Een Quooker Fusion kraan in de keuken is ideaal. Binnen een handomdraai heb je koud, warm of kokend heet water, direct uit de kraan. Maar hoe doe je dat precies? In deze blog leggen we je uit hoe de Quooker Fusion werkt.


Quooker Fusion

De Quooker Fusion is dé alles-in-een kraan voor in de keuken. Het is namelijk een mengkraan en kokendwaterkraan in één, waardoor er nog maar één kraan op het aanrecht staat. Met de Fusion tap je kokend, warm en koud water in een handomdraai.

Quooker Fusion Round RVS

Quooker reservoir

Het maakt niet uit welke Quooker je ook hebt, een Quooker bestaat uit een kraan en een reservoir. Een Quooker kraan werkt zo snel dankzij het reservoir, die in het keukenkastje onder de kraan staat. Quooker heeft drie soorten reservoirs waar uit gekozen kan worden: de PRO3 voor 3 liter direct kokend water, de Combi voor 7 liter direct kokend water of 15 liter warm water en de Combi+ voor 7 liter direct kokend water en onbeperkt warm water.

Het reservoir houdt het warme water dat erin zit op 110 graden Celsius. Door de goede isolatie van de reservoirs wordt de warmte behouden, waardoor maar 10 Watt energie nodig is om het water op temperatuur te houden.

Deze constructie zorgt ervoor dat er direct kokend water uit de kraan kan stromen. Het getapte water wat uit het reservoir verdwijnt, wordt gelijk weer bijgevuld met vers water. Dat komt omdat de Quooker kraan rechtstreeks is aangesloten op de waterleiding.


Bediening Quooker Fusion kraan

Quooker Fusion round zwart

Koud en warm water

Net als de meeste keukenkranen geeft de Quooker Fusion ook koud en warm water. Voor koud water hoef je de hendel alleen maar naar rechts te bewegen. Warm water krijg je door de hendel eerst helemaal naar beneden te doen en daarna naar rechts te bewegen.

In het kort: hendel rechts (koud) en hendel onder-rechts (warm).

Quooker Fusion round chroom

Kokend water

Om kokend water uit jouw Quooker Fusion te krijgen, druk je de ring twee keer naar beneden en draai je hem daarna gelijk naar rechts. Let op, er komt nu heel snel kokend heet water uit de kraan.

In het kort: druk-druk-draai.

Quooker Fusion Square RVS

Bruisend en gefilterd water

Wanneer je meer dan alleen kokend water uit de Quooker Fusion wilt halen, is de Quooker CUBE de oplossing. Door de mengkraan te combineren met de Quooker CUBE, kun je vanaf dat moment ook koel bruisend en gefilterd water uit jouw Fusion halen. Koel bruisend water krijg je door de ring één keer in te drukken en hem daarna gelijk naar rechts te draaien. Voor koel gefilterd water druk je wederom de ring één keer naar beneden, maar deze keer wacht je even voordat je hem naar rechts draait.

In het kort: druk-draai (koel bruisend water) en druk-wacht-draai (koel gefilterd water).


Veilig en handig

De Quooker Fusion heeft een ring die, wanneer je kokend water wil tappen, rood oplicht. Dit gebeurt ook bij het opwarmen van het reservoir. Hierdoor kun je zien wanneer het water heet uit de kraan zal komen. Daarbij is de uitloop van de kraan dubbelwandig, waardoor deze niet te heet wordt om vast te pakken. Dit maakt de kraan ook veilig te gebruiken door gezinnen. Je kunt je immers niet zomaar per ongeluk meer verbranden. Ook de kinderen die misschien ineens de kraan vastpakken niet.

Naast de dubbelwandige uitloop die niet heet wordt, is het ook erg handig dat de uitloop 360 graden draaibaar en in hoogte verstelbaar is. Dit maakt het schoonmaken of vullen van bijvoorbeeld hoge pannen en vazen een stuk eenvoudiger.

Quooker Fusion Square RVS

Quooker Fusion round chroom

Quooker Fusion modellen

De Fusion kraan van Quooker is verkrijgbaar in verschillende modellen. Zo kun je een kraan uitzoeken die perfect bij jouw keuken past. Qua vorm kun je kiezen uit de Round of Square variant. De Fusion Round heeft een ronde, C-uitloop en de Quooker Fusion Square heeft een hoekige U-uitloop.

Passen deze moderne varianten niet helemaal in jouw keuken? Dan kun je naar de Fusion Classic kijken. Deze heeft dezelfde vormen als de Fusion, maar beschikt daarnaast over traditionele details, waardoor deze een stuk beter in klassieke keukens past.


Ook enthousiast geworden?

De Quooker Fusion kraan is te verkrijgen in verschillende kleuren. Naast chroom kun je kiezen uit RVS, goud, messing patina en zwart. De Classic modellen hebben standaard de kleur nikkel. Bekijk hieronder alle prachtige kranen uit de Fusion serie van Quooker.

Heb je eerst nog vragen over het aanschaffen van een Quooker? Je kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij beantwoorden graag al jouw vragen.