De trend van hout in de badkamer wordt alsmaar populairder. Waar we dit materiaal eerst alleen nog in de woonkamer en slaapkamers zagen, zien we het nu ook steeds vaker terug in de badkamer! Hout geeft sfeer, warmte én karakter aan je badkamer. In deze blog tonen we je de verschillende opties van hout in je badkamer.


Badkamerstijlen met hout

Met hout kun je best wel wat combinaties maken. Let er wel op dat het een uitgesproken materiaalsoort is die niet met alle stijlen samengaat. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer stijlen waarbij hout bijna niet te missen is.

Landelijke stijl

Voor een landelijke badkamer wordt voornamelijk gebruikt gemaakt van natuurlijke materialen. Één van deze materialen is hout, omdat dit een natuurlijk materiaal is en veel warmte en sfeer geeft. Wil je meer lezen over een landelijke badkamer, bekijk dan ook deze blog eens.

Scandinavische stijl

Een badkamer in Scandinavische stijl straalt rust uit. Om deze rust uit te stralen wordt wederom vaak gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout. Hout straalt rust uit, het wordt niet voor niks gebruikt voor sauna’s en wellness oorden. De Scandinavische stijl is ook vaak minimalistisch en clean, om zo de rust te bewaren.

Industriële stijl

Door de industriële stijl zien we dat hout op verschillende manieren gebruikt kan worden. Waar elementen bij de landelijke en Scandinavische stijl vaak netjes en glad geschaafd zijn, komen deze bij de industriële stijl juist ruw en grof terug. Bij deze stijl gaat het juist om een stoere uitstraling door middel van metaal, hout, reliëf en donkere kleuren. Dit laatste kun je ook met ongepolijst hout creëren.

Klassieke stijl

Je ziet hout ook steeds vaker terug in een klassieke badkamer. Als je een houtlook combineert met wit sanitair, kun je een klassieke stijl creëren.


Houtlook wastafelmeubels

Een wastafel is vaak het centrale punt van je badkamer, hier zijn veel accessoires en toiletspullen aanwezig. Door middel van de look van een houten wastafelonderkast, laat je meteen duidelijk zien wat de stijl in jouw badkamer is. Wij hebben verschillende houtlook badmeubels, vaak met een eikenhouten look. In combinatie met een witte wastafel heb je al een goed begin voor bijvoorbeeld een landelijke of Scandinavische stijl. Voor een industriële stijl kun je ook kiezen voor een zwarte wastafel, zo ziet het gehele meubel er meteen een stuk stoerder uit. Wij hebben naast losse houtlook meubels ook gehele houtlook badmeubelsets. Deze bestaat uit het meubel én de wastafel, zo ben je in één keer klaar.

Naast een wastafelonderkast kun je ook kiezen voor een bijpassende kolomkast. Zo heb je nog meer opbergruimte. Je kunt deze in dezelfde kleur kiezen als je wastafelonderkast, of juist in een andere houtlook kleur voor een speels effect.


Bijpassende kranen

Als je gekozen hebt voor een houtlook badmeubel, kan het lastig zijn om hier de juiste kraan bij te kiezen. De kleurkeuze van de kraan ligt onder andere aan de stijl die je voor je badkamer gekozen hebt. Bij een industriële stijl kun je kiezen voor zwarte kranen of koperkleurige kranen. Heb je lichtere kleuren in je badkamer gebruikt? Dan passen gouden of RVS kranen weer erg mooi bij wit en hout. Om er een geheel van te maken, kun je de kleur van de wastafelkraan het best doortrekken in de rest van je badkamer. Kies bijvoorbeeld voor dezelfde kleur badkraan of douchekraan.


Houtlook tegels

Naast sanitair met een houtlook kun je ook kiezen voor een houten vloer of wand. Zo kun je met houtlook tegels echt de sfeer bepalen van je badkamer. Al onze houtlook tegels zijn goed bestand tegen vocht en dus geschikt voor in de badkamer. Ook zijn onze tegels te combineren met vloerverwarming. Wil je zo min mogelijk onderhoud aan de tegels? Dan kun je denken aan een keramisch parket. Dit is namelijk kras- en slijtvast, vlekbestendig en heeft een natuurlijke uitstraling. Om te zorgen dat de vloer niet van echt hout te onderscheiden is, is het van belang dat je het juiste voegmiddel kiest. Kies de kleur die het meest op de kleur van jouw tegels lijkt. Zo vallen de voegen bijna niet meer op.


Accessoires

Om het plaatje helemaal compleet te maken, kun je mooie houtlook accessoires toevoegen aan je badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een houten badplank, bij een wit bad. Of een houten krukje om je kleding op te leggen. Als je zelf handig bent, kun je ook houten planken ophangen in je badkamer, om bijvoorbeeld je handdoeken op te leggen. Door gebruik van hout in je accessoires, matcht dit goed met de andere houtlook meubels en/of tegels in je badkamer.


Meer inspiratie?

Zou je graag nog meer inspiratie willen? Kom dan gerust langs in één van onze winkels om je daar te laten adviseren!