Stijlvol en functioneel: een design radiator in de badkamer

Je kent het vast wel: als je uit de douche stapt in de winter is het vaak ontzettend koud. Dan wil je natuurlijk niets liever dan een radiator in de badkamer die zorgt voor een fijne temperatuur. Tegenwoordig is een radiator gelukkig niet alleen meer functioneel, maar kan deze ook zorgen voor sfeer door het mooie uiterlijk. Dit noemen we ook wel een design radiator. Wat de trends zijn op dit gebied, vertellen we je graag in deze blog!


Welke soorten designradiatoren zijn er?

Op onze website vind je verschillende design radiatoren: paneelradiatoren, handdoekradiatoren en elektrische radiatoren. In een badkamer kies je over het algemeen voor een handdoekradiator. De naam doet het waarschijnlijk al vermoeden, maar aan een handdoekradiator kun je je handdoek ophangen en opwarmen. Ideaal als je uit de douche of het bad komt, want zo is jouw handdoek lekker warm!

Toch kun je zeker ook kiezen voor een paneelradiator of een elektrische radiator.


Paneelradiatoren zijn er in verschillende kleuren, soorten en maten, waardoor er altijd een is die past bij jouw badkamer. Dat geldt ook voor kleine badkamers, want een paneelradiator neemt over het algemeen weinig ruimte in. Op die manier kun je alle beschikbare ruimte goed benutten én toch genieten van een heerlijk warme badkamer.

Wil je graag een duurzame optie? Kies dan voor een elektrische radiator. In tegenstelling tot een normale radiator wordt een elektrische radiator niet aangesloten op het algehele netwerk. Een elektrische radiator is ideaal voor de badkamer, omdat hier niet altijd een leiding is voor de radiator. Met een elektrische radiator is verwarming in de badkamer tóch mogelijk.

En je hoeft niet bang te zijn dat de radiator niet mooi staat in jouw badkamer. De moderne elektrische radiatoren hebben namelijk vaak een strak design. Ze zijn strak afgewerkt en passen daarmee in iedere badkamer. Dus ook in die van jou.


Voor elke badkamerstijl een designradiator

Het maakt niet uit wat jouw smaak is, voor iedere badkamer is wel een design radiator te vinden.

Als je een industriële badkamer hebt, dan kies je waarschijnlijk al snel voor een zwarte radiator, omdat dit past bij het stoere en robuuste uiterlijk van de rest van de badkamer.

Een moderne badkamer leent zich ook perfect voor een zwarte radiator. In de moderne badkamer zien we namelijk vaak stoere elementen en natuurlijke materialen. Het is dan ook niet gek dat we veel zwarte elementen terugzien, omdat je die goed kunt combineren hiermee. Kies naast een zwarte design radiator ook voor zwarte kranen en zwarte accessoires om een prachtig geheel te creëren.

Ook in een strakke badkamer, waar minimalisme en luxe samenkomt, zal een zwarte radiator prachtig staan. Waarschijnlijk kies je dan wel sneller voor een gladde paneelradiator en niet zo snel voor een handdoekradiator waarbij de buizen zichtbaar zijn. Natuurlijk kun je in een strakke badkamer ook kiezen voor een design radiator in een lichte kleurtint, want ook deze zal prachtig tot zijn recht komen.

Ook in een tijdloze badkamer kies je waarschijnlijk voor een radiator in het wit of in het grijs. Dit zijn toch vaak de kleuren die we terugzien bij deze badkamerstijl. Dat zorgt ervoor dat een radiator in die kleur daar ook goed tot zijn recht komt.

Heb je een unieke badkamerstijl en mag jouw design radiator best opvallen? Ook dan ben je op onze website aan het juiste adres. Hoewel je waarschijnlijk vooral denkt aan opvallende kleuren, leent een unieke badkamerstijl zich juist ook uitstekend om verschillende vormen, kleuren en stijlen te combineren. Omdat de andere onderdelen van de badkamer waarschijnlijk al erg kleurrijk en opvallend zijn, kun je de design radiator ook laten opvallen door een eenvoudige kleur te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan antraciet of zandsteen. Of kies een echte eyecatcher in de kleur zilver metallic.

Ook voor andere badkamerstijlen zijn er genoeg opties. Voor iedere stijl is wel een model te vinden!


Wat zijn de afmetingen van een design radiator?

Op onze website vind je verschillende design radiatoren, groot of klein. Op die manier vind je altijd een exemplaar die past in jouw badkamer.

Het maakt dus niet uit of je een exemplaar zoekt van 20 tot 30 centimeter breed of toch liever een van 60 tot 70 centimeter breed. Ook grotere exemplaren vind je op onze website.

Je hebt natuurlijk horizontale en verticale radiatoren, maar over het algemeen zien we vooral verticale radiatoren in de badkamer. Dat komt omdat de afmetingen van horizontale radiatoren niet heel erg praktisch zijn in de badkamer.

Binnen de verschillende categorieën met radiatoren filter je eenvoudig op lengte, breedte of zelfs diepte. Zo krijg je alleen radiatoren in beeld die geschikt zijn voor jouw badkamer.


Welke merken design radiatoren vind je op onze website?

Als je op zoek bent naar een nieuwe designradiator wil je natuurlijk wel het liefst dat deze van goede kwaliteit is en lang meegaat.


Dankzij merken als Vasco, Masterwatt en Zehnder ben je verzekerd van goede kwaliteit én natuurlijk een warme en stijlvolle radiator. Wat wil je nog meer?


Hoe kun je een design radiator het best onderhouden?

Om te zorgen dat je design radiator lange tijd mooi blijft, is het belangrijk om deze goed schoon te maken. Maar hoe kun je dat precies het beste doen?

Allereerst is het verstandig om de radiator eens in de zoveel tijd af te drogen en er geen doorweekte handdoeken aan te hangen. Wanneer de radiator namelijk nat blijft, kan er roest ontstaan en dat zou zonde zijn.

Ook kun je de radiator het beste af en toe goed schoonmaken. We adviseren om enkel natuurlijke schoonmaakmiddelen te gebruiken in combinatie met een zachte doek.

Zorg dat je in elk geval chloor en andere zure schoonmaakmiddelen vermijdt. Gebruik je die wel, dan kan dit de coating van de radiator aantasten. Dat zou natuurlijk jammer zijn voor de design radiator, waarbij het naast warmte toch ook wel draait om stijl.


Welk vermogen moet mijn design radiator hebben?

Niets is zo vervelend als uit de douche stappen in een koude badkamer. Je wilt natuurlijk dat de design radiator jouw badkamer goed verwarmt.

Het is dan ook belangrijk om te kijken naar het vermogen van de radiator, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Kies je een radiator met het verkeerde vermogen? Dan kan het zomaar zijn dat de de badkamer niet of nauwelijks warm wordt.

Om zeker te weten dat jouw nieuwe design radiator de complete ruimte verwarmt, hebben we een berekeningstool ontwikkeld waarmee je eenvoudig het aantal watt berekent die je nodig hebt voor jouw badkamer.


Meer informatie

Wil je graag meer weten over onze design radiatoren? We hebben een algemene adviespagina geschreven over verwarming. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt.

Heb je na het lezen van onze adviespagina toch nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze adviseurs helpen je graag en beantwoorden al jouw vragen. Zo vind jij uiteindelijk de design radiator die past in jouw badkamer.

Neem contact op