Een glazen douchewand is een mooi item voor in de moderne badkamer. Glazen douchewanden geven een ruimtelijker gevoel aan de badkamer en ze zijn in verschillende varianten en afmetingen te krijgen. Veel mensen kiezen dan ook voor een glazen douchewand of inloopdouche als afscheiding van het douchegedeelte. Het is wel extra belangrijk om een glazen douchewand goed schoon te maken. Als je weet hoe je dit aan moet pakken, heb je geen last van kalkaanslag!


Kalkaanslag voorkomen

Een douchewand moet natuurlijk vaak schoongemaakt worden, maar het is nog beter om de ergste kalkaanslag te voorkomen. Dit kun je doen door na elke douchebeurt het glas droog te maken met een douchewisser. Als je dan toch bezig bent, kun je ook de kranen en muren meteen droog maken om ook daar kalkaanslag te voorkomen. Als je een raam hebt in de badkamer, kun je deze tijdens of na het douchen open zetten. Zo trekt het vocht sneller uit de badkamer.

 


 

Schoonmaken

Naast het preventief droogmaken, moet de douchewand natuurlijk ook minimaal één keer per week grondig schoongemaakt worden. Het beste is om de douchewand allereerst helemaal nat te maken met warm water. Vervolgens kun je de douchewand gaan schoonmaken met schoonmaakmiddel en de zachte kant van een spons. Wat schoonmaakmiddelen betreft is het het beste om niet te agressieve middelen te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld allesreiniger gebruiken of een glasreiniger. Nog beter is om de wand eerst grondig schoon te maken en daarna te behandelen met een middel dat het glas weer laat glanzen. Als je de wand hebt schoongemaakt, is het belangrijk om hem goed droog te maken en zo lelijke strepen te voorkomen.


Glazen douchewand ontkalken

Als het droogmaken van de wand of het schoonmaken er toch eens bij ingeschoten is, is er een grote kans dat zich kalkaanslag heeft gevormd op en rondom de douchewand. Maar hoe zorg je ervoor dat de kalkaanslag weer zo snel mogelijk verdwijnt? Dit kun je het beste doen door een sopje te maken met schoonmaakazijn. Meng het schoonmaakazijn met heet water en je hebt een perfect schoonmaakmiddel. Omdat schoonmaakazijn vaak niet erg lekker ruikt, kun je hier ook nog citronella of een paar druppels citroensap aan toevoegen voor een aangenamere geur. Dit middel kun je het beste een kwartiertje tot een half uur laten intrekken op de douchewand. Je kunt ervoor kiezen om de wand daarna nog een keer op de ‘normale’ manier schoon te maken, maar je kunt na het gebruik van dit wondermiddel ook de douchewand meteen droogmaken met een droogdoek. Hopelijk heb je dankzij dit stappenplan geen of weinig last meer van kalkaanslag, waardoor je extra lang kunt genieten van jouw douchewand!