Een toiletbril moet aan vele eisen voldoen. Je wilt er natuurlijk jarenlang plezier aan beleven en ook het zitcomfort is een pré. Niet onbelangrijk is ook het design van de toiletbril, zodat deze ook bij de stijl van de badkamer of toiletruimte past. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de zitting goed op het toilet past. Het is niet makkelijk om te zien welke bril op jouw toilet past. Badkamerwinkel helpt je daarbij. We zetten vier manieren op een rij om er achter te komen welk model bij jouw toilet past. 

 1. Selecteer de toiletbril op basis van de vorm
 2. Er zijn toiletbrillen in verschillende vormen. Bekijk daarom voordat je op zoek gaat naar een nieuwe zitting goed welke vorm jouw toilet heeft. Nadat je gekeken hebt welke vorm jouw toilet heeft, ben je nog niet klaar. Je dient ook nog te kijken op welke manier de toiletbril gemonteerd moet worden. Dit kan op 2 manieren, topmontage of standaardmontage. Als je de bril aan de onderkant kunt bevestigen, kies dan voor standaardmontage. Mocht je toilet aan de zijkanten echter gesloten zijn, kies dan voor een topmontage toiletbril.

  De verschillende vormen


 3. Selecteer de toiletbril op basis van het merk, serie of type
 4. Er zijn verschillende merken toiletten, zoals Sphinx, Villeroy & Boch, Duravit, Pressalit, Sub etc. Deze merken leveren niet alleen toiletten maar ook de zittingen. Bekijk voordat je op zoek gaat naar een nieuwe bril welk merk toilet je hebt, dit vereenvoudigt het zoeken. Hoe meer informatie je over het toilet hebt, hoe eenvoudiger het zoeken wordt. Het makkelijkste is als je ook nog het type of de serienaam van het toilet weet. Je kunt dan eenvoudig in onze webshop kijken welke bril je nodig hebt.

 5. Selecteer de toiletbril op maat van de hartafstand van de scharniergaten
 6. De hartafstand van de scharniergaten is de afstand die tussen de gaten zit. Deze variëren per toilet. Het is belangrijk dat je deze goed opmeet voordat je een bril uit gaat zoeken.

 7. Doe de test
 8. Om op een simpele manier te laten zien welke toiletbril op jouw toilet past heeft onze leverancier Pressalit een toiletbrillentest ontwikkeld. Als je alle vragen doorlopen hebt, krijg je een overzicht met de voor jou geschikte toiletzittingen. Een simpele en snelle oplossing om jouw toilet weer compleet te maken.

  Doe de test>

Vragen?

Heb je nog vragen over jouw toiletbril? Of wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met onze klantenservice of breng een bezoek aan één van onze winkels. Onze adviseurs helpen je graag verder in de zoektocht naar jouw toilet. Tip: Bekijk ook eens onze complete toiletsets