De badkamer is een plek om jezelf te wassen, te douchen en klaar te maken voor de dag. Of juist een plek om de dag af te sluiten. Maar dat wil je het liefst wel in een schone badkamer doen. Hierbij een tiental tips!

Je moet er niet aan denken: een vieze badkamer. Ophopingen van stof op ‘onzichtbare plekken’, kalkaanslag op die fraaie douchewand of misschien zelfs schimmel in de voegen en naden. Vreselijk gewoon! In dit blog geven we je tips om deze horrorscenario's te voorkomen.


1. Voorkomen is beter

Het aloude spreekwoord ‘voorkomen is beter dan genezen’ geldt ook in de badkamer. Veelvoorkomende problemen in de badkamer, zoals schimmelvorming en zwarte vochtplekken zijn te voorkomen door een goede ventilatie in de badkamer aan te brengen. In ons assortiment hebben we een uitgebreide serie badkamerventilatoren, zodat er ook een oplossing voor jouw ventilatieprobleem is!


2. Glimmende kranen

Natuurlijk wil je jouw badkamerkranen zo lang mogelijk als nieuw eruit laten zien. Dit is helemaal niet moeilijk! Met een mengseltje van warm water en allesreiniger is de kraan eenvoudig schoon te houden. Heb je al kalkvlekken op de kraan? Dompel dan een doek in allesreiniger en wikkel deze om de vuile kraan. Laat het even intrekken, waarna de vlekken makkelijk te verwijderen zijn.


3. Vlekkeloze douchewand

Een douchewand schoonhouden begint met het drogen van de douchewand na elke douchebeurt. De eenvoudigste manier om dit te doen is door het achtergebleven douchewater met een douchewisser weg te vegen. Als je het helemaal goed wilt doen, kun je ook een speciale douchereiniger aanschaffen.

Tip: gebruik regelmatig een niet-agressief schoonmaakmiddel om de douchewand schoon te maken.


4. Glanzende doucheset

Ook de doucheset verdient na gebruik enige aandacht. Om verkalking van de douchekop te voorkomen is het droogmaken van de douchekop na gebruik gewenst. Om het jezelf nog makkelijker te maken, kun je kiezen voor een douchekop van Hansgrohe die voorzien is van QuickClean. Deze douches bevatten flexibele siliconennoppen, waar kalk simpel van af te vegen is met je vingers. Ook het drogen van de glijstang en de douchekraan voorkomt kalkaanslag. Kalkvlekken zijn door middel van een doek met allesreiniger eenvoudig te verwijderen.

Tip: een verkalkte handdouche kun je samen met de doucheslang losschroeven en in een emmer met warm water met schoonmaakazijn laten weken.


5. Voegen schoonhouden

Vieze of zelfs beschimmelde voegen zijn een naar gezicht in elke badkamer. Het schoonmaken is een proces van twee stappen. Eerst haal je kalkaanslag weg door middel van een sopje van warm water en natuurazijn. Daarna maak je de voegen schoon met een mix van warm water en chloor. Laat dit mengsel een half uurtje inwerken voordat je het met een mengsel van warm water en allesreiniger wegpoetst.


6. Vies bad

Een bad schoonhouden is vaak een wat grotere klus. Natuurlijk qua oppervlakte, maar ook voor wat betreft de verschillende onderdelen. Voor alle onderdelen geldt: maak ze na gebruik droog. Maak de badkraan en handdouche daarnaast ook regelmatig schoon met een doekje en een mengsel van warm water en allesreiniger. Ontdoe de afvoer regelmatig van haren en zeepresten.

Tip: gebruik bij het schoonmaken van jouw bad een zachte spons. Deze laat bij het schoonmaken geen krassen achter!


7. Afvoerputje

Misschien herken je het probleem wel: het water in de douche wil niet meer weg en je staat tot je enkels in het water. Dan is vast het afvoerputje verstopt. Een combinatie van haren en zeepresten heeft het putje verstopt doen raken. Door de douche afvoer regelmatig schoon te maken is dit probleem eenvoudig te voorkomen.


8. Badkamervloer schoonmaken

Natuurlijk wil je ook een schoon gevoel aan je voeten, als je met blote voeten in de badkamer staat. Ook bij de badkamervloer is schoonmaken niet moeilijk. In dit blog lees je er meer over.


9. Kalkproblemen voorkomen

Wanneer een kalkprobleem zich voordoet, ben je eigenlijk al te laat. Vaak kun je de problemen al voor zijn, door te controleren hoe ‘hard’ het water is dat uit jouw kraan komt. Hard water wil zeggen dat er veel kalk in het water zit. En veel kalk in het water kan voor problemen zorgen. Niet alleen in de badkamer, maar ook in de CV, de vaatwasser en de afwasmachine. Je kunt kalkproblemen voorkomen door een waterontharder te installeren!


10. Plaats een afvalemmer

Wil je minder rondslingerende troep in de badkamer? Dan is het verstandig om een afvalemmer te plaatsen. Een kleine prullenbak is erg handig voor gebruikte wattenstaafjes, tissues of andere wegwerpartikelen. Leeg de prullenbak regelmatig, zodat dit niet een nieuwe onhygiënische bron wordt.


Tip: gebruik onze eigen sanitairreiniger Super Shine!

Als echte badkamerspecialist hebben we ook onze eigen sanitairreiniger ontwikkeld: Super Shine. Dit fantastische schoonmaakmiddel kun je voor de hele badkamer gebruiken en is enorm effectief tegen kalkaanslag. Het biologisch afbreekbare product is probleemloos te gebruiken op alle producten in je badkamer (behalve natuursteen). Super Shine is verkrijgbaar in onze winkels!