Aan accessoires wordt vaak als een van de laatste dingen gedacht, terwijl ze de badkamer juist helemaal afmaken. Voor de ‘look and feel’ zijn er natuurlijk decoratieve accessoires, maar vergeet ook zeker de praktische accessoires, zoals een doucherekje of handdoekhaak, niet. Een plek om je doucheproducten neer te zetten en je handdoek klaar te hangen, is wel zo handig. Maar wat nu als je niet kunt boren in huis, omdat je bijvoorbeeld in een huurhuis woont of omdat je bang bent dat je het tegelwerk verpest? Gelukkig hebben wij verschillende manieren om douche accessoires te monteren zonder dat er een boor aan te pas komt!


Alternatieven voor boren

Het is vervelend als je leuke accessoires gevonden hebt om op te hangen, maar erachter komt dat je ze in jouw badkamer niet mag of kan ophangen. Een goede oplossing hiervoor is TigerFix. Dit is een lijmsysteem dat het ophangen van accessoires een stuk makkelijker maakt. De lijm breng je op het muurplaatje aan en je drukt de accessoire stevig tegen de muur aan. Na 4 uur zit de accessoire zo vast dat je er iets aan kunt hangen. TigerFix is bestand tegen water en dus goed te gebruiken voor douche accessoires. Het voordeel hiervan is dat het muurplaatje gemakkelijk weer los te halen is zonder beschadigingen. Dit is ideaal als de accessoire ooit verwijderd of verplaatst moet worden. Let er wel op dat de TigerFix alleen accessoires kan houden met een gewicht tot 10 kg.

TigerFix: alternatief voor boren

Een ander alternatief is een ophangsysteem door middel van zuignappen. Er zijn verschillende accessoires die met zuignappen bevestigd kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan badgrepen en spiegels.


Accessoires zonder bevestiging

Accessoires zonder bevestiging

Het is natuurlijk nog makkelijker om te werken met douche accessoires die helemaal niet aan de muur bevestigd hoeven te worden. Wij hebben namelijk ook doucherekken met glashaken. Je hangt het rekje dan met haken aan de glaswand. De haken zijn hier speciaal voor gemaakt, waardoor het glas niet zal beschadigen. Ook voor raamwissers zijn er doucherekken met glashaken. Heb je geen glaswand in de doucheruimte, maar wel veel doucheproducten? Dan kun je denken aan een hoekkorf. Je hebt verschillende varianten, maar de hoekkorf waarbij je niet hoeft te boren, wordt geklemd tussen de douchevloer en het plafond. Op deze manier heb je erg veel ruimte en hoef je de korf nergens aan op te hangen of vast te maken.

Is een heel doucherek in jouw geval niet nodig? Dan volstaat een kleine korf ook. Deze korf heeft een inkeping in het midden, waardoor deze op de thermostaatkraan gezet kan worden, om de douchestang heen. Wil je het helemaal stijlvol aanpakken? Dan zijn er ook douchemengkranen met planchet. Aan deze douchekranen zit al een planchet vast en dit is ideaal om bijvoorbeeld je shampoo op te zetten. Het voordeel is dat dit er stijlvol uitziet én je geen extra accessoires in de douche nodig hebt. De doucheruimte oogt hierdoor nog strakker.

Na het douchen wil je natuurlijk zo snel mogelijk je handdoek bij de hand hebben. Hiervoor zou je een badkamerrek of een staande handdoekhouder kunnen gebruiken. Zo hoeft er geen handdoekhaak of plank opgehangen te worden en kun je toch de handdoeken dicht bij de douche opbergen.

Zo is er voor elke situatie een goede optie om accessoires te monteren zonder te hoeven boren! Voor welke oplossing ga jij?