Ga naar hoofdinhoud
0

Hulp of advies nodig?

Bel ons direct: 085-0661661

open tot 18:00
Let op: PostNL heeft momenteel extreme drukte. Pakketten kunnen hierdoor helaas vertraging oplopen. Lees meer >

Natuursteen tegels

Natuursteen tegels geven een warme, natuurlijke en exclusieve uitstraling. Tegels van natuursteen passen in elke ruimte en bij elk interieur. Er zijn vele varianten natuursteen tegels beschikbaar, in diverse stijlen en kleuren. Voor ieder wat wils dus. Natuursteen is een gesteente dat in de natuur wordt aangetroffen en daarna eventueel wordt bewerkt. Er zijn verschillende soorten natuursteen, elk met hun eigen unieke uitstraling en eigenschappen. Natuursteen wordt opgedeeld in drie soorten, namelijk stollingsgesteente (graniet, trachiet), sedimentair gesteente (kalksteen, zandsteen) en metamorf gesteente (marmer, gneis). Voorbeelden van natuursteen zijn: kalksteen, graniet, blauwe steen, marmer en leisteen. Doordat het een natuurproduct is, zal geen van de tegels hetzelfde zijn. Je bent dus verzekerd van een unieke tegelvloer!

 

Voordelen van natuursteen tegels

Natuursteen tegels hebben een aantal voordelen:

  • Unieke levendige uitstraling 
  • Duurzaam product
  • Goede geleiders van warmte
  • Door en door dezelfde kleur, waardoor beschadigingen minder opvallen
  • Iedere natuursteen tegel heeft daarnaast zijn eigen unieke eigenschappen

 

Onderhoud natuursteen tegels

Natuursteen tegels moeten goed onderhouden worden. Het is belangrijk om hierbij stil te staan, voordat je besluit natuursteen tegels te kopen. Daarnaast is het handig om je natuursteen tegels te impregneren met een impregneermiddel speciaal voor natuursteen tegels. Door de tegels te impregneren, maak je de tegels waterdicht, onbrandbaar en bescherm je ze tegen krassen. Hierdoor blijven je tegels ook langer mooi, kan er geen vochtophoping plaatsvinden en kun je vuil makkelijk verwijderen. Tot slot is het goed om te weten dat natuursteen tegels een natuurlijke vorm van slijtage kennen, omdat het een natuurlijk product is. Dit kan kleurveranderingen met zich meebrengen. Vaak draagt deze slijtage juist bij aan de uitstraling van de tegels, gezien de populariteit van de 'versleten' look.

 

Laat de tegels thuis bezorgen

Is jouw keuze op één of meerdere van onze tegels gevallen? Ga dan voor gemak en kies ervoor om ze bij jouw thuis te laten bezorgen. Dat scheelt een hoop gesjouw! Kom je er online niet uit? Geen probleem! Maak een tegelafspraak, kom langs in één van onze winkels of neem contact op met onze klantenservice.