspaneel. Uit welke bedieningspanelen je kunt kiezen, hangt af van het inbouwreservoir dat in de muur zit. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij helpen je kiezen!

Wanneer je de zoektocht naar een nieuw bedieningspaneel alleen van het uiterlijk laat afhangen, kun je nog wel eens bedrogen uitkomen. Natuurlijk is het van belang om een bedieningspaneel te kiezen dat aansluit bij jouw smaak en de stijl van de badkamer. Maar belangrijker nog, de drukplaat moet gewoon goed werken met het bestaande inbouwreservoir.


Zorg dat het bedieningspaneel werkt!

 

Verschillende inbouwreservoirs, verschillende bedieningspanelen

Er bestaat een flink aantal verschillende typen inbouwreservoirs, die elk hun eigen functionaliteiten hebben. Heb je een reservoir met een dubbele spoelfunctie, of juist een enkele? Heb je een minder diep inbouwreservoir vanwege beperkte ruimte in het toilet? Dat heeft allemaal invloed op de opties die er zijn bij de keuze van de bedieningsplaat.


Hoe kan ik zien welk inbouwreservoir ik heb?

Wanneer de bedieningsplaat aan vervanging toe is, wil je natuurlijk wel in één keer het juiste bedieningspaneel in huis halen. Dan is het nuttig om te weten welk type inbouwreservoir achter de wand verscholen is. Dat is vrij eenvoudig vast te stellen. Wanneer je het bedieningspaneel los haalt, kun je direct op het waterreservoir kijken. Daar staat op vermeld welk merk en type inbouwreservoir er in de muur zit.


Bij elk inbouwreservoir een passend bedieningspaneel

Om ervoor te zorgen dat je na het lezen van dit blog niet nóg grotere keuzestress hebt, zetten we de mogelijke combinaties van inbouwreservoir en bedieningspaneel voor je op een rij. We beginnen met een overzicht van de bedieningspanelen die passen op de meest voorkomende inbouwreservoirs van het merk Geberit zoals de populaire Geberit UP320. Als je weet welk Geberit-inbouwreservoir er in je muur zit, kan je eenvoudig nagaan uit welke bedieningspanelen je kunt kiezen:

Natuurlijk hebben we ook een uitgebreid assortiment aan drukplaten van andere merken. Als je weet welk inbouwreservoir er in je muur zit, kun je daar eenvoudig een passend bedieningspaneel bij kiezen:

Zorg dat het bedieningspaneel werkt!

bedieningspanelen

 

Kies het type bedieningsplaat dat bij jouw stijl past

Voor welke serie en welk type look ga jij? In ons assortiment hebben we allerlei soorten bedieningspanelen, in verschillende kleuren, vormen en standen. Zoals bedieningspanelen in de nieuwe look mustang leisteen, of de blijvend populaire kleuren matzwart, warm sunset, cool sunrise of umbra. Ook kan je kiezen voor horizontale of verticale bedieningspanelen, net wat je mooier vindt! Er zijn varianten met een eenknops- of tweeknopsbediening. Met ronde of rechthoekige drukknoppen, optioneel voorzien van een mat, glanzend of gouden randje. Kortom: er is altijd wel een mooie bedieningsplaat te vinden die in jouw badkamer of toilet op je huidige inbouwreservoir past.


Advies nodig?

Heb je nog advies nodig over een bedieningspaneel of heb je gewoon een andere vraag? Aarzel dan niet en neem contact met ons op via 0418 655116 of kom langs in één van onze winkels. Wij helpen je graag verder.