Wanneer je op zoek bent naar een toiletbril voor jouw huidige of nieuwe toilet, zou je door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Er zijn zoveel verschillende closetbrillen, dat je goed moet zoeken om het juiste model te vinden. Met behulp van de tips in dit blog kun je probleemloos de juiste bril kiezen.


De juiste bril is niet alleen een passend model. Je kunt ook nog verschillende types toiletbrillen kiezen. Kies je voor een toiletbril met deksel, of zoek je alleen de zitting? Wil je een meer traditioneel model of kies je juist voor een modern ogende, extra lage uitvoering? Ook de scharniertechniek kan per toiletbril variëren. Kies je voor een model dat traagsluitende scharnieren heeft en dus niet met een klap neerkomt, of juist niet? Daarnaast kun je kiezen voor een uitvoering waarbij je de toiletbril makkelijk kunt losklikken, waardoor schoonmaken een stuk eenvoudiger wordt. Wil je net dat stukje extra hygiëne in huis halen? Kies dan voor een toiletbril met antibacteriële coating.


 

Modelgebonden toiletbril

De eenvoudigste manier om een toiletbril te kiezen, is weten welk model toilet je hebt. Aan de hand van de serienaam van het toilet kun je immers een toiletbril uit diezelfde serie kiezen. Een toilet en een bril van hetzelfde merk en uit dezelfde serie passen één-op-één op elkaar.


Universele toiletbril

Weet je niet precies uit welke serie jouw toilet komt? Dan wordt de zoektocht naar een nieuwe closetzitting een stukje uitdagender. Dan moet je namelijk een selectie maken uit ons uitgebreide assortiment universele toiletbrillen.

Maar waar moet je dan naar kijken? Er zijn een aantal factoren van belang bij de keuze van jouw nieuwe universele toiletbril.

  • De vorm van de toiletzitting: Jouw nieuwe toiletzitting kan een aantal vormen hebben. Naast de standaardvorm kan de zitting ook een rechthoekige vorm hebben. Daarnaast kennen we ook een ei-vorm en een D-vorm.
  • Afstand tussen de scharnieren: Om de closetzitting goed op het toilet te kunnen monteren, is het van belang om een toiletbril met de juiste afstand tussen de scharnieren te kiezen. In de toiletpot zitten twee bevestigingsgaten, waarvan de hartafstand (de afstand tussen de twee gatmiddens) bepalend is.
  • Kleur: De derde, maar zeker niet de minste, factor voor de keuze van een toiletbril is de gewenste kleur van de toiletbril.

De filtering op onze website helpt je om de best passende toiletzitting vinden.


Pressalit-keuzehulp

Een van de grootste producenten van universele toiletbrillen heeft een keuzehulp op de website. Daar kun je aan de hand van bovenstaande informatie de juiste keuze voor de meest geschikte toiletbril maken.