Ga je je badkamer verbouwen of ga je een hele nieuwe badkamer aanschaffen? Dan is het belangrijk om allereerst alle kosten op een rijtje te zetten. Beginnend bij een van de belangrijkste elementen van je badkamer, namelijk de douche. Wij laten je zien hoeveel je hiervoor ongeveer moet rekenen en geven je tips over hoe je eventueel kunt besparen.


Wat heb je nodig?

Als je een nieuwe douche wil aanschaffen, zijn er verschillende onderdelen die je nodig hebt. Namelijk de douchekraan, douchekop, doucheslang, aansluitingen en nog andere onderdelen, afhankelijk van of je bijvoorbeeld een inbouw of opbouw douche wil.

Weet je niet goed wat je nu precies nodig hebt om jouw douche compleet te maken? Dan kun je ook een doucheset aanschaffen. De set bevat vaak alle of bijna alle onderdelen om het douchegedeelte compleet te maken. Mochten er onderdelen zijn die er nog wel los bij aangeschaft moeten worden, dan kun je dit aan de rechterkant van het product zien onder het kopje ‘maak je bestelling compleet’. Een doucheset is over het algemeen voordeliger omdat alle onderdelen in één set zitten, waardoor de prijs vaak iets lager kan zijn.

Tip: Een doucheset is vaak voordeliger


Hoeveel kost een doucheset?

Vaak is het voordeliger om een doucheset aan te schaffen in plaats van alle losse producten. Een doucheset kun je zo duur maken als je zelf wilt. Wij zetten 3 verschillende prijscategorieën naast elkaar. Afhankelijk van wat je uit wil en kan geven, kun je kiezen voor de categorie budget, gemiddeld of luxe.

Je kunt bij ons terecht voor douchesets in alle bovenstaande prijscategorieën.

Tip: Soms kun je de aansluiting van je oude douche nog gebruiken voor de nieuwe douche. Controleer hierbij de maatvoeringen van de aansluitingen en de hartafstand van de kraan. Bij twijfel kun je altijd contact met ons opnemen, wij helpen je graag.


Hoeveel kost een regendoucheset?

In plaats van een gewone douche kun je ook voor een regendouche of stortdouche kiezen. Hierbij komt het water op een speciale manier uit de douchekop waardoor het aanvoelt als lichte regen. Door de zachte straal en grote douchekop ervaar je een luxere manier van douchen en kun je volledig ontspannen.

Als je voor een regendouche wil kiezen, is het het voordeligst om een regendouche aan te schaffen. Een regendouche is gemiddeld duurder dan een normale doucheset, maar ook deze sets kun je bij ons in alle onderstaande prijsklassen vinden:


Maak je douche compleet

Als je aan het douchen bent, is het wel zo fijn als niet al het water de badkamer in spettert. Allereerst heb je een douchegoot in de douchevloer nodig om het water weg te laten lopen en daarnaast een afscheiding zoals een douchewand of douchegordijn tegen het spatwater.

Douchegoten en doucheputten

Om ervoor te zorgen dat het water goed weg loopt, heb je een douchegoot of doucheput nodig. De prijzen hiervan lopen heel erg uiteen en een doucheput hoeft echt niet duur te zijn. Bekijk hieronder onze verschillende douchegoten en doucheputten.

Douchewand

Om ervoor te zorgen dat er geen water de badkamer in spat is het belangrijk om bijvoorbeeld een douchewand aan te schaffen. Je kunt ervoor kiezen om een muurtje te maken of je kunt kiezen voor een van onze glaswanden.

Als je budget wat lager ligt, kan je natuurlijk ook voor een douchegordijn kiezen. Op deze manier spettert er ook geen water de badkamer in. Je kunt uit veel verschillende kleuren en soorten kiezen.


Totaalplaatje

Wij hebben voor je op een rijtje gezet wat je gemiddeld kwijt bent voor een douche per prijscategorie:

  • Budget: binnen dit segment kun je in totaal gemiddeld op 500 euro rekenen.
  • Gemiddeld: binnen dit segment kun je in totaal gemiddeld op 1500 euro rekenen.
  • Luxe: binnen dit segment kun je in totaal gemiddeld op 3000 euro rekenen.

Kortom, er is voor ieder wat wils en binnen elk budget genoeg keuze.


Water besparen

Met bovenstaande benodigdheden ben je helemaal klaar om te genieten van je douche. Het enige waar je nog op zou kunnen besparen is water. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor het milieu. Bij al onze douche-artikelen wordt aangegeven of ze waterbesparend zijn. Als je bijvoorbeeld alleen een nieuwe douchekop nodig hebt, kun je het beste meteen voor een waterbesparende douchekop kiezen. Staat er niet aangegeven of het product waterbesparend is? Let dan op de volumestroomklasse. Hierbij is klasse Z het meest zuinig en klasse D het minst zuinig. In deze blog over waterbesparend douchen vind je nog veel meer informatie over de volumestroomklassen die er bestaan en hoe je water kunt besparen tijdens het douchen.