Marmer in de badkamer? Zeker doen!

 

Marmer is een natuurproduct dat je vooral ziet in dure, chique hotels. Het is een hoogwaardig materiaal, met een blijvend luxe uitstraling en het raakt nooit uit de mode! Als er één plek is waar marmer thuishoort, is het zeker in de badkamer.


Of je nou een moderne badkamer of een meer traditionele badruimte hebt: een marmer-look staat altijd goed. Als je voor een marmerkleurige wastafel, een badmeubel met marmer-look wastafelblad en/of een fraaie wandafwerking van marmer kiest, creëer je een luxueuze en tijdloze uitstraling. Deze look is goed te combineren met verschillende sanitair stijlen, van modern tot klassiek. Bovendien gaat een marmer-look goed samen met andere natuurlijke materialen, zoals hout of metaal.

Een marmer-look staat altijd goed

Verschillende kleuren marmer

Eén van de redenen waarom marmer zo populair is, is de verscheidenheid aan kleuren. Zo heb je de keuze uit klassiek wit, zwart, natuurlijke zandtinten en zelfs romantisch roze marmer. Daarnaast kun je ook nog eens kiezen uit meer of minder gemarmerde patronen.


Kunstmarmer: betaalbaar en minder onderhoud

Kunstmarmer: betaalbaar en minder onderhoud

Een echt natuurproduct zoals marmer, is voor de meeste mensen onbetaalbaar. Ook vragen producten die gemaakt zijn van natuurlijke materialen, meer onderhoud. Zo moeten waskommen en tegels van natuursteen vooraf worden geïmpregneerd. Daarnaast moet natuursteen regelmatig met speciale middelen worden schoongemaakt.

Er zijn tegenwoordig hele mooie keramische alternatieven met de look van echt natuursteen. Zo heeft de sanitairbranche een alternatief voor echt marmer bedacht: kunstmarmer. Dit samengestelde materiaal biedt hetzelfde gevoel van klasse en stijl als echt marmer.

Composiet marmer, oftewel kunstmarmer, heeft naast de lagere prijs nog een aantal voordelen vergeleken met echt marmer:

  • het verkleurt niet
  • het heeft geen poriën, waardoor vuil zich niet aan het oppervlak hecht
  • het kan in elke mogelijke vorm worden gegoten, waardoor dunnere lijnen en speciale designs mogelijk zijn

Marmeren wastafels en wastafelbladen

Ben je gek op marmer, maar wil je liever geen marmerlook wastafel? Dan is een combinatie van één of twee losse, effen waskommen op een Bruynzeel marmer-look wastafelblad misschien wel iets voor jou. In ons assortiment hebben we een uitgebreide serie badkamermeubels met een marmeren afdekblad. Deze kunnen voorzien worden van één of twee waskommen. Deze zullen, met het marmeren blad, een stijlvolle en moderne look aan jouw badkamer geven.

Marmeren wastafels en wastafelbladen

Marmer-look tegels

Als de marmer-look je wel bevalt, zou je er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om de vloer of de wand te bedekken met tegels met een marmer-motief. We hebben een uitgebreid assortiment marmer-look tegels in onze webshop. Daarbij heb je, net als bij gewone keramische tegels, de keuze uit allerlei verschillende afmetingen.

Marmer-look tegels

Grote marmeren wandpanelen

Houd je van grote tegels? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres! We hebben grote marmer panelen uit één stuk. De HSK RenoDeco-designpanelen hebben een hoogte van 250 cm of 210 cm en een breedte van 100 cm of 150 cm en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlvolle marmer-looks. Deze wandpanelen van HSK geven jouw badkamer de luxe uitstraling van een chique hotelbadkamer.