5x ideeën om het toilet sfeervol in te richten

Ben je bezig met de verbouwing van je toilet? Of wil je graag een aantal dingen veranderen aan het kleinste kamertje? Dan kun je waarschijnlijk wel wat toilet inspiratie gebruiken. Je brengt er tenslotte toch heel wat tijd per dag door, dus ook aan deze ruimte mag aandacht besteed worden. In deze blog geven we je graag 5 sfeervolle toilet ideeën.Bepaal de stijl van de toiletruimte

Net als in de badkamer kun je in het toilet verschillende stijlen toepassen. Zo is op dit moment de Scandinavische stijl erg populair en kiezen veel mensen nog steeds voor een industrieel toilet. Veel stijlen hebben hun eigen kenmerken maar ook overlappende elementen.

Door van tevoren een of meerdere stijlen te bepalen voor de toiletruimte, is het gemakkelijker om bijpassende producten te zoeken. Zo kies je in een industriële ruimte waarschijnlijk voor een betonlook fonteintje en zwarte accessoires terwijl een strakke toiletruimte waarschijnlijk gouden kranen en marmerlook tegels zal bevatten.


Ga voor een prachtige basis met tegels

Een van de belangrijkste onderdelen van de kleinste kamer in huis is toch wel de vloer- en wandtegels. Er zijn ontzettend veel opties om uit te kiezen. Ga je voor een hexagon vorm, smalle rechthoekige tegels in visgraat patroon of juist voor grote tegels? Dat is aan jou!

Kies bijvoorbeeld voor andere tegels op de muur dan op de vloer en creëer een mooie accentmuur. Bovendien is het een leuke manier om wat kleur aan te brengen in het toilet. Wil je weten welke tegelvoeg kleur je het beste kunt gebruiken? In deze blog vertellen we je er alles over.

Op onze website zijn er veel tegels te vinden zodat je een prachtige basis in de toiletruimte kunt creëren.


Hang een mooie ronde spiegel op

Een spiegel op het toilet? Ja! Ideaal boven het fonteintje. Het is natuurlijk ontzettend praktisch. Zo kun je na elk toiletbezoek checken of je make-up of haar nog goed zit.

Bovendien kun je kiezen voor een spiegel met verlichting. Ideaal om meer licht toe te voegen, zeker in een kleine ruimte.

Natuurlijk ziet een spiegel in het toilet er ook prachtig uit. Het is immers ideaal om de ruimte op te vullen met een spiegel als decoratie. Op onze website vind je verschillende spiegels in trendkleuren als goud en zwart. Zo is er altijd een spiegel geschikt voor jouw toilet!


Creëer een geheel met de accessoires

De toiletruimte maak je natuurlijk helemaal af met prachtige accessoires. Zo kun je een persoonlijke touch creëren met foto's, een plantje of geurstokjes. Maar er zijn ook accessoires die je standaard nodig hebt op het toilet. En dan is het wel zo fijn dat deze accessoires er mooi uitzien.

Omdat het toilet over het algemeen geen grote ruimte is, adviseren we om de accessoires in dezelfde kleur te kopen. Zo creëer je een prachtig geheel. Wist je dat merken als GROHE, Regn en Hotbath hun accessoires in dezelfde kleuren maken als hun kranen? Op die manier kun je jouw fonteinkraantje ook in dezelfde kleur kopen.


Kleine toiletruimte: sfeervol toilet ideeën

Heb je een klein toilet? Ook dan zijn er genoeg mogelijkheden. Het gebruik van lichte kleuren laat de ruimte optisch groter lijken. Kies bijvoorbeeld voor een witte toiletpot, een wit fonteintje en lichtgekleurde accessoires voor een mooi geheel.

Een andere manier om de kleine ruimte groter te laten lijken, is het gebruik van grote tegels. Dat komt omdat er minder voegen nodig zijn.

Wist je dat de richting van de tegels ook kan helpen? Het verticaal plaatsen van tegels laat het toilet hoger lijken. Leg je de tegels horizontaal? Dan lijkt de ruimte breder.


Differnz Ravo fonteinset keramiek met handdoekrek en rechte kraan mat zwart 38,5 x 18,5 x 9 cm, wit
Onze keuze
€ 223,10
  • Vorm : Rond
  • Met anticondens : Nee
  • Materiaal : Glas
€ 187,11
Cifre Cerámica Timeless hexagon vloer- en wandtegel 15 x 17 cm, Grey mat Cifre Cerámica Timeless hexagon vloer- en wandtegel 15 x 17 cm, Grey mat
5% kassakorting
€ 64,95 per m2
Regn fonteinkraan met gebogen uitloop, geborsteld goud Regn fonteinkraan met gebogen uitloop, geborsteld goud
Te zien in de winkels
€ 162,64
Regn toiletrolhouder zonder klep (met rozet), geborsteld goud
Te zien in de winkels
€ 64,90

Wil je meer weten?

Heb je nog vragen over hoe je je toilet sfeervol kunt inrichten? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij beantwoorden graag al jouw vragen.

Natuurlijk kun je ook een bezoek brengen aan onze showrooms. Hier vind je verschillende voorbeelden

Maak een afspraak