Het lijkt zo makkelijk bedacht: even een nieuw toilet maken. Maar het kleinste kamertje in huis kan nog wel eens het meeste werk opleveren. Daar kom je gauw achter als je ermee te maken krijgt. Met onze tips helpen we je snel door een slim stappenplan. Van Aanschaf tot Zitten!

Nieuw toilet? Het begint met de schets

Bezint eer ge begint. Juist voor een kleine toiletruimte is het van belang om goed te kijken naar de indeling. Een toiletpot hang je aan het einde ten slotte niet ‘even’ op een andere plek. De basis is je inbouwreservoir. In jouw nieuw ontworpen toiletruimte wil je vast en zeker de spoeltechniek netjes wegwerken achter de muur. Maar wist je dat je voor een reservoir uit heel veel types kunt kiezen? Je kunt ‘m recht plaatsen of in een hoek. Of je kunt een ondiep reservoir nemen, wanneer je ruimte wilt winnen. Wanneer je gewoon snel een goed reservoir wilt zonder urenlang te moeten zoeken: dit zijn onze toppers:

Zo. Dat scheelt eindeloos reservoirs vergelijken. Een bijbehorende bedieningspaneel nodig? Die shop je makkelijk op deze pagina. Bang dat je de verkeerde kiest? Even een tip: kies éérst een bedieningspaneel die je aanspreekt. Onze shop toont dan rechts automatisch het bijbehorende reservoir. Dan toch nog één indelingsvraag:

Wil je de keuze voor jezelf makkelijker maken? Kies dan één van de toiletsets die we al voor je samengesteld hebben. Stijlvol, functioneel en de zekerheid dat de onderdelen perfect bij elkaar passen!

Het toilet: hoeveel ruimte houd je over?

Onderdeel van de indeling is ook de keuze van de toiletpot. Het zou toch jammer zijn als je straks met je knieën tegen de muur zit. Wist je dat je ook kunt kiezen uit een verkorte toiletpot? Een standaard toilet is ongeveer 56 cm, een verkort toilet zo’n 47 cm. Zo bespaar je een slim aantal centimeters zonder in te leveren aan zitcomfort. Natuurlijk is er ook nog keuze uit spoelrandloze potten of misschien wil je echt technisch gaan en meer weten over vlak- of diepspoel. Lees dan even verder op onze pagina advies over toiletten. Oh, en een passende zitting? Ook daar hebben we een slimme tool voor!


 

Tegels bepalen de toilet looks!

Nu kom je bij het leukste deel. Wedden dat je hier was gestart als het aan jou had gelegen? Gelukkig ben je slim geweest en heb je eerst nagedacht over de indeling. Toch? Kies jij voor veilig met neutrale kleuren zoals zwart, grijs en wit? Kijk ook eens hoe mooi het is om te combineren met frisse kleuren, leuke prints en diverse formaten. Of voeg leuke blikvangers toe: mooie mozaïektegels in een nisje, een accentkleur op de achterwand of een reliëftegel als eyecatcher. Wees creatief en laat jouw persoonlijkheid terugkomen in je toilet. Even lekker inspiratie opdoen? Neem een kijkje op ons Pinterest-bord.

Maak een tegel afspraak

Eng om tegels te kiezen? Welnee! Kom ze uitzoeken in één van onze winkels waar alles mag. Op onze enorme tegelafdelingen tref je honderden samples en twee levensgrote schermen waarop je kleurecht jouw tegels kunt zien in legpatroon, voegafstand en voegkleur. Wij nemen je aan de hand mee.


Maak indruk met hippe details

Nu je lekker bezig bent met de keuze over de stijl van je toilet, denk dan gelijk even na hoe je leuke details kunt toevoegen. Zo maak je jouw toilet net even anders dan de dertien-in-een-dozijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

Slimme reserverolhouder: In het muurtje van je inbouwreservoir hou je vaak wat loze ruimte over. Benut dit slim en plaats een mooie RVS houder die plaats geeft aan maar liefst 5 wc-rollen. Gewoon slim ingebouwd! Bekijk product >

Mooie inbouwnis? Een leuk plekje om foto’s of wat styling neer te zetten geeft gelijk een persoonlijke noot aan je toilet. Wist je dat je dit mooi en makkelijk kunt realiseren met een inbouwnis? In vele soorten en maten verkrijgbaar! Bekijk product >


En tot slot: toiletaccessoires

Nu kun je eindelijk gewoon simpel shoppen wat je leuk vindt. Ga los met accessoires en kies een leuk fonteinkraantje. Met standaard hoge Badkamerwinkel.nl korting natuurlijk, want het moet wel leuk blijven.

Onze favorieten

1 reviews
  • Materiaal : Kunststof
  • Met closetrolhouder : Ja
  • Met closetborstel : Ja
Speciale prijs € 85,92 Normale prijs € 100,95
Duravit ME by Starck softclose closetzitting met deksel, wit Duravit ME by Starck softclose closetzitting met deksel, wit
Magazijndeals
1 reviews
  • Voor universele toiletpot : Ja
  • Met deksel : Ja
  • Materiaal zitting/deksel : Duroplast
Speciale prijs € 159,65 Normale prijs € 242,00
1 reviews
  • Kleur : Chroom
  • Materiaal : Kunststof
  • Met toiletblokhouder : Nee
Speciale prijs € 71,19 Normale prijs € 128,79