Een betonlook badkamer geeft rust, is stoer en goed te combineren met allerlei stijlen en materialen. Wil jij jouw badkamer een betonlook geven? In dit blog vertellen we je alles over de betonlook badkamer en tonen we je een aantal voorbeelden.


Betonlook badkamer creëren

Er zijn meerdere manieren om een betonlook badkamer te creëren. Zo zie je bijvoorbeeld vaak dat er stucwerk in meerdere dunne lagen wordt gebruikt op de wand of zelfs over tegels. Beton cire is hier een voorbeeld van. Dit is erg mooi en stijlvol, maar vaak niet goedkoop. Een andere manier om een betonlook te verkrijgen is met een betonlook verf of met een vloer van echt beton. Met de serie BetonDesign van Eurocol kun je zelf een betonlook vloer of wand realiseren.

Tegenwoordig kun je de betonlook ook heel goed met tegels nabootsen. In de praktijk is dat vaak een stuk goedkoper per m2 dan het vakkundige stucwerk dat bij een betonlook badkamer komt kijken.


Betonlook tegels

De tegel met betonlook heeft de laatste jaren een enorme sprint genomen, waardoor er nu ruime keuze is in dit soort vloer- of wandtegels. Zo kun je zelf precies de juiste kleur betonlook tegel voor jouw badkamer bepalen. Betonlook tegels zijn er namelijk van heel donker grijs, tot licht zilverachtig -bijna neigend naar wit- grijs. Denk ook na over de combinatie van vloer- en wandtegels. Wil je deze in dezelfde kleurtint of ga je juist voor contrast?

Naast kleur kun je ook kijken naar de mate van structuur in de tegel. De ene tegel heeft wat minder werking en oogt daardoor wat rustiger. De andere tegel heeft wat meer werking, waardoor de ruwheid van het beton wat sterker naar voren komt.

De laatste trends in betonlook tegels zijn tegels met reliëf en tegels van XXL formaat. Onder een XXL tegel verstaan wij tegels met een breedte en lengte van minimaal 60 cm. Wanneer je kiest voor XXL betonlook tegels geeft dit een nog rustiger effect, omdat je minder voegen ziet. Daarbij hebben grote tegels een aantal voordelen ten opzichte van kleinere tegels. Lees er alles over in dit blog.

Tip: op onze site staat een filter met de naam ‘look’. Hier kun je filteren op ‘beton’, waardoor je alle tegels te zien krijgt met een betonlook. Super handig!


Betonlook badkamer zelf doen

Wanneer je erg handig bent, kun je ook zelf de vloer en/of wanden voorzien van een betonlook door te stucen. Weet wel dat bij het maken van een betonlook vloer of muur met stuc een specifieke techniek gebruikt wordt. Je moet dus echt wel weten wat je doet als je dat zelf gaat doen. Het verven of leggen van tegels is wat gemakkelijker en kan dan ook eerder zelf worden gedaan. Ben je er niet zeker van? Vraag dan advies of huur een professional in. Want je wilt natuurlijk wel het beste resultaat voor jouw nieuwe betonlook badkamer!


Betonlook badkamermeubel

Er zijn verschillende opties voor een badkamermeubel in een betonlook badkamer. Je kunt hier namelijk alle kanten mee op. Zo kun je een badkamermeubel van hout nemen, wat erg mooi staat bij beton. Of je kiest een andere kleur of materiaal die mooi contrasteert met het beton. Een andere optie is het combineren van het badkamermeubel met een wastafel of opzetwastafel met een betonlook of een echte betonnen wastafel.


Fontein met betonlook

Ook in de fonteintjes voor het toilet zie je de betonlook terugkomen. Zo kun je de betonlook van de badkamer doortrekken naar de toiletruimte. De betonlook fonteintjes zijn verkrijgbaar in lichte tot donkere kleuren en in verschillende varianten. Zet het fontein op een meubeltje, hang hem los op of monteer er een industrieel handdoekrek onder. Combineer de fontein met een prachtige fonteinkraan, bijvoorbeeld in een contrasterende kleur, om het geheel af te maken.


Betonlook combineren met hout

Beton is heel goed te combineren met hout. Veel beton in je badkamer kan nog wel eens een kille sfeer geven. Wanneer je het met hout combineert, geeft dit materiaal gelijk wat warmte en ontstaat er een mooie balans tussen deze twee natuurlijke materialen. Hout kun je op meerdere manieren in de badkamer verwerken. Door een meubel met houtlook toe te voegen, een complete houten vloer te leggen of door accessoires van hout neer te zetten.


Betonlook accessoires

Is een complete badkamer in betonlook te veel van het goede voor jou? Je kunt de betonlook ook subtiel in jouw badkamer terug laten komen met accessoires. Zo zijn er veel grijze accessoires die goed in deze stijl passen. Voorbeelden hiervan zijn de Pebble Stone of Vico serie van Wenko of de Stones, Sahara of Pur serie van Kleine Wolke.