Als je je badkamer gaat verbouwen, komt hier een hoop bij kijken. Maar waar begin je mee? Dat antwoord is simpel; met de tegels natuurlijk! Met de badkamertegels bepaal je namelijk echt de stijl van jouw badkamer. Er is tegenwoordig zoveel keus, niks is te gek! Omdat er zo veel keus is, is het belangrijk om eerst de stijl te bepalen die je graag in de badkamer terug wil zien. Wij helpen je graag een handje door de verschillende tegel ‘looks’ op een rijtje te zetten.


Beton

De betonlook is al een paar jaar een trend en dat zal waarschijnlijk ook nog wel even zo blijven. De grijze tegels geven een moderne tijdloze uitstraling aan je badkamer. Je kunt kiezen voor grote betonlooktegels of juist spelen met verschillende soorten betonnen tegels. Dit type tegel is verkrijgbaar in verschillende soorten afwerkingen en zelfs met een reliëfprint. Hier kun je dus eindeloos mee combineren.


Reliëf

Een tegel met reliëf heeft verschillende hoogteverschillen binnen de tegels. Op deze manier ontstaat er een speels effect aan de wand. Door de dieptes worden er schaduwen gecreëerd. Naast de ‘effen’ reliëftegels komt dit type tegel terug in verschillende vormen, zoals bladeren, bloempatronen en geometrische vormen. In een strakke, moderne badkamer geeft dit misschien net het speelse effect dat de badkamer nog nodig had.Hout

Houtlooktegels zijn er in verschillende soorten en kleuren, denk aan bruintinten, grijze tegels of tegels met een white wash. Deze tegels hebben we ook in verschillende soorten patronen. Bijvoorbeeld de langwerpige tegels, waarmee je de look van een echte houten vloer kunt creëren. Er is sinds afgelopen jaar ook extra aandacht voor stoere, verweerde materialen en een geleefde houtlook.


Visgraat

De visgraattrend kennen we voornamelijk voor in de woonkamer, maar ook in de badkamer wordt deze trend steeds populairder. De visgraattegels kunnen namelijk een warme en huiselijke sfeer aan je badkamer geven. Het is een originele manier om met een eenvoudige tegel een spannende authentieke sfeer neer te zetten in de wand of vloer.Mozaïek

Mozaïek is een patroon dat al duizenden jaren oud is. Toch verliest de mozaïektegel zijn populariteit niet. Dit omdat er met alle verschillende materialen, veel verschillende soorten mozaïek tegels gecreëerd kunnen worden. Om op deze manier ook aan de wensen te kunnen voldoen van de liefhebber van een moderne badkamer. Bij verschillende materialen kun je onder andere denken aan glas, stenen, terracottategels en spiegelglas.


Marmer

De marmertrend komt steeds actiever terug in de badkamer, in verschillende soorten, kleuren en maten. We kennen de marmeren tegels vooral in het wit, maar je kunt deze ook in een zwarte versie aanschaffen. Ook in de aderen van de tegels zit veel variatie. Van lichtgrijs en zwart tot naturel en roze. Durf te combineren met andere tegels, bijvoorbeeld met andere natuursteentegels.3D

Een trend die ook steeds populairder wordt in de badkamer, zijn de 3D-effect tegels. Met deze tegels kun je een heel andere dimensie aan je badkamer geven. Je kunt de vloertegels of wandtegels mooi combineren met effen tegels, om zo de rust in de badkamer te bewaren. Je kunt er eventueel ook nog voor kiezen om sfeerverlichting op de tegels te projecteren, om het effect nog meer kracht bij te zetten.


Portugees

Portugese tegels kun je in veel verschillende varianten vinden. Deze tegels staan bekend om de levendige patronen in, voornamelijk, natuurlijke tinten. Doordat deze tegels vaak uit twee of meer kleuren bestaan, geeft dit een vrolijk accent aan je badkamer. Je kunt de tegels leuk combineren met bijvoorbeeld effen tegels in dezelfde kleur als één van de kleuren die voorkomt in je Portugese tegels.Uni Effen

Met een effen tegel zit je altijd goed. Je kunt ervoor kiezen om alleen effen tegels te gebruiken, als je bijvoorbeeld van een rustige uitstraling houdt of uitgesproken meubels en kranen in de badkamer hebt. Maar je kunt de effen tegels ook leuk combineren met reliëftegels of tegels met een print, op deze manier creëer je meteen een speelsere look.


Natuursteen

Natuursteen is niet meer weg te denken uit ons interieur. Het is dan ook al sinds jaar en dag terug te vinden in extreem luxe badkamers. Natuursteen tegels zien we vaak terug in wellnesscentra, maar tegenwoordig ook steeds meer in de 'normale' badkamer. Door deze tegels in je eigen badkamer te gebruiken, creëer je thuis de sfeer van een wellness.


Strips

Tegels in de vorm van stroken en strips, zijn redelijk nieuw in de badkamer. In de woonkamer bestaat deze trend al een langere tijd. Met stroken en/of strips kun je namelijk het effect van een buitenmuur nabootsen. Hiermee creëer je een huiselijke sfeer in de badkamer. Je kunt ook kiezen voor 3D steenstrips, op deze manier kun je de badkamermuur echt op een buitenmuur laten lijken.Tegel inspiratie nodig?

Heb je de stijl van je nieuwe badkamer kunnen bepalen, maar ben je er nog niet helemaal uit welke tegels je aan wil schaffen? Kom dan langs in één van onze winkels en laat je adviseren. In onze winkels zijn ook verschillende tegels in het echt te zien. Om er zeker van te zijn dat onze adviseurs genoeg tijd voor je kunnen nemen, kun je ook alvast een afspraak maken via dit formulier. Wij helpen je graag!