Welk inbouwreservoir kan ik het beste kiezen?

In de voorbereidingen voor de verbouwing van de badkamer of het toilet zul je jezelf zeker de volgende vraag stellen: welk inbouwreservoir heb ik nodig? Na het lezen van dit blog ben je helemaal op de hoogte van de mogelijkheden die je hebt.


Wat is een inbouwreservoir ook alweer?

Een inbouwreservoir gebruik je samen met een toilet. Dat geldt zowel voor een hangend als voor een staand toilet. Het reservoir zorgt ervoor dat je kunt doorspoelen. Geen zorgen: het reservoir is weggewerkt achter de wand. Je ziet er dus niets van!


TECEprofil inbouwreservoir met Uni-spoelkast 112x50x15 cm, geschikt voor frontbediening
Te zien in de winkels
3 reviews
 • Onze keuze voor een veelzijdig inbouwreservoir
 • Breedte : 500 - 500,0 mm
 • Verstelbare hoogte : Ja
 • Breedte verstelbaar : Nee
Speciale prijs € 194,95 Normale prijs € 354,53
TECEprofil inbouwreservoir met Octa II-spoelkast 112x50x8 cm, geschikt voor frontbediening
Te zien in de winkels
 • Onze keuze voor een ruimtebesparend inbouwreservoir
 • Breedte : 500 - 500,0 mm
 • Materiaal : Staal
 • Constructie zelfdragend : Ja
Speciale prijs € 319,00 Normale prijs € 464,64
Geberit UP320 Duofix compleet wc-element incl. inbouwreservoir voor hangend toilet, afmetingen 112x50x12 cm Geberit UP320 Duofix compleet wc-element incl. inbouwreservoir voor hangend toilet, afmetingen 112x50x12 cm
Te zien in de winkels
17 reviews
 • Breedte : 500 - 500,0 mm
 • Spoelwaterhoeveelheid instelbaar : Ja
 • Breedte verstelbaar : Nee
Speciale prijs € 218,00 Normale prijs € 494,66
Geberit Duofix UP720 ruimtewinnend wc-element voor hangend toilet 114x50x8-14,5 cm Geberit Duofix UP720 ruimtewinnend wc-element voor hangend toilet 114x50x8-14,5 cm
Te zien in de winkels
10 reviews
 • Breedte : 500 - 500,0 mm
 • Spoelwaterhoeveelheid instelbaar : Ja
 • Maat aansluiting leidingwater : 1/2"
Speciale prijs € 246,60 Normale prijs € 537,57

De verschillende inbouwreservoirs op onze website

Bij ons vind je verschillende modellen van goede kwaliteit. Dankzij merken als Geberit, TECE en Sanibroyeur ben je verzekerd van de beste inbouwreservoirs. Houd er wel rekening mee dat je een toilet hebt dat geschikt is voor het inbouwreservoir. Ook moet de bedieningsplaat passen.


Onze keuze: TECEprofil: betrouwbare basis

Met het TECEprofil inbouwreservoir kun je alle kanten op. Het zelfdragende frame zet je eenvoudig en veilig in elkaar.

Ook is het reservoir geschikt voor vele bouwsituaties. Verder is het reservoir waterbesparend én past ieder TECE bedieningspaneel. Ideaal toch?

Tip: installeer de TECE inworpschacht voor reinigingsblokjes voor extra frisse spoelbeurten.


Geberit UP320: de standaard

De standaard voor inbouwreservoirs is de Geberit UP320. Dit 112 cm hoge inbouwreservoir staat garant voor kwaliteit en comfort.

Het plug-and-play inbouwreservoir wordt compleet geleverd. Dus inclusief bevestiging en isolatiemat. Wat kun je verder verwachten? Door het stalen -in hoogte verstelbare- frame, het voor twee spoelingen geschikte reservoir en het sterke binnenwerk verdient deze gigant een plekje in elke badkamer.

Op onze website vind je een groot assortiment bijpassende Geberit Sigma bedieningspanelen. Zo is er voor elke smaak wat wils!

Tip: installeer de Geberit Duofresh module voor frisse spoelbeurten. Zo ben je meteen dat lelijke toiletblok aan de rand van het toilet kwijt. Twee vliegen in één klap!


Geberit UP720: bij minder ruimte

Heb je minder ruimte om jouw nieuwe toilet te monteren? Dan is het ruimtebesparende Geberit UP720 inbouwreservoir de beste keuze.

Je krijgt bij de UP720 dezelfde voordelen als bij de UP320. De inbouwdiepte is alleen geen 12 cm, maar 8 cm. Kies je voor een combinatie met een compacte wc? Dan is het mogelijk om zelfs in het kleinste kamertje een toilet te plaatsen!

Handig om te weten: ook voor de UP720 zijn er bijpassende bedieningspanelen beschikbaar. Welke dat precies zijn, vind je hier.


Geberit UP100: de basis

De Geberit UP100 is het basismodel van de Geberit inbouwreservoirs. Je zet dit reservoir eenvoudig in elkaar.

Het verschil tussen de UP320 en de UP100 zit in de uitvoering. Bij de UP100 is het stalen frame afgewerkt met kunststof onderdelen. Daarnaast ontbreekt de geluidsisolatie. Ook is het aantal verkrijgbare bedieningspanelen (Delta21-serie) lager.


Geberit Duofix: de laagste

Wil je een toilet onder een schuine kant? Ook dat kan! Dan kies je voor de lage Geberit Duofix.

Door een beperkte inbouwhoogte is het mogelijk om op ‘lastige plekken’ een toilet te monteren. Dit type heeft dezelfde voordelen als de UP320 en UP720. Helaas ben je wel aangewezen op een beperkter assortiment Omega bedieningspanelen.


Sanibroyeur: de waterbespaarder

Op onze website vind je twee soorten inbouwreservoirs van Sanibroyeur. De ene is te betegelen, de andere niet. Beide varianten zijn geschikt voor ieder hangend toilet. Handig toch?

De inbouwreservoirs hebben een ingebouwde fecaliënvermaler. Het toilet kan hierdoor op verschillende plaatsen geïnstalleerd worden. Zelfs op zolder. Als je maar een stopcontact en een afvoer hebt op die plaats. Meer weten over vermalers? Je vindt het op deze adviespagina!

Het spoelsysteem is stil én waterbesparend. Ook krijg je er standaard een verchroomd bedieningspaneel bij. Zo weet je zeker dat deze past bij het reservoir!


Nog vragen?

Heb je nog vragen over onze inbouwreservoirs? We hebben deze adviespagina geschreven. Hier vind je nog meer informatie! Je kunt ook contact opnemen met onze klantenservice. Of breng een bezoek aan een van onze winkels. Onze adviseurs staan voor je klaar en beantwoorden graag al je vragen!

Maak een afspraak