Heb je een Sanibroyeur aangeschaft en wil je weten hoe je deze schoonmaakt? Wij leggen het in deze blog aan je uit, zodat jij nog jaren plezier kunt hebben van jouw vermaler!


Sanibroyeur schoonmaken

Een Sanibroyeur vermaler heeft geen specifiek onderhoud nodig. Om een goede werking van het toestel voor vele jaren te garanderen, raadt Sanibroyeur je wel aan om de vermaler met enige regelmaat schoon te maken en te ontkalken.

Voor het schoonmaken van een verstelbare vermaler en het Sanicompact assortiment kunnen standaard schoonmaakartikelen worden gebruikt om de toiletpot te reinigen. Er wordt aangeraden de vermaler zelf één keer per drie maanden te reinigen, of vaker bij intensiever gebruik dan gemiddeld.

Let op: Gebruik geen ontstoppingsproducten of andere zuren! Deze agressieve middelen tasten de interne onderdelen van de vermaler aan.


Sanibroyeur ontkalken

Voor een lange levensduur raadt Sanibroyeur je aan om het apparaat te ontkalken. Zo wordt ook de binnenkant van jouw fecaliënvermaler grondig gereinigd en ontkalkt. Sanibroyeur heeft hier zelf een speciale ontkalker voor ontwikkeld. Deze geconcentreerde formule tast de motor- en kunststof onderdelen van het toestel niet aan en zorgt voor een gedegen onderhoud.

Hoe vaak je het toestel zou moeten ontkalken hangt af van de waterhardheid in jouw regio. Bij zacht water hoef je deze maar 2 keer per jaar te ontkalken, met tamelijk hard water in jouw regio is het advies om dit 3 keer per jaar te doen. Bij erg hard water adviseren we je om de vermaler 4 keer per jaar te ontkalken. De waterhardheid van jouw locatie kun je hier bekijken.

De pluspunten van de SANIBROYEUR® Speciaal Ontkalker:

  • Speciaal ontwikkeld om het rubber van de onderdelen niet aan te tasten
  • Een formule die perfect is afgestemd op afvoerleidingen met een kleine diameter
  • Een product dat speciaal is afgestemd op septische putten
  • Formule en dosering intensief getest in het laboratorium

Hoe werkt het ontkalken van jouw Sanibroyeur?

Wanneer je jouw Sanibroyeur wilt ontkalken, is het handig om te weten hoe dat moet. Je wilt de Sanibroyeur natuurlijk niet beschadigen tijdens het proces. Wij leggen het je stap voor stap uit.

Stap 1
Schakel de stroomtoevoer van de Sanibroyeur uit.

Stap 2
Giet een dosis (van 2,5 liter) SANIBROYEUR® Speciaal Ontkalker in het toilet of de vuilwaterpomp.

Stap 3
Laat de ontkalker minstens twee uur inwerken.

Stap 4
Sluit het toestel weer aan.

Stap 5
Spoel twee keer. Het toestel is nu weer klaar voor gebruik.


Extra onderhoudstip voor de Sanibroyeur

Ga je voor langere tijd weg van de plek waar de vermaler is geïnstalleerd? Zorg er dan voor dat de hoofdwatertoevoer wordt afgesloten en beveilig het apparaat tegen vorst. Zo kun je ook daarna weer genieten van jouw vermaler.

Advies nodig?

Kom dan gerust langs in één van onze winkels om je daar te laten adviseren!