Duurzaam en comfortabel: een waterbesparende regendouche

Hoewel we regendouches vroeger vooral in luxe hotels zagen, kiezen steeds meer mensen tegenwoordig ook een exemplaar voor in hun eigen badkamer. Dat snappen wij heel goed! Het is namelijk een echte blikvanger. Helaas is een regendouche niet goedkoop en verbruiken sommige soorten vele liters water. Gelukkig bestaan er ook waterbesparende regendouches. Zeker in deze tijden een goede keuze, want je kunt besparen op water en energie en ervaart nog steeds evenveel luxe en comfort. In deze blog vertellen we je er alles over!


Bespaar water en geld met een waterbesparende regendouche

Het waterverbruik van een gemiddelde regendouche kan al snel oplopen tot 20 liter per minuut. Gemiddeld douchen wij 8 minuten per douchebeurt. Dit zou neerkomen op 160 liter water per douchebeurt. Zeker voor een gezin met meerdere mensen die een aantal keer per week douchen, loopt dit snel op.


Een waterbesparende regendouche verbruikt over het algemeen zo'n 8 liter water per minuut. Dat scheelt dus per douchebeurt bijna 100 liter warm water. Geen zorgen, je levert niets in op comfort. Je ervaart namelijk dezelfde mate van luxe en ontspanning.


Wat maakt een waterbesparende regendouche zo duurzaam?

Waterbesparende regendouches zijn voorzien van een ingebouwde doorstroombegrenzer. Deze doorstroombegrenzer zorgt ervoor dat er minder water doorstroomt dan bij een regendouche zonder waterspaarstand. De kracht van de waterstraal blijft hierbij gelukkig hetzelfde waardoor je nog steeds veel luxe en comfort ervaart.

Als je van plan bent om een waterbesparende regendouche te kopen, wil je natuurlijk weten waar je dit aan kunt herkennen. Je kunt hiervoor het beste kijken naar de volumestroomklasse. Hiermee wordt de hoeveelheid water die door de douchekop stroomt aangeduid. In het handige overzicht kun je zien op hoeveel l/min dit per klasse neerkomt.

Er zijn zes volumestroomklasses waarbij klasse Z het meest zuinig is, terwijl een regendouche met klasse D veel water per minuut verbruikt. Een normale regendouche zal dus al snel in klasse C of D vallen, terwijl je de gemiddelde waterbesparende regendouche terugvindt in klasse A of S.

Heb je op dit moment nog geen waterbesparende regendouche? Met de tabel hiernaast zie je eenvoudig hoeveel liter water jouw huidige douche verbruikt en hoeveel je dus kunt besparen per minuut met een nieuwe, waterbesparende regendouche.


Wat kost een waterbesparende regendouche?

Een regendouche kost over het algemeen wat meer geld dan een normale douche, maar je krijgt er wel veel luxe voor terug. Bovendien bespaar je met een waterbesparende regendouche natuurlijk veel geld en energie op jaarbasis. Zeker wanneer je het vergelijkt met een normale regendouche. Maar hoeveel geld ben je kwijt voor de aanschaf van een waterbesparende regendouche?

De waterbesparende regendouches op onze website beginnen rond de €300,- en kunnen oplopen tot ongeveer €2.000,-. Gemiddeld genomen ben je zo'n €800,- à €1.000,- kwijt voor een waterbesparende regendouche. Omdat je dit op jaarbasis veel geld kan schelen, is het een slimme investering om te doen.

Over het algemeen hangt de prijs van een waterbesparende regendouche af van de kleur, de grootte van de douchekop en het aantal functies. Hoe meer functies de regendouche heeft en hoe groter de regendouche is, des te meer geld moet je betalen. Ook ben je voor een goud of een zwart exemplaar waarschijnlijk meer geld kwijt dan voor het tijdloze en elegante chroom. Wil je graag inspiratie opdoen voor een mooie nieuwe regendouche? Verschillende mensen gingen je al voor!


Als je van plan bent om een waterbesparende regendouche te kopen, is ons advies in elk geval om van tevoren goed na te denken over het bedrag wat je uit zou willen geven. Je kunt op onze website gemakkelijk een prijsrange instellen zodat je alleen waterbesparende regendouches te zien krijgt die binnen jouw vooraf opgestelde budget vallen.


Losse waterbesparende douchekop

Als je graag de ervaring wilt van een regendouche, dan kun je natuurlijk ook een losse regendouchekop aanschaffen. Deze is een stuk groter dan een normale douchekop en zorgt voor een comfortabele ervaring.

