De Quooker is één van de meest bekende kokendwaterkranen. Een Quooker zorgt ervoor dat je binnen enkele seconden direct kokend water uit de kraan kan tappen. Er bestaan verschillende modellen Quookers met vele voordelen.


Hoe werkt een Quooker kraan?

Een Quooker kraan bestaat uit een kokendwaterkraan en een reservoir, ook wel boiler genoemd. In het Quooker reservoir wordt het water op een constante temperatuur van 110 graden Celsius bewaard. Het reservoir is goed geïsoleerd waardoor deze de warmte vasthoudt. Daarom is er weinig energie nodig om het water in het reservoir op temperatuur te houden. Het reservoir is aangesloten op de waterleiding, dus als je kokend water uit de kraan tapt, stroomt er onder het aanrecht meteen vers water het reservoir in.


Bespaar water én energie met de Quooker kraan

Met de Quooker kraan bespaar je water én energie ten opzichte van het gebruik van een waterkoker. Als je de waterkoker gebruikt vul je deze namelijk op de gok en na het inschenken van je kop thee gooi je vaak het overige water weer weg, wat natuurlijk erg zonde is.

Ook kost het aftappen uit de Quooker minder energie, wanneer je water uit de kraan tapt én de waterkoker gebruikt is dit namelijk dubbelop. Omdat het water uit de Quooker op een constante temperatuur bewaard wordt, kost dit erg weinig energie.


Voordelen van de Quooker kraan

Naast het besparen van water én energie heeft het aanschaffen van een Quooker nog meer voordelen. De voornaamste reden waarom je een Quooker aanschaft is vaak dat je de luxe hebt dat je niet meer hoeft te wachten op kokend water. Als het reservoir leeg is duurt het aan de kook brengen van het nieuwe water ook maar 10 tot 20 minuten.

Voor verbranding moet je natuurlijk met elke kraan of waterkoker opletten, maar de Quooker bevat gelukkig wel een veiligheidsmechanisme. Wanneer je de kraan bijvoorbeeld per ongeluk tijdens het wassen van je handen aanraakt zal deze geen kokend water geven.

Nog een voordeel is dat het water uit de Quooker erg zuiver is, omdat het water op een constante temperatuur van 110 graden Celsius bewaard wordt. Dit zorgt ervoor dat het water helemaal goed doorgekookt is. Het water in de Quooker wordt ook nog eens gezuiverd door een waterfilter. Dit proef je dan ook als je het water uit de Quooker drinkt!


Verschillende modellen Quooker kranen

Een ander voordeel en mooie bijkomstigheid is natuurlijk dat de Quooker kranen een mooi en luxe design hebben. Je kunt kiezen uit verschillende ronde én hoekige kranen. Alle onderstaande kranen zijn verkrijgbaar in de kleuren chroom, RVS, nikkel én de nieuwste populaire mat-zwarte kleur! De kranen verschillen wel in vorm, model en enkele functionele aspecten.

Ronde en rechthoekige Quooker kranen

Er zijn verschillende modellen Quooker kranen met een ronde óf rechthoekige vorm in moderne en klassieke varianten, wij hebben deze alvast voor je op een rijtje gezet:

Quooker keukenmengkraan Flex

De Quooker keukenmengkraan Flex is een moderne ronde kraan. Deze kraan geeft koud, warm én kokend water. De kraan heeft een handige uittrekslang voor meer bereik, dit is heel handig tijdens bijvoorbeeld de afwas. Dankzij de kokendwaterstop kan de Flex geen kokend water geven als de slang uitgetrokken is.

Quooker (Classic) Fusion Round of Square

De Quooker Fusion kraan is verkrijgbaar in een klassieke en moderne versie. Ook kun je kiezen uit een rechthoekige kraan (Fusion Square) of een ronde kraan (Fusion Round). Deze kraan geeft koud, warm én kokend heet water. Op de afbeelding hiernaast is de klassieke variant te zien.

Quooker (Classic) Nordic taps

Ook de Quooker Nordic tap is gemaakt in de klassieke en moderne variant voor zowel de rechthoekige als de ronde kraan. Je kunt kiezen voor een Nordic single tap óf een Nordic twin tap. De twin tap heeft twee kranen in hetzelfde design! Namelijk een mengkraan voor warm en koud water én een Quooker kraan voor kokend water. De single tap is alleen een kokendwater kraan en deze kan je combineren met je eigen mengkraan.

Quooker reservoir

Bij een Quooker kraan heb je ook een Quooker reservoir, ook wel boiler genoemd, nodig. Het reservoir zorgt er namelijk voor dat het water op temperatuur blijft, waardoor je meteen gebruik kunt maken van het kokende water. Een Quooker reservoir heeft een waterfilter, het HiTAC® waterfilter. HiTAC® staat voor High Temperature Activated Carbon. Het actieve koolfilter vangt alle onzuiverheden uit het water op. Het reservoir kan gewoon aangesloten worden op een koudwaterleiding. Welk reservoir je nodig hebt staat aangegeven bij de kraan die je graag wil aanschaffen, onder het kopje 'maak je bestelling compleet'.