Douchen…de een doet het in de ochtend, de ander doet het in de avond. De een doucht graag alleen en de ander doucht graag samen. Douchen is een heerlijk verfrissend moment, waarbij iedereen zo zijn eigen rituelen heeft. Toch zijn er nog heel veel vragen en weetjes over douchen. Lees hieronder meer:


DE 10 BADKAMERWINKEL DOUCHEWEETJES.

1. Ga altijd voor een hoofddouche én een handdouche.

Veel mensen kiezen alleen voor een hoofddouche, maar in de praktijk gebruikt iedereen toch ook graag een handdouche. Een handdouche is namelijk wel zo makkelijk om even snel te pakken en bijvoorbeeld de douchewanden af te spoelen of een harde straal om je haren goed uit te kunnen spoelen. Zorg er dus altijd voor dat je voor beide opties kiest, zodat je later geen spijt hebt dat je alleen een hoofddouche hebt gekozen.

 


 

2. Regelmatig kalk verwijderen scheelt geld en tijd.

Op een douchekop ontstaat al snel kalk. Belangrijk is dus om je douchekop met regelmaat te ontkalken. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor je douchekop, maar ook voor de andere spullen in je badkamer en toilet, zoals de kranen. Om het je makkelijker te maken, hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Lees hier onze tips; hoe ontkalk ik mijn douche(kop)?


3. Helft van de Nederlanders zingt onder de douche.

Uit onderzoek is gebleken dat de helft van de Nederlanders zijn of haar zangkunsten laat horen in de badkamer. De douchekop wordt dan vaak gebruikt als microfoon. Het is niet alleen leuk om te zingen onder de douche, maar het is ook nog eens goed voor je! Het verlaagt namelijk de hoeveelheid stress in je lichaam en daardoor verbetert het de gezondheid van je hart. Ben jij ook zo een muzikale doucher? Bekijk dan snel deze spetterende producten om je gezondheid en je zangcarriere (onder de douche) een extra boost te geven.

 


 

4. Wij, Nederlanders, doen meer onder de douche dan alleen wassen.

Poets jij je tanden onder de douche? Bijna 40% van de Nederlanders poetst zijn of haar tanden tijdens het douchen, blijkt uit het badkameronderzoek van Ikea. Dat zijn toch weer 2 minuten langer genieten van de heerlijke stralen van je douchekop. Daarnaast is het ook makkelijk en tijdbesparend. Terwijl je shampoo aan het intrekken is, kun jij mooi je tanden poetsen. Dat is toch een win-winsituatie?


5. Een douchegoot gaat hand in hand met het type vloer dat je hebt.

Welke douchegoot voor welke vloer? De badkamervloer bepaalt voor een groot deel de sfeer en uitstraling van je badkamer. De mogelijkheden zijn eindeloos, zorg wel dat je bij het selecteren van een badkamervloer ook denkt aan het type douchegoot dat hier geschikt voor is. Elk type vloer heeft namelijk een speciale douchegoot nodig. Wil je hier meer over weten? Lees dan onze blog hierover.

 


 

6. Wat kosten onze doucherituelen eigenlijk?

Sta jij ook elke dag 10 minuten onder de douche? Per douchebeurt verbruik je dan gemiddeld 80 liter water. Dit ligt eraan wat voor soort douche je hebt, een spaardouche of een luxe douche. Bij een goede spaardouche verbruik je 50 liter water en bij een luxe douche 150 liter water. In bad gaan kost zo’n 150 liter water per keer. Dat zijn behoorlijk wat liters water!


7. Het wordt steeds makkelijker om kleur in je badkamer te krijgen.

Wist je dat de kleur in de douche niet meer standaard chroom hoeft te zijn? Er komen steeds meer mogelijkheden om je badkamer meer kleur te geven. De meest verkochte kleur is nog wel steeds chroom, de glanzende uitvoering. Hou je meer van mat dan van glimmend? Dan kun je kiezen voor RVS of geborsteld nikkel. Wil je echt helemaal wat anders? Kies dan voor zwarte, witte of rosé details. Kijk maar eens mee.

 


 

8. Je thermostaat stel je makkelijk zelf af.

Tegenwoordig beschikt bijna iedereen over een thermostaatkraan in de douche. Met een douchethermostaat heb je meteen water op de juiste temperatuur. Ténzij je vergeet ‘m af te stellen. Dan kan het maar net gebeuren dat de kraan veel te warm water geeft of juist veel te koud. Natuurlijk denk jij dan dat je een kapot product in huis hebt. Wees goed voorbereid en lees even onze korte uitleg over het afstellen van je thermostaatkraan.


9. Hoe weet ik of mijn doucheset compleet is?

De meest gestelde vraag aan de Badkamerwinkel klantenservice is of onderdelen op elkaar passen. Past je nieuwe douchekop wel in een bestaande houder die je al thuis hebt hangen? Of wil je juist een nieuwe doucheslang op een bestaande kraan en douchekop? Dit zijn soms natuurlijk lastige vragen, maar die kun je altijd aan onze klantenservice stellen.

 


 

10. Je kunt beter niet elke dag douchen.

Wist je dat je niet elke dag hoeft te douchen? Uit onderzoek is gebleken dat één keer in de twee of drie dagen douchen veel beter is voor je huid. En nee, je stinkt heus niet. Ook adviseren we je om beter niet te heet te douchen. Zet de temperatuur wat minder hoog, slechts een paar graden hoger dan lauw water. Wanneer je boven de 43 graden komt, beschadigt je huid. Een droge en geïrriteerde huid is het gevolg en in sommige gevallen kun je zelfs last krijgen van eczeem. Door je douchebeurt met koud water te eindigen, vernauwen de bloedvaten zich waardoor je huid verstevigd wordt. Hierdoor stap je opgepept je douche weer uit.