Een thermostaatkraan instellen. Hoe doe je dat?

Hou je van relaxt badderen, maar zie je er tegenop om een bad zelf te plaatsen? Dat is makkelijker dan je denkt! Lees onze stap-voor-stap uitleg. Zo lig jij in een mum van tijd ontspannen in jouw zelf geplaatste bad. Weet je al waar je bad moet komen? Regel dan een sterke hulp en volg ons stappenplan.

Stappenplan voor het plaatsen van je bad


Waar moet je bad komen

Stap 1:

Zet je bad op de juiste plek. Een bad heeft stelpoten zodat je ‘m eenvoudig super strak recht zet. Je waterpas geeft de aanwijzingen. Monteer de sifon en maak de afvoer op maat. Sluit hem aan, maar lijm hem niet vast! Giet dan een emmertje water in het bad en controleer of het water goed wegloopt. Indien nodig kun je dan de poten nog iets bijstellen. Maak de sifon weer los en haal het bad tijdelijk weer van z'n plek.

Op de muur tekeken

Stap 2:

Voor één keer mag je op de muur tekenen. Het is namelijk handig om even de randen af te tekenen waar het bad staat.

Boren in de muur plaatsen bad

Stap 3:

Ligt je gereedschap klaar? De balken zaag je nu op maat en voorzie je met je boormachine van gaatjes. Even slim meten voor de afstand: de dikte van de opstaande rand van het bad en de afstand van de vloer tot aan de onderzijde van de opstaande rand van het bad. Nu houd je de balkjes tegen de muur, zodat je gaten in de muur kunt boren. Tot slot sla je de balkjes met spijkerpluggen in de wand vast. Zo, dat zit!

Aftekeken op de vloer

Stap 4:

Ook op de vloer mag je tekenen. Namelijk: de breedte van het bad. Op die plaats bouw je een muurtje van gasbetonblokken. Het muurtje maak je even hoog als de muurbalkjes. Laat ter hoogte van de afvoer een opening in het muurtje om nog met de afvoer te kunnen werken. Hier komt straks een service luik voor als je ooit verstopping hebt.

Plaats alles terug en geniet van uw aankoop

Stap 5:

Vastmaken maar! Met sanitairkit spuit je een rand boven op de balkjes en langs het muurtje. Nu kun je het bad terugzetten. Laat de badkuip in de inbouw zakken. Sluit de afvoer aan en lijm de PVC afvoerdelen aan elkaar. Tip: Lelijk zo’n service luik? Inderdaad! Maak het dan van multiplex en lijm hier tegels op. Dit zet je vast met magneetjes. Wedden dat niemand het ziet?

bad plaatsen

Stap 6:

De opening van het gat in je muurtje kun je nu dichtbouwen tot een vierkant. Ga bijvoorbeeld uit van de maat van een of meerdere tegels en hou rekening met de voeg. Het service luik schroef je vast. Nu kun je de ombouw inclusief het luik betegelen. Dat staat al een stuk beter, toch?

Laat je bad vollopen

Stap 7:

Laat je bad vollopen. Nee, niet om er in te gaan! Je gaat nu de randen van het bad afkitten en de tegels voegen. Is na 24 uur alles uitgehard? Mooi, dan pas laat je het bad weer leeglopen.

Genieten maar in bad

Stap 8:

Genieten maar! Zonder water oogt het wel leeg hè? Inderdaad! Dus laat hem nu vollopen en duik er lekker in. Jouw bad is klaar!


Veel plezier met je aankoop!