Mozaïek tegels in je badkamer

De sfeer in je nieuwe badkamer of toilet wordt voor een heel groot deel gemaakt door de tegels. Logisch dat veel mensen lang twijfelen over de juiste tegelkeuze. Met mozaïek tegels kun je een sfeervol accent toevoegen aan je badkamer. Kijk maar eens mee naar de mogelijkheden en laat je inspireren!

Accent op de wand

Een inloopdouche is bij uitstek een geschikte plek voor een mooi stukje mozaïek op de wand. Een neutrale wandtegel gecombineerd met mooie mozaïek tegels verandert een saaie doucheruimte ineens in een blikvanger. Je kunt kiezen om de hele douchewand met mozaïek te bekleden of bijvoorbeeld alleen in de nis van de douche. Mozaïek is wel duur in verhouding tot gewone tegels. Het kan ook al heel leuk staan om een strook aan te brengen van beneden naar boven achter de doucheset.
Accent op de vloer

Wil je graag een originele look in je badkamer of toilet? Kies dan eens voor een accent op de vloer. Gecombineerd met een rustige wandtegel krijg je zo een heel origineel effect. Leuke oplossingen zijn zwart-wit combinaties, betontegels met verschillende printjes of hexagon vormen.

Wil je niet je hele vloer als mozaïek? Kies dan voor een rand in een effen kleur, bijvoorbeeld zwarte tegeltjes. En daar in het midden een vlak mozaïek.
Accent rond de wastafel of het bad

Een andere leuke oplossing voor mozaïek is een accentstrook boven de rand van het bad of een wastafel. Dit kan met een kleurtje, of een mozaïekvorm in dezelfde kleur als de rest van de wandtegels. Het geeft een speels effect en het is vaak maar een klein oppervlakte waardoor het uiteindelijk niet zo duur is.

Tegels. Voor karakter in de badkamerNatuurlijke materialen

Al enige tijd zien we een trend van natuurlijke materialen in badkamers, zoals grijstinten en hout. Heel origineel zijn ook de mozaïek matjes van grind. Je hebt de matjes met ronde kiezels, maar ook in een platte uitvoering. Ze werken als hele mooie toevoeging in bijvoorbeeld een inloopdouche. Een wellness gevoel in je eigen badkamer!
Bezoek onze winkel

Wil jij graag eerst in het echt wat badkamers en toiletruimtes zien met originele tegeloplossingen? Kom dan kijken in één van onze winkels. Hier kun je lekker inspiratie opdoen en je uitgebreid laten voorlichten over de toepassing van tegels in je badkamer. Wil je zeker zijn van een rustige afspraak met voldoende tijd van één van onze adviseurs? Maak dan van tevoren een tegelafspraak.