Header afbeelding

 

Je kunt heel veel doen met tegels in de badkamer. Van hele wanden in dezelfde tegel tot juist het accentueren van delen van jouw badkamer met bijvoorbeeld mozaïektegels. In deze blog geven wij je inspiratie voor wat er allemaal nog meer met tegels kan.


Tegels in de inloopdouche

Er zal tal van mogelijkheden met tegels in de inloopdouche. Je kunt jouw douche bijvoorbeeld extra op laten vallen door het muurtje waar jouw douche in of op geïnstalleerd is met andere, eventueel opvallende tegels te bedekken dan de rest van de douche. Het kan een heel mooi effect geven wanneer je hiervoor tegels met felle kleuren, reliëf of een aparte vorm gebruikt. Zo zie je tegenwoordig ook veel dat deze wand wordt bekleed met hexagon tegels of dat tegels in een visgraat patroon worden gezet.

Vind je een hele wand te heftig? Dan kun je ook kiezen voor een strookje andere tegels of een horizontale of verticale tegelstrip achter de doucheset. Dit breekt het geheel waardoor er net een andere dynamiek ontstaat dan wanneer je die wand met één en dezelfde tegel zou betegelen. Dit kan ook heel subtiel door met structuur te werken met een reliëftegel of tegelstrip in dezelfde tint.

 

Header afbeelding

Header afbeelding

 


Tegels achter het badkamermeubel

Achter het badmeubel kun je ook heel goed wat anders doen met tegels. De wand waartegen het badkamermeubel is gemonteerd, is verder vaak wat saai. Je kunt dit aanpakken door achter het meubel een andere tegel te gebruiken dan in de rest van de badkamer. Achter het badkamermeubel zie je in zo’n geval bijvoorbeeld vaak tegels met reliëf, steenstrips of mozaïek. Door verschillende materialen te gebruiken, zorg je ervoor dat jouw badkamer speelser wordt en er meer sfeer ontstaat.

 

Header afbeelding

Header afbeelding

 


Tegels in de inbouwnis

Inbouwnissen zijn erg handig in de badkamer, bijvoorbeeld om alle douchespullen kwijt te kunnen. Deze zijn verkrijgbaar in diverse maten en varianten. Naast het praktische nut van een inbouwnis, kan deze ook veel sfeer brengen, bijvoorbeeld door het gebruik van spotjes.

Met een inbouwnis kun je, ook wat tegels betreft, alle kanten op om de stijl te creëren die jij het mooist vindt. Zo kun je kiezen voor een inbouwnis in een contrasterende kleur vergeleken met de tegels eromheen, zodat het een opvallend element in jouw badkamer wordt.

Een andere mogelijkheid is het betegelen van de inbouwnis, bijvoorbeeld met een mozaïek in dezelfde kleurtinten als de tegels eromheen. Dit breekt het geheel. Je kunt het natuurlijk ook onbetegeld laten, waardoor strakke lijnen ontstaan. Dit staat vooral mooi in strakke, moderne badkamers.

 

Header afbeelding

Header afbeelding

 


Tegel ideeën voor rondom het bad

Als je een bad in jouw nieuwe badkamer neemt, zou je daarbij ook wat met tegels kunnen doen. Zo is de ombouw van het bad zelf bijvoorbeeld erg geschikt om daar andere tegels tegenaan te plaatsen dan in de rest van de badkamer.

Nu denk je misschien dat je alleen iets met de badombouw kunt doen. Maar ook om het bad heen zijn er mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de gehele wand achter het bad in een opvallende tegel? Wanneer je een landelijke badkamer mooi vindt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houtlook achterwand of badombouw.

 

Header afbeelding

Header afbeelding

 


Tegel ideeën inbouwreservoir

Het inbouwreservoir achter je toilet is de perfecte plek om er met tegels een speciale look aan te geven. Zeker wanneer de rest van ‘het kleinste kamertje’ vrij basic is gehouden, kun je hier makkelijk wat doen met een felle kleur, houtlook of een andere opvallende tegel. Ben je niet zo uitgesproken? Dan is het mixen van verschillende formaten tegels in dezelfde tint misschien wat voor jou.

Ook wanneer het inbouwreservoir helemaal achter de wand is weggewerkt, kun je wat leuks doen met deze wand. Kies bijvoorbeeld voor marmer of een donkere mozaïek met wat glans voor een luxe gevoel.

 

Header afbeelding

Header afbeelding

 


Kleine badkamer ideeën tegels

Ook bij kleine badkamers kun je ondanks de beperkte ruimte leuke dingen doen met tegels. We raden je wel aan om dan slechts één of twee elementen uit te lichten met tegels, om het geheel zo niet te druk te maken. Kies verder voor eenheid in de kleur van de tegels, zodat de badkamer mooi één geheel wordt. Wanneer je daarbij kiest voor grote tegels wordt het oppervlak zo min mogelijk doorbroken, wat een ruimtelijk effect geeft.

 

Header afbeelding

Header afbeelding

 


Meer tegel blogs

Wil je nog meer lezen over tegels in de badkamer en zo ideeën opdoen? Klik dan door naar één van onze andere blogs over tegels, bijvoorbeeld over ‘creatief met tegels’, tegeltrends, mozaïek tegels in de badkamer of de voordelen van grote tegels in je badkamer.

In de blog over gekleurde kranen van Sub zijn daarnaast mooie moodboards te zien met diverse tegelcombinaties. Hiervoor combineerden wij namelijk diverse kleuren kranen met bijpassende of contrasterende tegels. Tot slot doe je misschien nog wat tegel ideeën op aan de hand van de blog over de 10 badkamertrends van 2020.

 

Header afbeelding

 

Tegels bekijken in de winkels

Inspiratie opdoen? Bekijk voor meer badkamer ideeën met tegels onze ‘pins’ op Pinterest, kom naar onze winkel om rond te kijken of maak een(digitale) afspraak, om samen met één van onze medewerkers tegels te bekijken. Wij helpen je graag ontdekken wat voor tegels er allemaal beschikbaar zijn en welke tegels bij jouw badkamer passen.