Een regendouche is toch wel dé blikvanger van iedere badkamer. Waar we de regendouche vroeger vooral zagen in luxe hotels, is deze inmiddels niet meer weg te denken uit veel huishoudens. Een regendouche ziet er niet alleen waanzinnig uit, maar dankzij de grote douchekop ervaar je maximaal comfort. Toch kunnen we ons ook goed voorstellen dat je veel vragen hebt over een regendouche voordat je er een aanschaft. Wat zijn bijvoorbeeld de kosten van een regendouche? We schetsen graag een kostenplaatje voor je zodat jij goed beslagen ten ijs komt!

Op onze website koop je al een regendouche vanaf ongeveer €50,-. De prijzen kunnen oplopen door de functies en de grootte van de douchekop. Hoe groter de douchekop, hoe duurder de regendouche is. Ook extra functies en straalsoorten van een regendouche zorgen ervoor dat de prijs oploopt. Gemiddeld genomen mag je er vanuit gaan dat je zeker €300,- tot €800,- kwijt bent aan een regendouche. Natuurlijk kan dit afhangen van een aantal zaken, die we graag voor je uitlichten.


Kies je voor een opbouw of een inbouw regendouche?

Inbouw regendouches bestaan uit een handdouche, grote hoofddouche en één of meerdere bedieningsknoppen waarmee je eenvoudig kunt wisselen tussen koud en warm water of tussen de hoofd- en handdouche. Bij een inbouw regendouche wordt het functionele gedeelte, ook wel het inbouwdeel genoemd, in de muur weggewerkt. Hier zijn extra kosten mee gemoeid, omdat er wellicht in muren gehakt moet worden.


De prijzen van een inbouw regendouche beginnen rond de €390,- van merken als Wiesbaden, GROHE en Sub. Wil je graag een inbouw regendouche van Regn of Hotbath? Dan moet je al snel denken aan minimaal €800,- die je voor een regendouche kwijt bent. Houd er ook rekening mee dat je in veel gevallen los een inbouwdeel zal moeten aanschaffen om de regendouche werkend te krijgen.

Opbouw regendouches bestaan vaak uit een hoofddouche, handdouche, doucheslang, glijstang en een thermostaatkraan. Het grote verschil met een inbouw regendouche is dat je bij de opbouw regendouche ieder onderdeel, inclusief de leidingen, blijft zien. Je kunt kiezen uit kleuren als messing, gun metal of supersteel waardoor ook jouw opbouw regendouche een echte eyecatcher wordt in de badkamer.


De opbouw regendouches beginnen bij ongeveer €50,-. Gemiddeld genomen kun je uitgaan van ongeveer €200,- tot €500,- voor een opbouw regendouche. Bovendien heb je bij een opbouw regendouche geen losse inbouwbox nodig én zal het installeren een stuk goedkoper zijn. Dat komt omdat een opbouw regendouche tegen de wand wordt geplaatst en je niet in muren moet hakken. Je moet hooguit een S-koppeling aanschaffen voor het geval dat de hartafstand van de douchethermostaat verschilt met de hartafstand van jouw leidingen. Doe je dat niet, dan verhoog je de kans op lekkages en wordt de regendouche alleen nog maar duurder.

Of je nu voor een inbouw of een opbouw regendouche kiest, je bent verzekerd van luxe en comfort dankzij merken als Wiesbaden, Hotbath en Regn. Zij maken hun regendouches in prachtige kleuren als chroom, koper en goud. Houd er wel rekening mee dat een regendouche in een bepaalde kleur soms duurder is dan dezelfde variant in een andere kleur.


Ga voor een waterbesparende regendouche

Niet alleen het aanschaffen van een regendouche kost over het algemeen wat meer dan een normale douche, een regendouche verbruikt vaak ook meer water en energie. Dit kan bij sommige regendouches oplopen tot 20 liter water per minuut.

We kunnen ons goed voorstellen dat je per jaar graag minder water wilt verbruiken en als het even kan ook wat geld wilt besparen. In dat geval kun je het beste kiezen voor een waterbesparende regendouche.

Om zeker te weten dat een regendouche die je op het oog hebt waterbesparend is, kun je kijken naar de volumestroomklasse. Deze geeft aan hoe zuinig de douche omgaat met warm water. Hierbij is klasse Z het meest zuinig, terwijl je bij klasse D erg veel liter per minuut zal gaan verbruiken.

