Wat is er nou lekkerder dan in de winter een heerlijk warme badkamer in te lopen? Dat kan natuurlijk ook met gewone radiatoren, maar dat extra stukje luxe en comfort wat je met vloerverwarming kunt realiseren is niet haalbaar met gewone radiatoren.

Het grote voordeel van vloerverwarming is dat het onzichtbaar is, dat op zich is voor velen al een reden om ervoor te kiezen, in een kleine badkamer is dat handig om ruimte te besparen. Daarnaast zijn er grote prijsverschillen tussen een gewone radiator en een designradiator.

Elektrische vloerverwarming of centrale vloerverwarming?

Het voordeel van elektrische vloerverwarming in de badkamer is dat deze onafhankelijk van de rest van de woning werkt en daardoor gemakkelijk te realiseren bij een renovatie, bij moderne vloerverwarming is het ook niet meer nodig om veel ruimte te moeten creëren ‘op’ de badkamervloer. Magnum is een van de bekendste merken op het gebied van elektrische vloerverwarming.

Besparen met vloerverwarming

Het aangename van vloerverwarming is dat warmte, de zogenaamde stralingswarmte, geleidelijk omhoog komt en niet wordt geprojecteerd van een of meerdere kanten. Tegelijkertijd zorgt die geleidelijke straling voor een goede dosering en wordt daardoor gemiddeld gezien de thermostaat 3 graden lager ingesteld dan bij conventionele radiatoren.

Het is aan te raden om een goede thermostaat te combineren met elektrische vloerverwarming. Als je een instelbare/regelbare thermostaat gebruikt kun je daarin uw weekschema vastleggen zodat de thermostaat automatisch de vloerverwarming aan en uit zet, hiermee ben je verzekerd van een warme badkamer, maar stook je niet voor niets, je bent immers maar kort in de badkamer aanwezig.

Vloerverwarming