Het stralende middelpunt van je badkamer

De trend van natuurlijke wastafels is weer helemaal terug van weggeweest en dan hebben we het natuurlijk niet over die groene wastafel die je wellicht vroeger zelf in je badkamer had of bij je grootouders hebt gespot. Nee, prachtige wastafels en waskommen in de mooiste zachte, matte en natuurlijke tinten, materialen en vormen. En natuurlijk blijft de kleur wit altijd! Alles draait om het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren, zoals we op de ISH beurs hebben bewonderd.


 

Solid Surface: warm, tijdloos en keihard!

We beginnen met Solid Surface; een luxueus materiaal en makkelijk schoon te houden door de naadloze afwerking. Solid Surface is echt in opkomst en op de ISH beurs zagen we heel veel leuke Solid Surface producten. Niet alleen wastafels, maar denk ook eens aan heerlijke royale Solid Surface baden. Solid Surface is vocht- en vlekbestendig en weert bacteriën. Hygiënisch dus! De super strakke vormen en een ruime keuze uit verschillende kleuren waaronder zelfs ook matte kleuren geven je veel vrijheid bij het ontwerp van je badkamer. Nog een extra voordeel is dat Solid Surface bij beschadiging eenvoudig gerepareerd kan worden.


Polystone: zo hard als steen

Polystone is een mengsel van kunsthars en natuurlijke mineralen. Dit mengsel wordt gegoten in mallen, vandaar dat de naam gietmarmer ook wel wordt gebruikt. Omdat het mengsel wordt gegoten kan je er elk gewenst model van gieten. Polystone is dus geliefd in een strakke design badkamer! Wat te denken van een prachtige Polystone wastafel op een zwart stalen frame. Echt een trend van nu! Polystone ziet er uit als steen, is net zo hard als steen, maar met de voordelen van kunststof. Makkelijk te onderhouden en eventuele krassen zijn goed weg te poetsen. ‘Quartz’ valt ook onder de noemer Polystone en dit vind je bij Badkamerwinkel.nl ook in een beton en mat witte uitvoering.

 


 

Graniet: karaktervolle kristallen

Graniet is een soort natuursteen, met mooie en karaktervolle kristallen. Het is krasbestendig en glad, maar wel heel gevoelig voor onder andere kalk en zuur, dus let op met bijvoorbeeld schoonmaakazijn. Graniet heeft een mooie strakke uitstraling en is daarom erg populair, niet alleen in de badkamer maar ook in de keuken. In welke badkamerstijlen zien we dit graniet allemaal terug? In de landelijke, klassieke, maar tegenwoordig ook in de moderne badkamer!


Keramiek: super sterk

Last but not least; keramiek wordt al sinds jaar en dag in de badkamer gebruikt. Het populairste materiaal dus. Wat is keramiek? Keramiek is een vorm van gebakken aardewerk met een glazuurlaag erop. Dit aardewerk is opgebouwd uit natuurlijke grondstoffen en door de sterke toplaag is het materiaal krasvast. Super sterk en zelfs bestand tegen de hitte van je stijltang en ook het uitspoelen van je geverfde haar is geen probleem. Makkelijk schoon te maken en het heeft een eindeloze levensduur. Duurzaam en hygiënisch dus!

 


 

Drukke ochtendspits

De keuze voor het materiaal is gemaakt! Wat nu? Heb je een drukke ochtendspits en lekker veel ruimte in de badkamer? Kies dan voor een fijne royale wastafel zoals een dubbele wastafel of in ieder geval de mogelijkheid voor 2 kranen. Nog een laatste tip! Kies voor 1 materiaal, dus een Solid Surface bad en wastafel. Zo krijg je een mooie eenheid. Wil je nog meer advies over wastafels? Lees dan ook eens ons advies over wastafels artikel en uiteraard zien we je graag in één van onze winkels terug.


De mooiste wastafels bekijken?

In onze winkels hebben we prachtige wastafels. Kom eens langs en geniet gelijk van ons advies op maat.