Als je kiest voor een waterbesparende regendouche, dan kun je het beste een exemplaar nemen met minimaal volumestroomklasse S. Een regendouche met deze klasse verbruikt evenveel water als een standaard douche. Bovendien raden we het af om eventuele extra douchekoppen of douchestralen regelmatig gebruiken, omdat deze samengaan met de normale straal en onnodig water verbruiken.

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een nóg zuinigere regendouche, door te gaan voor een exemplaar volumestroomklasse A of Z. In de tabel zie je een handig overzicht van welke volumestroomklassen er bestaan en hoeveel liter water per minuut verbruikt wordt in elke klasse.

Er hangt wel een flink prijskaartje aan een waterbesparende douche. Prijzen van een regendouche met volumestroomklasse Z beginnen bij €430,- en kunnen al snel oplopen richting de €1000,- en daar voorbij. Houd wel in het achterhoofd dat je per jaar veel minder water gaat verbruiken dan bijvoorbeeld bij een regendouche met volumestroomklasse D. Dit kost ook veel minder geld en zal je ook terug gaan zien op de rekeningen.


Losse regendouchekop aanschaffen

Is een bepaald onderdeel van jouw huidige (regen)douche kapot of aan vervanging toe? Wij verkopen de meeste onderdelen van een regendouche ook los. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een losse regendouchekop, een losse handdouche, thermostaatkraan of bedieningsknoppen dan ben je bij ons aan het juiste adres. Dan hoef je niet meteen een volledige regendouche set te kopen, maar kun je ook alleen dat ene onderdeel vervangen.


Als je graag de ervaring wilt van een regendouche, is het belangrijk om een regendouchekop aan te schaffen. Deze is namelijk een stuk groter dan die van een normale douche en zorgt voor een luxe ervaring tijdens het douchen. Ook hierbij geldt, hoe groter de douchekop, hoe luxer de douche-ervaring.


We raden aan om te kijken naar een diameter van minimaal 20 en het liefst 30 cm. Wil je graag nog een grotere douchekop, dan kun je kiezen voor een doorsnede van 40 of zelfs 50 cm. Houd er wel rekening mee dat een grotere douchekop niet alleen zorgt voor een luxere ervaring, maar dat deze ook wat duurder zal zijn. Je kunt ervanuit gaan dat je minimaal zo’n €100 à €300,- kwijt bent voor een nieuwe regendouchekop.


Niet vergeten…

Tot slot hebben we nog wat tips voor het aanschaffen van een regendouche die ervoor kunnen zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Controleer allereerst of jouw CV ketel geschikt is voor de regendouche die je wilt aanschaffen. Een regendouche verbruikt namelijk meer water dan een normale douche. Natuurlijk wil je wel dat de waterstraal een goede druk heeft zodat je kunt genieten van de regendouche-ervaring.

Voor het beste comfort adviseren we minimaal een CW5 ketel zodat je op meerdere plekken in huis warm water kunt gebruiken. Heb je een CV ketel met een lagere CW waarde? Dan kan het zomaar zijn dat de regendouche tegenvalt, omdat er niet zoveel (warm) water uit de douchekop komt als van tevoren verwacht. Dat zou natuurlijk erg zonde zijn van het geld.

Niet alleen de juiste CV ketel is belangrijk om de regendouche compleet te maken, er komt nog wat meer bij kijken. De grote hoeveelheid water uit de regendouche moet natuurlijk goed kunnen wegspoelen. Gebeurt dat niet, dan heb je kans op overstroming en veel onnodige kosten. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze douchegoten of doucheputten om jouw regendouche helemaal af te maken.

Natuurlijk moet je de regendouche ook afscheiden van de rest van de badkamer. Dit kan door een muurtje met tegels, een douchewand of een douchecabine. Je kunt de regendouche ook in een nis plaatsen, maar de meest gekozen optie is toch wel om er een inloopdouche van te maken.

Het kan zo zijn dat je alleen jouw huidige (regen)douche wilt vervangen, maar als je bezig bent met de verbouwing van jouw badkamer dan zijn dit allemaal zaken waar je rekening mee moet houden als het gaat om de kosten van jouw regendouche.


Meer informatie

Wil je graag meer weten over onze regendouches? Neem dan contact op met onze klantenservice. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om een bezoek te brengen aan een van onze winkels zodat je enkele regendouches in het echt kunt bewonderen.