0


Tegels zetten de toon in de badkamer. Het formaat, het materiaal, het legpatroon: samen bepaalt het de sfeer in je badkamer. Een aantal tips om je op weg te helpen voor het uitzoeken van de juiste tegels. 

Wat zijn de keuzes in materiaal?

De meest gekozen tegel is de keramische tegel. Het materiaal is duurzaam, toe te passen op een houten of een betonnen ondergrond en is in veel gevallen goedkoper. De keramische houtlookvloer is populair. Deze tegels zijn niet van echt hout te onderscheiden, maar hebben wel de voordelen van een tegelvloer. En een ideale manier om een warme sfeer te creëren in de badkamer. Wat ook steeds meer te zien is in de badkamer zijn cementtegels. Dit zijn handgemaakte tegels. De keuze patronen en legpatronen is oneindig.

Om natuurstenentegels toe te passen in de badkamer is de geruwde of gezandstraalde soort het beste. Als natuursteen nat wordt, is de kans op gladheid namelijk zeer hoog. Een vloer van natuursteen voelt niet koud aan. Het materiaal houdt warmte goed vast.

Hoe kies je het formaat en het patroon?

Met de juiste tegels zet je de sfeer neer die je voor ogen hebt. De keuze in tegels is oneindig. Het beste is om eerst goed te inspireren en veel tegels te bekijken. Hierdoor kom je achter je smaak en weet je al snel of je liefhebber bent van bijvoorbeeld grote, strakke tegels of juist handgevormde tegels.

De grootte van de badkamer kun je als uitgangspunt nemen bij het bepalen van het formaat en patroon. Met grote tegels creëer je een ruimtelijk effect. Door de verschillende legmogelijkheden kun je een optisch effect creëren. Als je de tegels verticaal legt, lijkt de ruimte smaller en hoger. Terwijl de een horizontaal patroon variant de badkamer breder laat lijken. Ook de kleur van tegels heeft effect op de ruimte: lichte tinten laten de ruimte groter lijken, perfect voor kleinere badkamers.

Tip: neem bij berekenen van het aantal m2 voor jouw badkamertegels ook snijverlies mee. Houdt hiervoor ongeveer 10% aan.  

Hoe bepaal je de voegkleur?

De voegkleur is beeldbepalend voor de uitstraling van de wand en vloer. De voegkleur maakt of breekt het uiteindelijke resultaat. De voegkleur bepaalt namelijk de mate van het contrast tussen het tegelpatroon en de voeg. Dit contrast laat de voeg of juist de tegel opvallen. Wil je één geheel creëren? Kies dan voor een voeg in de kleur van de tegel. Of daar sterk op lijkt.

Een lichte voeg op de vloer wordt eigenlijk in alle gevallen afgeraden. Vervuiling van deze voeg zie je namelijk snel en goed. De lichtste voeg die veelal gekozen wordt is cementgrijs. Waar bij de wandtegel vaak automatisch gekozen wordt voor een witte voeg, adviseren wij ook hier de cementgrijze voeg voor het mooiste resultaat.

Let overigens niet alleen op de kleur van de voeg, maar ook op de breedte. Kies je voor een brede voeg, dan springt de voeg meer in het oog. 

Inspiratie opdoen en keuzes maken in onze winkels

Wil jij tegels in het echt bekijken en het liefst heel veel soorten bij elkaar? Kom dan lekker kijken in één van onze winkels. We hebben daar een énorme tegelafdeling waar jij helemaal los mag gaan. Kasten overhoop trekken om net even die tegels te combineren die jij gaaf vindt. Languit op de grond liggen voor het echte gevoel. In onze winkel is niks te gek. We hebben er twéé levensgrote schermen waar je de tegel van jouw keuze kleurecht op ziet verschijnen. Zo los je bovenstaande vragen over het legpatroon en de voegbreedte snel en doeltreffend op door ze gewoon te vergelijken.

Meer dan je denkt zijn die details bepalend. We komen het vaak tegen: de tegelzetter gaat beginnen en zegt: ‘Hoe moet ik ze eigenlijk leggen? Naast elkaar, in wild verband, op rijtjes…. En als ik overmorgen ga voegen, welke kleur wil je dan?’ Dat geeft stress. Op onze levensgrote schermen switch je eenvoudig kleurecht en op werkelijk formaat van legpatroon en voegkleur. Zo kun je perfect alle keuzes maken die bij een tegel komen kijken en kom je niet meer voor verrassingen te staan. Loop vast virtueel door onze winkel in Nieuwegein:

Waarom vloerverwarming?

Je hebt nooit meer koude voeten als je een warm bad of warme doucheruimte uitstapt. Vloerverwarming kan zelfs de hoofdverwarming zijn. Dan heb je geen radiator meer nodig en bespaar je dus ook ruimte. Maar een radiator voor extra warmte is ook mogelijk. 
Naast warme voeten geeft vloerverwarming een gelijkmatige warmte. Wat comfortabel aanvoelt. En ook heel fijn: minder stof in de ruimte. Er is bijna geen circulatie van lucht waardoor stof minder door de ruimte dwarrelt.

Kom naar onze winkels!

Kom je er online niet uit? Geen probleem! Kom langs in één van onze winkels of neem contact op met de klantenservice.