Je ziet ze tegenwoordig volop: van die stoere stalen douchewanden. Ze zijn een ware blikvanger in de badkamer. In deze blog vertellen we je er alles over, van een korte geschiedenis tot de verschillende varianten die er zijn.


Industriële uitstraling

Het gebruik van stalen deuren in het interieur is overgewaaid vanuit New York. Door hoge huurprijzen weken nieuwe bedrijven uit naar leegstaande industriële gebouwen. De rauwe look die hierbij ontstond sloeg aan en werd geassocieerd met trendy bedrijven. De industriële trend sloeg ook over naar Europa. In het begin zag je dit vooral terug in stalen tussendeuren, maar tegenwoordig vind je deze trend dus ook terug in badkamers.

header

header

Stalen deuren

Ontwerpers van sanitairmerken hebben de deuren aangepast naar de standaarden voor een badkamer. De deur moet natuurlijk wel mooi blijven, ook in vochtige ruimtes. Sindsdien is het mogelijk om die stoere uitstraling ook in de badkamer te realiseren. Voor welke variant je gaat, hangt natuurlijk helemaal af van jouw smaak. Maar keuze is er in ieder geval genoeg!

Stalen douchedeuren voor in de badkamer zijn bij ons verkrijgbaar als draaideuren of schuifdeuren. Het is maar net wat het beste past in jouw situatie. Zo is in een nis een draaideur vaak praktisch, maar kan een schuifdeur weer ruimte besparen in een kleinere badkamer. Denk dus goed na waar je de deur precies wilt gaan plaatsen en wat voor jouw ruimte in dat geval praktisch is.


Stalen douchewand

Naast douchedeuren zijn er ook douchewanden in deze stijl verkrijgbaar. Stalen douchewanden zijn er in verschillende varianten. Zo zijn er volledig glazen wanden met alleen een zwart profiel, douchewanden met een zwart profiel en horizontale lijnen, en douchewanden met een heel patroon van vakken.

Zijn die zwarte profielen nou net iets te veel voor jou, maar vind je het wel wat hebben? Dan is een geheel glazen douchewand met alleen zwarte scharnieren misschien wat voor jou. Of een variant waarbij het glas niet geheel omlijst is met zwarte profielen, maar alleen het muurprofiel zwart van kleur is. Ook dat type stalen douchewand hebben wij in ons assortiment.

header

header

Stalen badwand

Ondanks het feit dat je deze trend vooral in douchewanden en -deuren ziet, vind je deze look tegenwoordig ook terug in de badwanden. Zo kun je deze stoere uitstraling ook creëren in de badkamer als je alleen een bad hebt. Badwanden met zwarte profielen zijn er in twee verschillende varianten: met of zonder vakken.


Stalen douchewand zelf plaatsen?

Ben je van plan om jouw nieuwe stalen douchewand zelf te gaan plaatsen? Lees dan deze blog, waarin we je uitleggen hoe je dat doet en je gelijk wat tips geven.