We adviseren om te kijken naar een diameter van minimaal 20 centimeter en het liefste 30 centimeter. Natuurlijk kun je ook een nog groter exemplaar kiezen met een doorsnede van zelfs 50 centimeter. Hoe groter de douchekop, des te luxer de ervaring.

Op onze website vind je verschillende waterbesparende regendouchekoppen van merken als Sub, Hotbath, hansgrohe en GROHE. Je hebt keuze uit de mooiste kleuren, zoals goud, hard graphite en nikkel. Zo vind je er altijd een die past bij jouw badkamer.

Wil je meer weten over onze waterbesparende douchekoppen? We hebben er een aparte blog over geschreven!


Welke waterbesparende regendouches hebben wij op onze website?

Ben je van plan om een waterbesparende regendouche te kopen? Dat snappen wij heel goed! Op onze website ben je aan het juiste adres. Bij ons vind je namelijk waterbesparende regendouches in allerlei kleuren, soorten en maten. Ga je bijvoorbeeld voor een touch of gold voor in jouw strakke badkamer? Een stoer zwart exemplaar voor in jouw industriële badkamer? Of toch liever voor tijdloos en elegant chroom? De keuze is reuze!

Je hebt bovendien nog keuze of je een inbouw of een opbouw regendouche wil. Bij een inbouw regendouche zijn alleen de bedieningsknoppen, de hoofddouche en de handdouche zichtbaar. Het inbouwdeel zit weggewerkt achter de muur waardoor er een strakke uitstraling ontstaat. Een opbouw regendouche wordt vaak als set verkocht waarbij alle onderdelen, inclusief de leidingen, zichtbaar zijn.


Als laatste kun je nog kiezen of je een ronde of vierkante hoofddouche wil en hoe groot de hoofd- en/of handdouche moet zijn. Kortom, je kunt een waterbesparende regendouche helemaal afstemmen op jouw wensen en behoeften.

Dankzij de beste merken zoals GROHE, hansgrohe en Hotbath ben je verzekerd van een waterbesparende regendouche van hoge kwaliteit. Deze merken hebben namelijk verschillende waterbesparende technieken ontwikkeld waardoor de regendouches ontzettend duurzaam zijn. Welke waterbesparende technieken dat precies zijn? We nemen ze graag per merk even met je door!


Een waterbesparende regendouche van GROHE

Bij veel kranen en douches van GROHE is de EcoJoy technologie ingebouwd. Zoals je van GROHE gewend bent, lever je niets in op kwaliteit en behoud je dezelfde perfecte waterstraal. Toch kun je tot 40% aan water besparen. Bovendien blijft de douche op temperatuur en hoef je niet onnodig meer water te verspillen door aan allerlei knoppen te draaien.

EcoJoy is de verzamelnaam van alle waterbesparende functies die GROHE heeft ontwikkeld. Zoals de meeste waterbesparende regendouches, zijn die van GROHE ook voorzien van een geïntegreerde doorstroombegrenzer. Als de regendouche voorzien is van een EcoButton, kun je die eenvoudig verschuiven om de waterbesparende functie te activeren.

Een voorbeeld van een serie met waterbesparende functies is de Euphoria serie van GROHE. Deze serie is stijlvol, maar maakt ook op een efficiënte manier gebruik van water.

Zo zorgt GROHE DreamSpray ervoor dat het water gelijkmatig verdeeld wordt over ieder sproeigaatje. Op die manier ervaar je ongeëvenaard comfort.

De handdouches zijn voorzien van de SprayDimmer die de zogenoemde SmartRain straal produceert. Die SprayDimmer zorgt ervoor dat het waterverbruik tot 40% minder is. Ideaal toch?

De waterbesparende functies verschillen natuurlijk per regendouche. Je kunt het beste de productomschrijving goed bekijken om zeker te weten of de regendouche die je op het oog hebt waterbesparend is.


  • Diameter : 310 mm
  • Max. druk : 10 bar
  • Materiaal : Overig
Speciale prijs € 1.350,35 Normale prijs € 3.536,83
GROHE Euphoria xxl douchesysteem 310 met thermostaat, geborsteld cool sunrise
Te zien in de winkels
  • Diameter : 310 mm
  • Max. druk : 10 bar
  • Materiaal : Overig
Speciale prijs € 944,92 Normale prijs € 2.710,40


Een waterbesparende regendouche van Hotbath

Het merk Hotbath heeft twee functies ontwikkeld waarmee je water kunt besparen tijdens het douchen: het Shower Power Systeem en het Ecoair systeem. Met deze systemen ben je verzekerd van een heerlijke douche en bespaar je tegelijkertijd water én geld. Handig toch?

