Waar we een regendouche vroeger vooral terugzagen in luxe hotels, is deze tegenwoordig mateloos populair in de gewone badkamer. Dat vinden wij niet gek; een regendouche zorgt dankzij de grote douchekop tenslotte voor veel ontspanning, comfort en luxe. Een prachtige regendouche in kleuren als gun metal of koper uitzoeken is natuurlijk erg leuk, maar over de praktische kant kunnen al snel vragen opkomen. Wat is bijvoorbeeld de ideale hoogte van de regendouche? Wij leggen het je graag uit!


Kies je een opbouw of inbouw regendouche?

Voordat we je het verlossende antwoord kunnen geven voor de ideale hoogte van een regendouche, is het belangrijk om het verschil tussen een opbouw en een inbouw regendouche helder te hebben.


Sommige opbouw regendouches zijn namelijk in hoogte verstelbaar, terwijl bij een inbouw regendouche de douchekop geïnstalleerd wordt in het plafond of aan de wand. Bovendien zie je bij een inbouw regendouche alleen de hoofddouche, handdouche en bedieningsknoppen. Het inbouwdeel wordt weggewerkt achter de muur. Daarmee is de inbouw regendouche perfect voor een moderne of strakke badkamer.

Bij een opbouw regendouche is daarentegen elk onderdeel zichtbaar. Eventuele aanpassingen zullen bij een opbouw regendouche veel minder tijdrovend en duur zijn dan bij een inbouw regendouche. Vooraf goed nadenken over de hoogte van de regendouche is, zeker bij de inbouw variant, dus extra belangrijk. Het aanpassen ervan gaat tenslotte niet eenvoudig.


Op welke hoogte hang je de thermostaatkraan?

Een opbouw regendouche bestaat vaak uit een thermostaatkraan, handdouche, hoofddouche, doucheslang en een glijstang. Niet alleen voor de douchekop is het van belang om te kijken naar de hoogte, dat geldt ook voor de thermostaatkraan. Hoewel er geen harde eisen voor zijn, is het advies om de thermostaat zo’n 110 centimeter boven de vloer of douchebak te hangen. De thermostaatkraan is dan voor iedereen eenvoudig te bedienen.


Wat is de ideale hoogte van de douchekop?

De douchekop hang je het liefst zo’n 90 tot 120 centimeter boven de thermostaatkraan. Heb je een laag plafond? Dan ga je voor 90 centimeter boven de thermostaatkraan. Als je genoeg ruimte hebt dan adviseren wij zeker een afstand van 120 centimeter. Dat komt omdat een grotere afstand zorgt voor de echte regendouche-ervaring.


Al met al hangt de regendouche dus zo’n 200 tot 230 centimeter boven de grond zodat je er prettig onder kunt staan. Bovendien creëer je de fijnste douche-ervaring als de douchekop zo’n 20 à 30 centimeter boven het hoofd hangt. Ook jouw grootste huisgenoot kan eenvoudig staan onder de douchekop en keer op keer genieten van een luxe en comfortabele ervaring.


Over de regendouches op Badkamerwinkel.nl

Naast de hoogte van de regendouche zijn er nog enkele andere zaken om rekening mee te houden bij de aanschaf van een nieuwe regendouche. Ga bijvoorbeeld uit van een waterverbruik van minimaal 25 liter per minuut en check van tevoren of jouw cv ketel de waterdruk aankan.


Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een opbouw of inbouw regendouche. Op onze website vind je waanzinnig mooie regendouches van merken als Hotbath, Regn, GROHE en hansgrohe. Heb je alleen een losse douchekop nodig? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres! Je vindt de regendouches in kleuren als brons en natuurlijk het tijdloze chroom. Kortom, de keuze is reuze.


Meer informatie

Heb je vragen of wil je graag meer weten over de hoogte van een regendouche? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij beantwoorden graag al jouw vragen en voorzien je van het beste advies, ook als het gaat om andere douche-onderdelen zoals douchegoten, handdouches of doucheslangen.

Natuurlijk kun je ook een van onze winkels bezoeken. Daar kun je zelf testen wat voor jou de perfecte hoogte van de regendouche is. Tip: neem ook jouw langste huisgenoot mee, zodat iedereen in huis ultiem kan genieten van de luxe regendouche-ervaring.