Tegels waren nog nooit zo mooi!

Woontrends 2019! Wat kunnen we verwachten? Op interieurgebied draait alles om een persoonlijke en gedurfde stijl. Een beetje over de top zelfs. Met klassieke en grote kitscherige elementen. Denk aan: ornamenten, een ligbad op pootjes, maar ook verweerde elementen, gecombineerd met glas, imperfectie en heel verschillende texturen. De nieuwe collecties vloertegels haken hier slim op in, want nog nooit zijn er zoveel mooie kleuren, structuren en patronen geweest. Thematiseren en jouw unieke stijl kracht bijzetten met 'iets geks’ is helemaal 2019!


 

Visgraattrend

Niet geheel onverwachts zien we in 2019 een aantal trends terug die we ook al in 2018 zagen. Waaronder de visgraattrend, welke is overgewaaid uit de vloerenbranche. Het is een originele manier om met een eenvoudige tegel een spannende authentieke sfeer neer te zetten in wand of vloer. Daarnaast is er nu extra aandacht voor stoere, verweerde materialen en geleefd hout look.


Reliëf

In reliëftegels zien we meer spannende patronen in organische vormen terugkomen, zoals met bladeren, grafische bloempatronen en geometrische vormen. Dit geeft optisch een leuk effect en is heel geschikt als blikvanger in je badkamer of toilet. Zelfs in een mooie uni kleur is het effect al groot.

 


 

Metaal

De industriële woonstijl kennen we al langer en deze zien we ook in 2019 weer terug, maar dan hipper dan hip. Nieuw is de metaallook voor tegels, waarbij roestkleur de boventoon voert. Een verrassend effect waar wij hoge verwachtingen van hebben en nog heel veel meer van gaan zien.


Beton

Beton blijft, maar ontwikkelt verder. Denk bijvoorbeeld aan XXL formaten: de zogenaamde ‘Big Slabs’. Heel indrukwekkend op een grote wand met minimale voegen. Een betontegel krijgt in 2019 daarnaast soms tegelijkertijd een reliëfprint, een ingedrukt patroon of zelfs een dierenhuidafdruk. Combinaties maak je dus niet alleen van verschillende tegels maar ook in één tegel.

 


 

Hout

Hout, veel hout. We kunnen er niet omheen, want natuurlijk blijft hout ook in 2019 een trend. De patronen waarin hout wordt gelegd veranderen wel: er komen diverse mooie legpatronen bij in lange stroken, zoals de bovengenoemde visgraatstroken, maar ook combinaties die samen voor een speels effect zorgen.


Marmer

Natuursteen is niet meer weg te denken uit ons interieur. Het is dan ook al sinds jaar en dag terug te vinden in extreem luxe badkamers. De marmertrend komt in 2019 actief terug in badkamers voor thuis in verschillende soorten, kleuren en maten. Vooral in de aderen zit veel variatie. Van lichtgrijs en zwart tot naturel en roze. Durf te combineren met andere tegels, bijvoorbeeld met de ouderwetse metrotegel.

 


 

Tegelinspiratie nodig?

In onze winkels tref je een grote tegelafdeling en heel veel verschillende soorten badkamers. Geen dertien-in-een-dozijn-badkamers maar originele exemplaren waar je volop inspiratie op kan doen. Bekijk ook eens ons complete aanbod online of wil jij liever met één van onze medewerkers uitgebreid de mogelijkheden doorspreken? Maak dan een speciale tegelafspraak!