Header afbeelding

Maak van jouw eigen badkamer thuis een heuse wellness badkamer. Lees in deze blog hoe je dat kunt doen en geniet elke dag van het luxe gevoel dat bij een wellness badkamer komt kijken.


Whirlpool

Het eerste wat niet kan ontbreken in een luxe wellness badkamer bij jou thuis, is een whirlpool, ofwel een bubbelbad. Met diverse water- en/of luchtjets die in het bad zitten, worden bubbels gemaakt en warme waterstralen gecreëerd. Het bewegende water ontspant de spieren en tilt het badderen naar een hoger niveau. Vergeet ook niet te denken aan een badkussen voor je bad, zodat je extra comfortabel kunt liggen.

Voor een kleine wellness badkamer waar geen bad in past, kan een douchepaneel een uitkomst zijn. Omdat deze vaak ook beschikken over massagestralen, kun je alsnog genieten van warme waterstralen die je lichaam masseren.


Regendouche

Bij ultieme ontspanning en wellness denk je misschien gelijk aan een regendouche. Deze past dan ook perfect in de wellness badkamer thuis. Regendouches zijn er in vele soorten en maten. Vierkant, rond, in verschillende kleuren en sommige slimme regendouchesets onthouden zelfs jouw favoriete douche-instellingen. Denk ook eens aan een douchekop met waterval uitloop. Of ga voor ultieme luxe en kies voor een royale plafonddouche in de wellness badkamer.


Sunshower

Met een Sunshower haal je de zon in huis. De Sunshower bootst deze namelijk na met infrarood licht en bij sommige varianten ook met UV-licht. De warmte die van een Sunshower komt, ontspant en heeft gezondheidsvoordelen.

Infrarood licht: Zo zorgt infrarood licht voor warmte, ontspant het je hele lichaam en verzacht het bepaalde klachten, zoals pijnlijke spieren en reumaklachten. Het zorgt voor een sneller herstel én geeft de huid ook nog een dieptereiniging.

UV-licht: Het UV-licht is goed voor het algehele welzijn. Dankzij de niet-schadelijke, lage dosering wordt vitamine D aangemaakt. Dit verbetert de weerstand en verhoogt het energieniveau.

Sunshowers zijn er in verschillende varianten. Zo kun je kiezen voor een model dat geschikt is voor het gehele lichaam of eentje die geschikt is voor een deel van het lichaam. Ten tweede kun je kiezen tussen een Sunshower met alleen infrarood licht of eentje die ook UV-licht heeft. Tot slot is er de keuze tussen een inbouw of opbouw variant én de kleurkeuze: de zwarte of de lichte versie.


Badkamer elementen

Wanneer je er ruimte voor hebt, kun je ook nog een extra wellness gevoel creëren door gebruik te maken van bepaalde badkamer elementen. Hierbij kun je denken aan een ingebouwde bank of zitje in de douche of een handige inbouwnis. Met de slimme oplossingen van Wedi kunnen ook ronde vormen gemakkelijk worden gerealiseerd in jouw droombadkamer.


Muziek

Met muziek kun je heel goed een wellness sfeer creëren. Ga voor rustgevende muziek, net als in een spa, of kies voor andere muziek waar jij van ontspant. Met de badkamerradio van AquaSound heb je dat in een handomdraai geregeld.

Heb je geen zin, tijd of geld om een radio te installeren? Dan kun je ook een losse Bluetooth box gebruiken om te kunnen genieten van muziek in de badkamer.


Stoom

Het toevoegen van stoom aan de badkamer kan ook dat echte wellness gevoel verhogen. Dit kan bijvoorbeeld met een complete stoomcabine. Daarnaast zijn er ook stoomgenerators verkrijgbaar, die in jouw douche ingebouwd kunnen worden. Met speciale stoombadmelk kan er ook nog een geur worden toegevoegd aan de stoom voor een complete beleving.


Saunageur

Heb je een sauna thuis? Ga dan voor de echte wellness beleving thuis door gebruik te maken van saunageuren en verzorg zelf een opgieting. Er zijn verschillende saunageuren, van fris tot kruidig. De saunageuren hebben een basis van etherische oliën en maken de wellness ervaring thuis compleet.


Maak het af met accessoires

Met de juiste accessoires maak je de wellness badkamer look helemaal af. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke zachte witte handdoeken, zoals je die ook vaak hebt bij wellnesscentra. Deze kun je oprollen en mooi opstapelen, op een schaal leggen of in een mandje doen. Eventueel met wat mooie verzorgingsproducten erbij om het plaatje compleet te maken.

Je kunt ook nog extra sfeer en warmte toevoegen door gebruik te maken van (geur)kaarsen of geurstokjes, planten en eventueel wat houten accessoires of plankjes. Daar kun je gelijk mooi wat leuke accessoires op kwijt.

Tot slot kan het ook erg lekker zijn om een badjas te dragen voordat je aan jouw eigen wellness ritueel gaat beginnen, of natuurlijk juist wanneer je hiervan lekker wilt nagenieten.

Advies nodig?

Kan je na onze tips toch nog wat extra hulp gebruiken? Kom dan gerust langs in één van onze winkels om je daar te laten adviseren!