Houd je hoofd koel met een buitendouche

Als de zomervakantie in het buitenland dit jaar weer niet doorgaat, weten wij nog wel een goed alternatief. Een staycation met een eigen zwembad en een buitendouche! In dit blog vertellen we je precies waarom dit een goed idee is.

De zomers worden ook in eigen land steeds warmer en de warme periodes duren steeds langer. Daarom zetten veel mensen ter verkoeling een zwembad in hun tuin. Na het zwemmen in chloorwater is een verfrissende douche extra fijn en slim! Maar ook als je geen zwembad hebt, is een plek om lekker af te koelen tijdens een warme zomerdag meer dan welkom.


Douchen voor en na het zwemmen

Een frisse douchebeurt is niet alleen fijn om af te spoelen na het zwemmen. Om te voorkomen dat het zwembadwater snel vervuilt en het filter verstopt raakt, is het handig om ook voor aan het zwemmen jezelf schoon te douchen. Ook als je een bubbelbad of sauna hebt, is het installeren van een buitendouche van toegevoegde waarde.

Douchen voor en na het zwemmen

Fris en fruitig zonnebaden

Fris en fruitig zonnebaden

Ben je een grote fan van zonnebaden? Dan is een verfrissende douchebeurt ter afwisseling vast welkom! Zo voorkom je oververhitting en houd je het zonnen langer vol.

Tip! als je tussen het zonnen door regelmatig een frisse douche neemt, is het verstandig om een watervaste zonnebrandcrème te gebruiken.


Makkelijk te monteren

Het plaatsen van een buitendouche is helemaal niet zo moeilijk als je misschien zou denken. Een buitendouche die alleen koud water levert, hoeft alleen maar aan een tuinslang te worden gekoppeld. Een buitendouche die zowel koud als warm water levert, kan dankzij het inbouwdeel makkelijk aan de warm- en koudwateraanvoer worden aangesloten. De afvoer is ook makkelijk te realiseren. Je kunt een afvoer met een rooster plaatsen of je laat het douchewater simpelweg in de tuin weglopen. Dan is het sproeien van de tuin ook meteen overbodig!

Tip! Begin op tijd met het aanleggen van een buitendouche. Dan hoef je bij warm weer niet meer te zwoegen, maar alleen nog maar te genieten!


Hoogwaardig materiaal

Hoogwaardig materiaal

Een buitendouche is gemaakt van hoogwaardig RVS en is daardoor bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Zon, regen, sneeuw, zomerhitte of vrieskou: de buitendouche is altijd te gebruiken!

Tip! Zodra het gaat vriezen, raden we aan om de watertoevoer naar de buitendouche af te sluiten. Dit voorkomt vorstschade aan de leidingen.


Kleed de buitendouche aan

Wanneer je een douche in de tuin hebt, is het natuurlijk fijn om er een fraaie omgeving van te maken. Een buitendouche is overal te plaatsen, maar misschien wil je net wat meer privacy? Dan is een fraaie wand achter de douche misschien een goede oplossing. Kies je voor een strakke betonlook, een meer natuurlijke houtlook of ga je voor iets creatiefs?

Kleed de buitendouche aan

Meer inspiratie?

Zou je graag nog meer inspiratie willen? Kom dan gerust langs in één van onze winkels om je daar te laten adviseren!