Wastafels zijn er in verschillende vormen, maten en materialen. En tegenwoordig ook verkrijgbaar in vele verschillende speciale kleuren. In deze blog laten we je alle kleurige mogelijkheden zien die vandaag de dag beschikbaar zijn.


Kleurrijke wastafels

Naast de veelzijdige en traditionele kleur wit zijn wastafels tegenwoordig in allerlei kleuren te krijgen. Kleuren als antraciet, zwart of (beton)grijs zijn steeds vaker in badkamers te vinden. Deze kleuren kunnen echt voor een stoere look in de badkamer zorgen. Perfect voor in een industriële badkamer.

Naast de donkere kleuren die we hierboven noemden, worden steeds meer wastafels ook in andere kleuren gemaakt. Zo zijn er wastafels verkrijgbaar in groen- en blauwtinten en zie je ook wastafels in bijvoorbeeld koper, goud of ‘gun metal’. Lijken deze drie kleuren je wat? Kijk dan eens naar de wastafels uit de Sub Vanity serie. En dit zijn niet eens alle kleuren waaruit je tegenwoordig kunt kiezen! Met een gekleurde wastafel kun je in iedere badkamer een unieke look creëren. Hieronder lichten we een aantal series met gekleurde wastafels uit

 


Sub opzetwastafels

De 065 serie van Sub heeft prachtige opzetwastafels in een groot aantal verschillende kleuren, waaronder warme aardetinten. Zo kun je naast mat wit ook kiezen voor een antraciete of mat zwarte opzetwastafel of voor één van de speciale kleuren als tabak, zand, cement of woud. Verder kun je nog kiezen voor de kleuren as, ivoor, schoolbord of kreta. Genoeg opties dus om jouw badkamer van een speciale kleur wastafel te voorzien.

De wastafels uit de 065 serie van Sub zijn gemaakt van keramiek, hebben een fraai ontwerp met dunne randen en een hoogwaardige, antibacteriële afwerking. De gekleurde wastafels zijn verkrijgbaar in twee vormen: rond en rechthoekig.

De Sub 065 serie beschikt ook over prachtige wastafelplugs in dezelfde kleuren. Zo kun je de wastafelplug afstemmen op de kleur van de wastafel, waardoor een mooi geheel ontstaat. Of ga juist voor een contrasterende kleur om het extra spannend te maken.


 

Luca Sanitair - Camoscio

Luca Sanitair heeft een tijdje geleden een nieuwe speciale kleur gelanceerd binnen de Luva serie genaamd camoscio. Camoscio is een hele mooie, zachtgroene kleur. Zes producten uit deze serie zijn nu ook verkrijgbaar in deze nieuwe groene kleur, waaronder twee baden, twee fonteintjes én drie wastafels. Alle producten met de kleur camoscio zijn gemaakt van solid surface, een materiaal met meerdere voordelen. Lees deze blog als je meer over het materiaal solid surface wilt weten. Of lees deze blog, die specifiek over solid surface wastafels gaat


Villeroy & Boch Artis

De Artis serie van Villeroy & Boch brengt diverse vrolijke kleuren naar de badkamer. De kleuren zijn geïnspireerd op het kleurenspel van de seizoenen in Parijs. Dit zorgde voor 12 harmonieuze trendkleuren in groen-, geel-, rosé- en blauwtinten. Daarnaast zijn 3 neutrale kleuren in zwart-grijs nuances ontwikkeld, welke de collectie compleet maken. Het exclusieve glazuur van de gekleurde buitenzijdes is zijdemat en beschikt over een precieze, dunne omlopende rand. De binnenkom glanst in klassiek elegant alpin wit.

Villeroy & Boch heeft nieuwe kleuren toegevoegd aan deze kleurrijke serie wastafels. De nieuwste kleuren die erbij zijn gekomen, zijn de meer donkere tinten van de al bestaande kleurtinten.

Naast kleur is er ook nog keuze in vorm. De licht uitziende Artis wastafels van Villeroy & Boch zijn namelijk verkrijgbaar in vier puristische, subtiele vormen: rond, ovaal, rechthoekig en vierkant. De diepe, functionele bassins bieden naast een aantrekkelijk uiterlijk ook een prettig gebruikscomfort.


Gek op kleur?

Naast wastafels zijn er nog veel meer mogelijkheden voor kleur in de badkamer. Hierbij kun je denken aan badmeubels, kranen, douchesets of zelfs het toilet of het bad. En vergeet de accessoires natuurlijk niet! Zo kun je met kleur de badkamer helemaal naar jouw smaak maken en een unieke badkamer creëren. Match verschillende items in dezelfde kleur(tinten) of speel juist met meerdere kleuren voor een spannend geheel.