Misschien is het de hoogste tijd voor een nieuwe badkamer. Maar dan zul je bij jezelf denken: ‘wat kost een nieuwe badkamer gemiddeld?’. Bij het plaatsen van een nieuwe badkamer kunnen de kosten natuurlijk nogal variëren. En dat wordt niet alleen bepaald door de afmetingen van de badkamer, maar ook de uitvoering van de inrichting in de badkamer. Je kunt het eigenlijk zo gek maken als dat je het zelf wilt.

Bij de nieuwbouw of de verbouw van een badkamer kun je de kosten ruwweg onderverdelen in twee categorieën. De kosten voor de werkzaamheden voor het verbouwen van je badkamer die niet zichtbaar zijn: het versterken van de vloer, het omleggen van leidingen, aanleggen van ventilatiemogelijkheden of het inbouwen van kraandelen. En vanzelfsprekend de kosten voor de onderdelen die wél zichtbaar zijn: een stijlvol bad, een praktisch badkamermeubel met spiegel of die waanzinnige douchecabine. En natuurlijk nog een moderne wastafelkraan, een bijpassende afvoer voor het bad en een superstrakke doucheset.


Kostenplaatje

We kunnen natuurlijk niet in jouw portemonnee kijken. Wat we wel kunnen is aangeven dat elke keuze in een badkamerrenovatie invloed heeft op het budget dat je moet uittrekken voor een nieuwe badkamer. We zetten bij elke keuze een drietal verschillende prijscategorieën naast elkaar. Dan krijg je een indicatie voor de gemiddelde kosten van een badkamer. Natuurlijk koop je jouw favoriete badkamerproducten bij ons voor een scherpe prijs!

  • Budget
    Met een beperkt budget een badkamer realiseren is zeer zeker mogelijk. Een basis-badkamer bestaat uit een eenvoudige wastafel met onderkast en spiegel, een simpele douche en misschien zelfs een bescheiden uitgevoerd ligbad. De gemiddelde kosten voor een budget-badkamer liggen rond de € 2.000,-.
  • Gemiddeld
    Wanneer je wat meer ruimte in de badkamer en/of een iets ruimer budget hebt, dan kun je voor een beter uitgeruste badkamer kiezen. Natuurlijk kies je dan voor een badmeubelset met spiegelkast, een fraaie douchecabine met bijpassende glijstangset en het bad kan ook wat luxueuzer. De totale kosten voor een ‘normale’ badkamer bedragen al snel € 7.500,-.
  • Luxe
    Wanneer het budget er minder toe doet en er voldoende ruimte in de badkamer is, dan kun je voor overdaad kiezen. Een badmeubelset met genoeg ruimte voor twee personen. Een bijpassende zijkast voor extra opbergruimte. Een hoogwaardige douchecabine met een luxe regendouche en een ligbad met bubbelbad-functie. De kosten voor een nieuwe badkamer zullen dan snel oplopen richting de € 20.000,-.

Hoeveel je badkamer uiteindelijk kost, hangt af van de keuzes die je maakt voor elk badkamer-item. Ga je voor een luxe badmeubel, met een budget kraan? Of investeer je in een luxe douche en bespaar je wat meer op de tegels? De keuze is reuze en helemaal aan jou! Hieronder helpen wij je op weg door per badkamer-item de budget-, gemiddelde- en luxe-opties te verzamelen.


Wastafel met kraan en onderkast

Het eerste -en waarschijnlijk het meest gebruikte- onderdeel van de badkamer is een wastafel met een bijpassende onderkast. Dit in het oog springende element kan worden aangevuld met een spiegel of spiegelkast en zelfs een kolomkast voor extra opbergruimte. In een basisbadkamer kies je voor een éénpersoons wastafel. Heb je meer ruimte? Dan kun je voor een dubbele wastafel kiezen.

De wastafel moet natuurlijk voorzien worden van een wastafelkraan, maar kies je dan voor een kraan die functioneel is, een waterbesparende elektronische wastafelkraan òf kies je voor een stijlvolle toevoeging aan de stijl van jouw persoonlijke badkamer?


Douche

Welk budget je ook hebt, elke badkamer is voorzien van een douche. Daarbij kun je natuurlijk variëren van een douchecel die is afgesloten met een fleurig douchegordijn tot een hoogwaardige douchecabine of een luxe douchedeur. Een inloopdouche is een moderne optie, die jou als doucher veel vrijheid biedt.

Daarbij moet de doucheruimte natuurlijk voorzien worden van een douche. Deze kan bestaan uit een douchekraan met een simpele glijstang met hoofd- en handdouche, maar kan ook uitgebreid worden tot een complete regendouche met verschillende straalinstellingen.


Bad

Wanneer je genoeg ruimte in de badkamer hebt, dan is het zelfs mogelijk om een bad te installeren. En ook daarin is de keuze ruim. Kies je voor een eenvoudig, maar comfortabel ligbad of wil je een luxe vrijstaand bad? Voor jou alleen of met voldoende ruimte om met twee personen in te relaxen?

Het vullen van het nieuwe bad is natuurlijk een eitje met een badkraan uit ons uitgebreide assortiment. Kies je voor een eenvoudige wandkraan of een set die in de tegelrand van het bad verwerkt is? Of kies je voor ultieme luxe: een vrijstaande badkraan?


Tegels

Misschien begin je met het ontwerpen van de nieuwe badkamer juist met de tegels. Dan moet je weten dat we een enorm uitgebreid assortiment tegels hebben, waarbij de prijzen variëren van budget tot luxe. Wanneer je onze blog over tegelstijlen leest, ben je direct op de hoogte van de soorten en mogelijkheden.


Onzichtbare kosten

De kosten voor de ‘onzichtbare’ werkzaamheden zijn minstens zo belangrijk om te maken, als de kosten die je maakt voor de afwerking van de badkamer. Wanneer je het voorwerk –zoals het leggen van leidingen- door een gerenommeerde installateur laat doen, dan ben je vrijwel zeker van kwalitatief goed werk. Daardoor is de kans op problemen -nadat de badkamer is afgewerkt- veel kleiner. Vanzelfsprekend vind je in ons uitgebreide assortiment ook alle artikelen die nodig zijn om deze ‘onzichtbare’ aanpassingen te doen.