Ga naar hoofdinhoud
0

Hulp of advies nodig?

Bel ons direct: 085-0661661

header

Een badkamer voor elke stijl

De badkamer met eenvoudige producten en brave witte kleuren is echt wel verleden tijd. Een badkamer mag gezien worden! In woonprogramma’s is de badkamer vaak onderwerp van een verbouwing en ook online kom je overal de mooiste badkamers tegen. Toch kan al die inspiratie ook averechts werken. Je nieuwe badkamer koop je niet iedere dag en als er nu zo veel mogelijk is, wat moet je dan eigenlijk kiezen? Wij hebben badkamers in verschillende stijlen voor je bij elkaar gezet. Zo kun je op één plek kijken wat je aanspreekt, en wat niet.De badkamer aanpassen of helemaal vernieuwen

Is je badkamer nog in orde maar gewoon niet helemaal meer je smaak? Of ben je verhuisd en is er nog geen groot budget voor een compleet nieuwe badkamer? Door inspiratie op te doen kom je vaak op hele goede ideeën. Zo kun je een neutrale badkamer veranderen in een industriële badkamer met bijvoorbeeld een douchewand met zwarte accenten en nieuwe kranen in een zwarte kleur.


De moderne badkamer

In een moderne badkamer hoeft het zeker niet te strak te worden. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals hout en beton krijg jij een sprekende badkamer. Maak in een moderne badkamer bijvoorbeeld een combinatie met zwarte kranen en een stalen douchewand! Een glazen inloopdouche en grote tegels passen ook goed in de moderne badkamer.


De landelijke badkamer

Een landelijke badkamer heeft een rustige uitstraling. De kenmerken die bij een landelijke badkamer horen zijn: natuurlijke materialen, een rustieke en robuuste look, het combineren van kleuren zoals lichte pastelkleuren of betonlook en een mix van oude en nieuwe materialen. In de landelijke badkamer zie je ook vaak klassieke elementen zoals kranen met een kruisgreep.


De strakke badkamer

In een strakke badkamer is geen ruimte voor landelijke details of sfeervolle styling. En wanneer je luxe vormen en gladde materialen goed kunt combineren is het resultaat een schitterende strakke badkamer waar het geen seconde saai is. Vernieuwende trends van gouden kranen, zwarte tegels en modern marmer komen fantastisch tot hun recht in de strakke badkamer.


De industriële badkamer

De industriële badkamer is vooral populair met stoere, zwarte accenten. Denk aan een mat stalen frame voor je meubel. Ook voor een douchewand kun je kiezen voor staal, geïnspireerd op stalen deuren die in woningen al ongekend populair zijn in de woonkamer of keuken. Om te voorkomen dat een industriële badkamer te strak wordt, kun je ook hout toevoegen.

De badkamer met kleur

Kleur in de badkamer. Het klinkt heel gedurfd maar het heeft een ontzettende wow-factor. Hou jij van uitgesproken smaken en doe jij het graag nét iets anders dan de rest? Dan mag jouw badkamer waarschijnlijk best wat kleur krijgen. Je hebt veel soorten gekleurde tegels voor een mooie accentwand en ook keramiek in kleur is enorm in opkomst als eyecatcher.


De praktische badkamer

Een praktische badkamer heeft een rustige basis en past vaak goed bij de rest van het huis. De badkamer is in dit geval vaak functioneel en verzorgd. De basis van een praktische badkamer blijft vaak een neutrale tegel combinatie. Denk aan een donkere vloer en witte wanden. Tegels kunnen wel weer mat zijn of glanzend, en heel veel verschillende formaten hebben.


De tijdloze badkamer

Een tijdloze badkamer bestaat vaak uit goede materialen die er verzorgd uitzien. Tegels in een tijdloze badkamer zijn vaak beige, wit of grijs. Je kunt dit heel goed combineren met een accent randje met mozaïek. Ook zie je wel eens een patroon van 2 kleuren op de vloer of tegels die schuin zijn gelegd voor een ander effect. Een tijdloze badkamer vinden veel mensen prettig als rustpunt in huis.


De kleine badkamer

In een kleine badkamer is het vooral een kwestie van veel passen en meten. Met slimme oplossingen kun je jouw kleine badkamer groter laten lijken. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van extra grote tegels. Een glazen douchewand zorgt voor een ruimtelijk effect. Verder kun je slim ruimte besparen door te kiezen voor een ondiep meubel of toilet in je kleine badkamer.


Advies over je badkamer

Het is vaak fijn om advies te krijgen over je nieuwe badkamer. Nadat je goed hebt rondgekeken bij alle voorbeelden is het een mooi moment om een afspraak te maken in een van onze winkels. Je kunt ter plekke nog wat extra inspiratie opdoen en advies krijgen over de badkamer bij jou thuis. Of het nou om een kleine renovatie gaat of een hele nieuwe badkamer. Badkamer advies is bij Badkamerwinkel altijd gratis.