Het inrichten van een kleine badkamer is niet makkelijk, maar met de juiste tips en tricks kun je hier toch je droom badkamer van maken. Het liefst natuurlijk met al jouw wensen en eisen op gebied van comfort, stijl én luxe. Zo kan het!


Deel je badkamer praktisch in

Bedenk wat je nu echt nodig hebt in de badkamer. Bijvoorbeeld een wastafel, douche en toilet. Als je een apart toilet hebt, dan is een toilet niet per se noodzakelijk in de badkamer. Als je badkamer echt heel erg klein is kun je ook kiezen voor alleen het hoognodige, dus bijvoorbeeld een wastafel en een douche. Dit zou zelfs in een hele kleine ruimte, bijvoorbeeld tussen twee kamers in, moeten passen.

Ondiep meubelwastafel

Een wastafel is natuurlijk een echte must in iedere badkamer. In een kleine badkamer kun je het beste kiezen voor een ondiepe wastafel. Zo heb je voldoende ruimte over voor het douchegedeelte. Omdat de ruimte onder de wastafel een loze ruimte is, is een ondiep wastafelmeubel een ideale oplossing. Je creëert zo opbergruimte onder de wastafel zonder dat er ruimte verloren gaat. Om diezelfde reden is een spiegelkast ook praktischer dan een gewone spiegel boven de wastafel. Dit zorgt voor nog meer extra ruimte om je toiletspullen op te bergen.

Inloopdouche

Dat er minder ruimte is in je badkamer, hoeft niet te betekenen dat je in moet leveren op luxe. Met een inloopdouche heb je genoeg ruimte om ontspannen te douchen. Doordat er alleen een wand in de badkamer geplaatst hoeft te worden, neemt een inloopdouche heel weinig ruimte in beslag. Om meer ruimte te creëren kun je het beste kiezen voor een glazen douchewand. Dit oogt niet alleen ruimer maar doordat de wand ook nog eens erg dun is, houd je meer ruimte over om te douchen.


Badkamer met bad in een kleine ruimte

Ben je toch iemand die echt geniet van in bad gaan? Dan is het logisch dat je toch graag alles op alles wil zetten om een bad in je kleine badkamer te plaatsen. Gelukkig kun je vaak ook in een kleine badkamer een bad kwijt, ook al lijkt dit op het eerste gezicht niet zo. Als je deze keuze maakt, kies je er vaak ook meteen voor om te douchen in een ligbad met douchegedeelte. Grote kans dat er in jouw kleine badkamer namelijk geen plaats is voor een bad én een douche. Een andere ideale oplossing hiervoor is het instapbad. Dit bad heeft een deurtje, waardoor je gemakkelijk en veilig in kunt stappen. Je kunt na het instappen het deurtje dicht doen en het bad vol laten lopen. Vanwege het doucheputje zou je het deurtje zelfs open kunnen laten tijdens het douchen. Zo creëer je toch de ruimte en het gevoel van een inloopdouche.

Een bad in een kleine badkamer is passen en meten. Maak het jezelf makkelijker door eens te kijken naar een hoekbad of meerhoekige baden. Zo past het bad misschien net in dat ene rare hoekje, waardoor je ruimte overhoudt. Als je een vierkante of rechthoekige badkamer hebt, kun je ook kiezen voor een hoekbad of zitbad. Deze nemen beide een stuk minder ruimte in.


Perfecte stijl voor een kleine badkamer

Dat je een kleine badkamer hebt, betekent niet dat deze niet alsnog erg stijlvol en mooi kan zijn. Je kunt nog steeds bedenken welke stijl jij het mooist vindt en deze toepassen op jouw badkamer. Er zijn een aantal stijlen die jouw kleine badkamer wat ruimer doen lijken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een moderne stijl. Een moderne badkamer bevat vaak witte kleuren en grijstinten. Door de lichte kleuren én de strakke lijnen van het sanitair oogt de ruimte groter.

Hetzelfde geldt voor een klassieke stijl. Klassiek sanitair is vaak sierlijk en klein, waardoor ook deze stijl niet te veel ruimte in de badkamer inneemt. Het is voornamelijk belangrijk om zoveel mogelijk voor één stijl te kiezen; zo vormt alles één geheel. Een rommelige badkamer oogt namelijk een stuk kleiner.

Nog een tip: Maak gebruik van grote tegels. Met grote tegels lijkt jouw kleine badkamer optisch groter. In ons eerdere blog lees je meer over de voordelen van XXL-tegels.


Een badkamer op maat

Als je een badkamer gaat plaatsen in een kleine ruimte, is het vooral veel passen en meten. Als je elk hoekje van je badkamer wil benutten, om je badkamer zo praktisch mogelijk in te delen, kun je ook denken aan maatwerk. Als de standaard douchewanden niet passen, kunnen de adviseurs in onze winkels douchewanden voor je bestellen op maat. Je kunt in de winkel ook hulp krijgen bij het samenstellen van je badkamer. Op deze manier weet je zeker dat jouw kleine badkamer zo goed mogelijk wordt ingedeeld!

Wil je hulp bij het samenstellen van je badkamer?

Kom dan gerust langs in één van onze winkels en laat je adviseren! Om er zeker van te zijn dat onze adviseurs genoeg tijd voor je kunnen nemen, kun je ook alvast een afspraak maken.