Je wilt geen douchebak, maar gewoon een strakke moderne inloopdouche? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een stijlvolle douchegoot om jouw badkamer helemaal af te maken. Ze zijn er in eenvoudige uitvoeringen tot de meest luxe varianten waarbij de douchegoot nagenoeg onzichtbaar is. Bovendien zijn de douchegoten in veel breedtes te verkrijgen. We hebben een uitgebreid assortiment douchegoten en zullen je een aantal tips geven.


Verschillende inbouwmaten

Je kunt douchegoten vinden in allerlei breedtes. Bepaal eerst waar jouw douchegoot komt. Komt de douchegoot tegen de wand of in het midden van de inloopdouche? Houdt daarnaast ook rekening met de inbouwdiepte van de douchegoot. Dit is van belang om een goede waterafvoer te garanderen. Houdt daarbij ook rekening met de positie van de uitloop: zijuitloop of onderuitloop.


Verschillende soorten

De douchegoot plaats je op de laagste plek van jouw inloopdouche. Op die manier kan het water zonder problemen afgevoerd worden. De keuze van de afwerking van de vloer is van belang voor de keuze van het type douchegoot:

 • Douchegoot zonder flens
  Bij dit type douchegoot zit er geen rand omheen. Dit type gebruik je bij een beton- of gietvloer.
Let op de verschillende flenstypes
 • Douchegoot met (vloer)flens
  Een flens, of vloerflens, wil zeggen dat de douchegoot voorzien is van een rand, waar je direct tegels op kunt leggen.
Let op de verschillende flenstypes
 • Douchegoot met muurflens
  Een douchegoot met muurflens beschikt over een opstaand randje. Deze kun je strak tegen de wand plaatsen. Ook hier kun je eenvoudig tegels op leggen.
Let op de verschillende flenstypes

Verschillende afwerkingen

Goed. Je weet welk type en welke breedte douchegoot je wilt hebben. Nu nog kiezen uit de afwerking van de douchegoot. Ook daarin heb je verschillende opties:

Douchegoot met sleufrooster
Douchegoot met gesloten rooster
 • Gesloten rooster
  Een douchegoot met een gesloten of vlak rooster is de meest verkochte uitvoering. Dankzij het strakke design draagt dit type rooster bij aan de uitstraling van jouw douchegoot. Via de zijkanten van het rooster loopt het water de afvoer binnen.