Een ruimtelijk effect in de badkamer is eenvoudig te creëren door het monteren van een inloopdouche. De transparante, glazen wand van de inloopdouche belemmert het zicht niet, waardoor de ruimte groter lijkt. We zetten een aantal pluspunten van een inloopdouche voor je op een rij. Met deze badkamer ideeën geef je jouw badkamer al snel een grotere look!


Wat is een inloopdouche?

Een inloopdouche bestaat grofweg uit twee onderdelen: de douchewand en de douchevloer met een afvoer. Dat worden drie delen als je de doucheset mee rekent. De wand zorgt ervoor dat het douchewater niet alle kanten opspat. Je kunt natuurlijk ook wel kiezen voor een wand met tegels, maar dat zorgt vaak voor een kleiner ogende ruimte. Een glazen douchewand is minder zichtbaar, waardoor het een ruimtelijker effect aan de badkamer geeft. Bovendien is een inloopdouche minder dik, waardoor deze sowieso minder ruimte inneemt.


Veelzijdige douchevloer

Het tweede onderdeel van een inloopdouche is de douchevloer. Niet zo’n lelijke witte douchebak met een hinderlijk opstapje, maar een stijlvolle vlakke douchevloer of een Squaro Infinity van Villeroy & Boch. Deze kan dus bestaan uit een voorgefabriceerde vloer-uit-één-stuk, maar kan ook een tegelvloer zijn die doorgetrokken wordt. Bij het eerste type is de douchegoot geïntegreerd, bij de doorgetrokken tegelvloer wordt de douchegoot los ingebouwd. Let er bij het installeren van een uit tegels bestaande douchevloer wel op dat de afwatering van de vloer goed is!


Is mijn badkamer groot genoeg?

Een inloopdouche is eigenlijk altijd een goed idee voor een badkamer. Dat geldt zeker ook voor een kleinere badkamer. Vooral daar is een glazen douchewand van toegevoegde waarde. In plaats van een ogenschijnlijk ruimte-innemende douchecabine, kan een inloopdouche met een glazen wand zorgen voor een ruimtevergrotend uiterlijk. Zorg ervoor dat de inloopdouche één geheel vormt met de rest van de badkamer. Op die manier zijn er minder elementen die de aandacht afleiden. Dat geeft ook weer een ruimtelijk en rustgevend effect.


Bad vervangen

Om meer ruimte te creëren zou je het ruimte-innemende ligbad kunnen vervangen door een praktische inloopdouche. Dat zou een uitkomst kunnen zijn, wanneer je het ligbad toch maar weinig gebruikt. De inloopdouche is daarnaast een veiligere optie, omdat er geen lastige instap over een hoge badrand nodig is.


Veel variatie

In het verlengde van de vraag ‘is mijn badkamer wel groot genoeg voor een inloopdouche’, is het eenvoudig vast te stellen dat douchewanden voor een inloopdouche er in zeer veel verschillende maten zijn. Daardoor is het makkelijk om de juiste maat douchewand te kiezen die bij de grootte van jouw badkamer past. Van 190 cm tot 220 cm hoog, van 50 tot 140 cm breed: wij hebben het allemaal in ons assortiment!


Combineren met zwart

De grootste badkamertrend van dit moment, zwart, is ook bij de inloopdouches een hot item. Het stoere en industriële uiterlijk geeft zwarte douchewanden een tijdloze uitstraling. Vooral inloopdouches met zwarte vakken zijn een ware blikvanger in de ruimte. Daarnaast is het mogelijk om deze zwarte elementen door te trekken in het rooster voor de douchegoot of de doucheset. Zo wordt de badkamer voor liefhebbers van zwart sanitair een groot feest!


Veiligheidsglas

De keuze voor het glas draagt zeker bij aan de uitstraling van de inloopdouche. De glazen douchewanden worden hoofdzakelijk gemaakt van veiligheidsglas, variërend in dikte van 5 t/m 10 mm. Ook kan er ook gekozen worden uit verschillende afwerkingen. Misschien past een edelglas-coating je het best, of kies je liever voor een matglas of rookglas-afwerking. In ons uitgebreide assortiment is er keuze genoeg!


Makkelijk schoonmaken

Een inloopdouche is bovendien makkelijker schoon te houden, omdat er minder hoekjes zijn, waar vuil zich in kan ophopen. Daarbij is het natuurlijk wel handig om te onthouden dat veel moderne materialen in de badkamer het beste schoon te houden zijn met daarvoor geschikte speciale schoonmaakmiddelen. Schadelijke en agressieve schoonmaakmiddelen, waarvoor je handschoenen en mondkapjes moet gebruiken, doen het glas en de coating van je inloopdouche geen goed.

Wil je meer badkamer inspiratie voor inloopdouches? Kijk eens op onze Pinterest!

Advies nodig?

Nog meer inspiratie op doen? Kom dan gerust langs in één van onze winkels om je daar te laten adviseren!