Het Shower Power Systeem verdeelt het water gelijkmatig binnen de douchekop. Hierdoor heb je met minimale toevoer van water toch een aangenaam en comfortabel gevoel onder de douche.

De andere waterbesparende functie van Hotbath is het Ecoair systeem. Bij het Ecoair systeem wordt lucht toegevoegd aan het water.

Hoe dit werkt? In het kogelgewricht van de Hotbath douchekop zit een vernauwing. Deze vernauwing zorgt ervoor dat de snelheid van het water hoger wordt.

Met de hogere snelheid van het water ontstaat er drukverlaging. Dit zorgt er weer voor dat er lucht wordt aangezogen wat vermengd wordt met water. Deze combinatie van water en lucht stroomt vervolgens uit de regendouche.

Ben je bang dat je minder comfort gaat ervaren met het Ecoair systeem? Dat is niet nodig! Je ervaart namelijk nog steeds evenveel luxe en ontspanning.

We adviseren altijd om goed te checken of de regendouche die je op het oog hebt waterbesparend is. Dit kun je het gemakkelijkst terugvinden in de productomschrijving van de regendouche. Vaak staat daar ook meer uitleg over het Shower Power Systeem of het Ecoair systeem.Een waterbesparende regendouche van hansgrohe

Kranen en douches die zijn uitgerust met EcoSmart kunnen tot 60% minder water verbruiken dan producten zonder die technologie. Bij hoofd- en handdouches is het waterverbruik maximaal 9 liter per minuut. Je verbruikt dus minder energie, hebt een lagere CO2 uitstoot én dus minder kosten.

Waardoor komt dat precies? Regendouches met de EcoSmart technologie zijn voorzien van slimme doorstroombegrenzing. Ook zijn er speciale straalopeningen en wordt water vermengd met lucht.

Je bent niet afhankelijk van de hoogte van de waterdruk. De speciale precisie-O-ring reageert namelijk flexibel op de waterdruk. Op die manier kan de waterhoeveelheid geregeld worden.

Als de waterdruk te hoog is dan verkleint de ring de opening. Is de waterdruk juist te laag? Dan vergroot de opening. Hoe hoog of laag de waterdruk ook is, het water stroomt altijd constant door.

Een andere techniek van hansgrohe die waterbesparend is, is de AirPower techniek. Bij hoofd- en handdouches met AirPower wordt het water vermengd met lucht. De waterstraal wordt hierdoor sterker.

Wil je zeker weten dat een regendouche van hansgrohe waterbesparend is? Dan kun je het beste in de omschrijving van het product kijken. Zo weet je zeker dat de regendouche die je op het oog hebt waterbesparend is.


hansgrohe Croma Select S regendoucheset 280 1jet met thermostaat en handdouche Raindance Select S 120, mat zwart hansgrohe Croma Select S regendoucheset 280 1jet met thermostaat en handdouche Raindance Select S 120, mat zwart
Magazijndeals
Speciale prijs € 591,12 Normale prijs € 1.523,27


Niet vergeten...

Als je een waterbesparende regendouche wilt aanschaffen, zijn er nog een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Zo is het belangrijk dat je controleert of de CV ketel geschikt is voor de regendouche die je wilt aanschaffen. Op die manier kun je genieten van de echte regendouche-ervaring.

Daarnaast is het belangrijk dat het water goed wegspoelt via een douchegoot of doucheput. En vergeet niet om de regendouche af te scheiden van de rest van de badkamer. Doe dit bijvoorbeeld met een muurtje met tegels, een douchewand of een douchecabine.

Wist je dat je de regendouche zelfs in een nis kunt plaatsen? Een erg stijlvolle optie! De meeste mensen kiezen er toch wel voor om er een inloopdouche van te maken.


Meer informatie

Wil je graag meer weten over onze waterbesparende regendouches? Neem dan contact op met onze klantenservice. Of breng een bezoek aan een van onze winkels. Daar kun je verschillende waterbesparende regendouches in het echt bewonderen. Zo vind je er uiteindelijk een die past bij jouw droombadkamer.

heroicons/solid/location-marker
heroicons/solid/location-marker
Nieuwegein
Bezoek winkel >
heroicons/solid/location-marker
Wateringen
Bezoek winkel >
heroicons/solid/location-marker