Een kleine badkamer inrichten is niet eenvoudig, want de eisen in combinatie met de beperkte ruimte maken het lastig. Toch is er meer mogelijk dan je denkt. Eigenlijk valt of staat alles met de indeling. Dat is de basis en vanaf daar kun je eenvoudig jouw favoriete meubel uitzoeken net als die mooie regendouche. Een aantal tips op een rij:

 

1. Schuine wand in badkamer

Vrij vaak komt een badkamer met schuin plafond voor. Dit maakt de badkamer een lastige ruimte om in te delen, omdat je minder loopruimte hebt. Maar hier kun je heel creatief mee omgaan om geen enkele ruimte onbenut te laten. Een bad plaatsen onder het schuine dak is een slimme optie waar vaak voor gekozen wordt.


 

2. Met toilet, meubel, douche én bad

Je zult denken dat een bad alleen in een grote badkamer kan, maar dit kan ook zeker in een kleine badkamer. Baden zijn er in allerlei vormen en maten! Denk bijvoorbeeld aan meerhoekige baden: deze zijn heel gemakkelijk te plaatsen in een lastige of afwijkende hoek. Laat de ruimte het niet toe? Dan kun je altijd nog kiezen voor douchen in bad. Vergeet dan geen badwand, zodat je het spatwater tegen kunt gaan.


 

3. Kies voor een inloopdouche

Steeds vaker gaat de voorkeur uit naar een doucheruimte met veel bewegingsvrijheid. Een inloopdouche met een glazen wand geeft een ruimtelijk effect. Bij de inloopdouche heeft de traditionele douchebak (met opstap) plaatsgemaakt voor een tegelvloer met gelijkvloerse douchegoot voor de waterafvoer. Naast dat je zonder obstakels zo de doucheruimte kunt inlopen, creëer je ook meer openheid. Een inloopdouche is voor de kleine badkamer een ideale oplossing.


 

4. Ondiep, maar breed meubel

In de badkamer zien we steeds meer brede badmeubels. Handig; tijdens het spitsuur kun je gerust tegelijk tandenpoetsen en loop je elkaar niet in de weg. Dankzij ondiepe meubels is een breed meubel ook mogelijk in een kleinere badkamer. Doordat het een breed meubel is, heb je voldoende ruimte voor al je spullen en is een extra kolomkast vaak overbodig én dat scheelt weer ruimte.


5. Afwijkende vorm

In veel gevallen zijn badkamers rechthoekig. Maar er zijn nog veel meer varianten: L-vormig, vierkant of bijvoorbeeld met een schuine hoek. Dit vraagt om speelse indelingen, maar dat maakt de badkamer niet minder mooi.

 

Meer tips…

En als laatste nog een paar tips die je helpen in de zoektocht naar jouw ideale badkamer. Én deze tips zijn ook nuttig voor het inrichten van de slaapkamer of keuken!

  • Kies voor zachte tinten als aardetinten of pastelkleuren en de badkamer oogt direct een stuk ruimer.
  • Vierkante tegels diagonaal plaatsen maakt de ruimte optisch groter.
  • Zorg voor voldoende badkamerverlichting. Geen mogelijkheid voor een raam? Kies dan voor spotjes in het plafond.
  • Zwevende producten geven het gevoel van openheid en bevorderen het ruimtelijke effect doordat je zoveel mogelijk van de vloer ziet.

Je kunt ook inspiratie opdoen voor jouw kleine badkamer in deze blog.