Ronde vormen zien we steeds vaker terug in de badkamer, denk bijvoorbeeld aan een bad of wastafel met afgeronde hoeken. Als je meer wilt lezen over afgeronde hoeken in de badkamer, bekijk dan ook deze blog eens. We zien deze trend ook terugkomen bij de badkamer accessoires. Zo zien we de ronde spiegels en spiegels met afgeronde hoeken steeds vaker terug. Het kiezen van de juiste spiegel is erg belangrijk, omdat een spiegel je badkamer echt compleet kan maken. Wij laten je zien waarom je voor een ronde spiegel zou moeten kiezen én welke verschillende ronde spiegels er zijn!


Ronde spiegels

Een spiegel lijkt misschien maar een klein item, maar het kan echt de eyecatcher van de badkamer worden. Je kunt de stijl die je gekozen hebt in je badkamer namelijk versterken met een spiegel. Ronde spiegels zijn nu een trend, maar deze vorm is ook erg tijdloos. De spiegels kunnen namelijk met vrijwel elke stijl gecombineerd worden. Denk bijvoorbeeld aan een industriële stijl, een moderne stijl of juist een klassieke stijl.


Grote spiegels

Met een grote ronde spiegel kun je optisch meer ruimte creëren. We noemen een spiegel groot als deze op z’n minst 60 centimeter breed is. Een grote spiegel geeft een ruimtelijk effect omdat het lijkt alsof de badkamer doorloopt. Als je geen spiegel ophangt, zie je alleen muren; dit sluit de ruimte veel meer af.

Om een speels effect te creëren kun je ook 2 ronde spiegels van verschillende afmetingen naast elkaar hangen. Of je kiest voor een spiegel met andere ronde vormen, zoals een ovale spiegel of een rechthoekige spiegel met afgeronde hoeken.


Zwarte accenten

Afhankelijk van de stijl van jouw badkamer, kun je ook verschillende soorten ronde spiegels kiezen. Als je bijvoorbeeld een industriële of moderne stijl gekozen hebt, dan kan een zwarte spiegel of een spiegel met zwarte accenten de stijl helemaal compleet maken. De kleur zwart zorgt namelijk voor een stoere uitstraling, maar kan ook weer erg chique staan in combinatie met de juiste inrichting.


Ronde spiegels met verlichting

Om er echt een blikvanger van te maken, kun je ook kiezen voor een ronde spiegel met verlichting. Met licht kun je veel effecten creëren om zo de nadruk nog meer op de spiegel te leggen. Wij maken onderscheid tussen directe en indirecte verlichting. Directe verlichting is verlichting op de spiegel zelf. Dit is het beste licht om je bij op te maken, omdat dit licht minder schaduw geeft op je gezicht. Indirecte verlichting wordt gecreëerd door middel van licht achter de spiegel. Op deze manier schijnt het licht langs de wanden; dit zorgt voor meer sfeer. Bij sommige spiegels heb je ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor verschillende kleuren licht.Vergrotende spiegels

Naast grote ronde spiegels voor aan de wand, bestaan er ook ronde vergrotende spiegels. Vergrotende spiegels zijn erg handig voor het opmaken of scheren. De vergrotende spiegels zijn er als staande variant en als wandmodel. Ook zijn er varianten met een zuignap die gemakkelijk aan een gewone spiegel bevestigd kunnen worden. Wij hebben ook vergrotende spiegels met verlichting, om jezelf nog beter van dichtbij te kunnen bekijken!


Losse spiegelverwarming

Heb je er ook zo’n hekel aan dat de spiegel steeds beslaat na het douchen? Dan is een ronde spiegel met spiegelverwarming vast iets voor jou! De verwarming zorgt ervoor dat er geen condens aan de spiegel blijft hangen. Een andere optie is om voor je huidige spiegel losse spiegelverwarming aan te schaffen. De spiegelverwarming wordt aan de achterzijde van de spiegel aangebracht. Het is belangrijk dat de verwarmingsmat kleiner is dan het formaat van de spiegel zelf. Je kunt namelijk niet knippen in de spiegelverwarming en je wil natuurlijk niet dat er iets uitsteekt. Na het aanbrengen van de spiegelverwarming kun je ook na het douchen meteen weer scherp in de spiegel kijken!

Advies nodig?

Weet je niet goed welke spiegel je moet kiezen of twijfel je nog over het type verlichting dat het beste in jouw badkamer past? Kom dan gerust langs in één van onze winkels om je hierover te laten adviseren!