Quaryl®: kwalitatief hoogwaardig materiaal

Quaryl®: kwalitatief hoogwaardig materiaal

De douchebak of vloer vormt een belangrijk onderdeel van het oriëntatieproces naar de perfecte badkamer. Bij het kiezen zijn kleur, vorm en afmeting veelal bepalend. Minder vaakt wordt er gedacht over welk materiaal het beste past. Ontzettend jammer natuurlijk. Douchen gaat toch net wat lekkerder op een stabiele, vlakke, niet-gladde en gemakkelijk te onderhouden ondergrond. Quaryl® is een van de vele materialen en wij adviseren iedereen hiervoor te kiezen. Waarom? Dat vertellen we hieronder.


Waarom Quaryl®?

Quaryl® is een speciaal door Villeroy & Boch ontwikkeld materiaal en is een mix van kwarts en acrylhars. Zo wordt het beste van twee werelden gecombineerd. De hardheid van kwartskristallen en de veelzijdigheid van acrylhars. Hierdoor zijn de innovatieve en stijlvolle Villeroy & Boch-douchebakken van Quaryl® van hoogwaardige kwaliteit. Extra stevig, duurzaam én beter bestand tegen krassen en stoten.

Quaryl®: kwalitatief hoogwaardig materiaal
Quaryl®: kwalitatief hoogwaardig materiaal

De voordelen van Quaryl® op een rij:

  • Warm, aangenaam oppervlak
  • Slipvast, waardoor uitglijden voorkomen wordt
  • Slagvast en kras- en stootbestendig
  • Uitstekende onderhoudsvriendelijke eigenschappen
  • 100% te recyclen en absoluut kleurecht

Wat is het eigenlijk?

Quaryl® is een in een mal gespoten product, gemaakt van natuurlijke kwarts en acrylhars. Een hoogwaardig, veelzijdig natuurproduct. Hierdoor voelt dit materiaal warm en glad aan en is het zo massief en sterk als kristal. Ontwerpers kunnen met Quaryl® alle kanten op, dankzij de vloeibare aard van de acrylhars kunnen zij het in elke gewenste vorm gieten. Het is dus geen toeval dat douchebakken van dit materiaal zo perfect glad zijn en dus bestand tegen hardnekkige producten, zoals haarverf en schoonmaakmiddelen!

Wat is Quaryl®?
Wat is Quaryl®?

Aangenaam voor de huid

Naast stevig en duurzaam is Quaryl® ook nog eens vriendelijk voor de huid. Door de hoge isolatiewaarde en de massieve materiaaldikte houdt de douchevloer warmte langer vast. In de winter stapt de gebruiker dus niet in een ijskoude douchebak. Kortom: met een Quaryl®-douchevloer is douchen comfortabeler!

Hygiënisch douchen

Omdat vuil en kalk op een extra vlakke en naadloos gladde douchevloer van Quaryl® nauwelijks hechten, is de douchevloer makkelijker schoon te maken. Bij regelmatig onderhoud met een spons en een vloeibaar, niet-schurend reinigingsmiddel blijft de unieke glans behouden. Kalkresten kunnen met azijn of een speciale kalkreiniger eenvoudig verwijderd worden.

Veiligheid voorop

Veiligheid is onmisbaar in elke badkamer en met een douchevloer van Quaryl® zit het ook op dat vlak meer dan goed. Ondanks de perfect gladde structuur bieden Quaryl®-douchebakken toch een anti-slipwerking. Dit voorkomt uitglijden onder de douche. Op een douchevloer van Quaryl® is douchen dus ook nog eens veilig!

Bekijk alle douchevloeren van Quaryl®